|
Тема
|
Покупка на лаптоп
|
|
Автор | Aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.06 17:02 |
|
Извинявам се за тъпия въпрос,но искам да си купя лаптоп и да ползвам интернет 24 часа,но ми се налага да патувам често в чужбина.Какви параметри трябва да притежава лаптопа.Ако може да ми дадете конкретни оферти и фирми ще съм много благодарен.Как точно се извършва връзката при пътуване,чрез GSM-а ли и какво точно представлява Wi-Fi и дали ще мога да го ползвам в хотел в Казхстан според вас? Дано ми помогнете,че е мнго наболял въпросът,а няма към кой компетентен да се обърна.
| |
Тема
|
Re: Покупка на лаптоп
[re: Aз]
|
|
Автор |
BobyB (ентусиаст) |
Публикувано | 17.04.06 17:13 |
|
Ако в хотела имат Wi-fi hot spot, ще можеш да се вържеш по Wi-fi. Това е безжична локална мрежа, през нея обикновено ти дават достъп до интернет. Би трябвало в брошурата или сайта на хотела да пише дали имат такава услуга. Друг вариант е да имат dial-up интернет, или просто телефонна линия, към която да си закачиш лаптопа и да се свържеш с някой местен доставчик. А може и през GSM-a, но трябва да проучиш условията на местните оператори.
| |
Тема
|
[re: BobyB]
|
|
Автор | 4iki (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.06 17:32 |
|
да и през GSMa е скъпо. До колкото знам 4+ звездните хотели имат лан-кабил и само си го връзваш, пускаш му на dhcp настройки и си вътре
| |
Тема
|
[re: 4iki]
|
|
Автор | Pinko (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.06 10:11 |
|
Всъщност това за 4+ звездните хотели изобщо не е вярно- в такъв клас хотели си има wireless, обаче в 90% от случаите (ако нямаш карта за чест гост на хотела) си се плаща и то кораво от сорта на 2-3 евро на час.
За dialup трябва да знаеш координатите на някой местен ISP че иначе излиза златно.
През GSM също е много скъпо.
От изброените варианти най-евтин е ако имаш абонамент към глобален ISP като например AT&T, които имат PoP (Point of Presence) във всеки уважаващ себе си град и освен абонамента плащаш само локален телефонен разговор (някой хотели предлагат намаление на тарифата за такива).
На второ място като цена е wireless (WiFi), за целта компютъра ти трябва да разполага със съответния модул- питай при покупка дали го има или е опция.
От там нататък нещата доста загрубяват във финансово отношение и не го препоръчвам.
Колкото до компютъра- модем, WiFi модул, инфра ред/блутут са достатъчни за всякакъв вид свързаност.
Надявам се да съм помогнал, ама другия път това него публикувай в "Програмисти"- темите тук са малко по-различни.
| |
Тема
|
[re: Pinko]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 18.04.06 13:42 |
|
хмм, тва за хотелите и плащането леко ме съмнява - миналата зима бях 1 седмица командировка, и спах в 3-звезден хотел в някво село на 50 км от Бостън. Освен че имаше интернет на кило, никой не ми поиска и 1 цент за това, въпреки, че браузих и свалях яко...
Just a genius
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор | Pinko (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.04.06 10:37 |
|
За САЩ- възможно е. Там все пак интернета го броят за стока от първа необходимост, както и fat free млякото.
Моите наблюдения са основно из Европата ;-)
| |
Тема
|
[re: Pinko]
|
|
Автор | Дoбpeв (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.06 13:40 |
|
В щатите съм бил в два хотела. В силициевата долина, силициева не силиконова, силиконови мацки нямаше , нета беше на кило, но в хилтън в Сан Антонио искаха по $10 на ден.
| |
Тема
|
[re: Дoбpeв]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 20.04.06 14:02 |
|
е, в Хилтън за сичко искат пари - като например $13 за гледане на филм (Хилтъна в Бостън)
Just a genius
| |
|
поне в цената включва ли се да доде камериерката да ти нагласи.... телевизора? 
Машина за отделяне на кожа и сланина от парени свине
| |
|
|
|
|