|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Молба за помощ - "Стани богат"
|
|
Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
Публикувано | 23.04.06 19:45 |
|
От програмиране не разбирам абсолютно нищо.
Имам програмка "Стани богат", която реших да преустроя за детето ми.
Идеята ми беше въпросите да бъдат на английски език и това да бъде в помощ на обучението на дъщеря ми.
Играта се състои от следните файлове:
Stani bogat - application
vars.txt
maxv.txt
Отворих единия текстови файл и започнах да пиша моите си въпроси на англ. Говоря още за първата част, най-бързият печели, където въпросите се от рода на напр. подредете по азбучен ред.
Докато пишех още ме обзе съмнението, че това нещо или няма да се покаже, или ще се покаже, но написано на кирилица. Така и стана.
Направих тест още в началото, за да видя как вървят нещата.
Вместо Arrange the numbers in ascending order, се получи Арранге тхе нумберс ин асцендинг ордер
Ще ви пусна част от това, което писах. Взела съм съвсем произволна част.
&qf_40=Arrange the vegetables in alphabetical order&af_40=cucumber&bf_40=potato&cf_40=tomato&df_40=turnip&qf_41=Arrange the numbers in ascending order&
Молбата ми е можете ли да ми кажете как написаното да излиза на латиница?
Ако не, обмислям друг вариант - да направя на детето забавен "Стани богат" по предметите, които учат в училище. Обаче пък не мога да пиша на кирилица.
Ако някой има желание да ми помогне и му се стори интересно да си има това нещо, което се опитвам да направя за детето си, с удоволствие бих изпратила играта. Само да стане готова!
Сега ще пусна да видите как е написано в оригиналната игра, за да излиза на кирилица (също произволен текст).
Podredete po azbu`en red imenata na bylgarskite hanowe&af_130=Asparuh&bf_130=Krum&cf_130=Kubrat&df_130=Terwel&qf_131=Podredete godinite kato zapo`nete ot naj-dale`nata wyw wremeto&af_131=1500 pr. n. e.&bf_131=1300 pr. n. e.&cf_131=1100 sl. n. e.&df_131=1700 sl. n. e.&qf_132=Podredete godinite kato zapo`nete ot naj-dale`nata wyw wremeto&
Предварително благодаря на всеки, който би се отнесъл сериозно към моите неволи!

| |
|
пусни началото на файла
ама като гледам некой гений ще да я е сътворил тая програма
иначе, предполагам, че съответствията на българските букви би трябвало да са:
ABWGDEVZIJKLMNOPRSTUFHC~{}YX|Q
abwgdevzijklmnoprstufhc`[]yx\q
| |
|
~!@$%^amp;*()_+, благодаря ти, че ми обърна внимание!
Аз гледах файла в началото, но си е същият както в средата и в края. Затова пуснах произволна част от него. Моля за извинение за затруднението.
Ето най-най-началната част. Така започва единият файл. Нарочно слагам интервали тук, защото написаното много ще ми разтегли поста и няма да може да се чете добре.
&qf_1=Arrange the days of the week &af_1=Monday&bf_1=Wednesday&cf_1=Friday&df_1=Saturday&qf_2= Arrange the months of the year&af_2= February&bf_2=April&cf_2=June&df_2=July&qf_3=[/1]
Добре, а дали ключът от бараката не е в другия файл?
Понеже съм като слепец и нищо не разбирам, пускам другия файл. Може той да значи нещо. Това е целият файл. В него също умишлено поставих интервали.
&max_f=204&max_1q=110&max_2q=100&max_3q= 100&max_4q=100&max_5q=100&max_6q=100&max_7q= 100&max_8q=85&max_9q=50&max_10q=50&max_11q= 50&max_12q=50&max_13q=50&max_14q=47&max_15q=15
Благодаря ти, че ми показа българските букви.
Обаче как да пиша смислени неща на тази маймуница?
Ако искам напр. да напиша Колко столици е имала България?, това нормално ми отнема 5-6 сек. и мога да следя правописа и да коригирам някоя грешка. А ако трябва да го пиша Kolko stolici е imala Bylgariq? Това е... това е ужасно...
Нищо де, и така ще го напиша, ако така трябва, но дано да има вариант да се пише на кирилица. Това за учебния материал по български.

| |
|
модераторите пак спът
| |
|
???
| |
|
да, не помага, поне от самолет не се вижда, въпреки, че втория файл, напомня таблица за прекодиране.
тоя дето я е писал тая програма е бил идиот.
как да пишеш.
тия символи точно отговарят на подредбата на фонетичната клавиатура, само че без да я включваш
Редактирано от ~!@$%^amp;*()_+ на 24.04.06 17:01.
| |
|
що бе, виж колко грамотно си е задало въпроса момичето
| |
|
Те затова и модераторите спът - искат да чуят твоята оферта :-)
Ама явно ти е писнало, некой друг требе да се заеме, да речем Лук.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
Бе то и тва е грамотно ( за феновете на Шишков конспектът с отговорите е ):
236. Кои са основните съставки на мекото тесто за сладкиши?
- Брашно, яйца, растително масло и набухвател.
ама не ми се струва уместно да се пита в тоя клуб.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
Е, недей да го наричаш идиот, защото написаното от него тръгва, а моето - не!

Т.е. тръгва, но не както го искам.
Здраве да е!
Ще пренапиша всичко на български, като не става с английския...
Бавно, славно, когато стане.
~!@$%^amp;*()_+, благодаря ти за времето, което ми отдели и за усилията да ми отговориш!
Много мило!
Поздрави!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|