|
Тема
|
IE, post, кирилица: къде се чупи?!
|
|
Автор | GiB (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.03.06 08:29 |
|
Здравейте!
Имам форма, която се 'post'-ва. Полетата с кирилица обаче се получават омазани, т.е. със някаква маймуница.
Малко детайли:
Във iframe, където е формата пиша с javascript, и така се генерира съдържанието. Имам <meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=Windows-1251'>. Сложил съм и lang='bg' за всяко от входните полета, /макар да се съмнявам че това точно има значение/. Тествах с Opera и FireFox - работи си според очакванията - т.е. няма проблеми с кирилицата. Друго не се сещам което да е особенно...
На мен ми трябва да работи обаче с IE. Става дума за 6-та /последна/ версия, с всичките и кръпки. Вариант да се ползва друг браузър/версия няма, а и някак си несериозно ми се вижда заради такъв проблем да се вземат подобни решения.
Благодаря!
| |
Тема
|
А след ПОСТ-а???
[re: GiB]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 20.03.06 10:11 |
|
ти хубаво си сетнал с МЕТА чарсета на формата, ака като събмитнеш (предполагам в същия ИФРАМЕ), кой ти сетва енкодинга и на какво?
Just a genius
| |
Тема
|
Re: А след ПОСТ-а???
[re: Blake]
|
|
Публикувано | 20.03.06 10:33 |
|
И след post-a е така <meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=Windows-1251'>
То на практика се презарежда iframe-а, и показвам post-натите данни ако има. Е по-принцип няма да е такава логиката де, ама сега за визуализация така го правя. Инак ще се пишат нейде и ще се върви напред.. :) Лошото е че не мога да пиша такива бози!!!...
| |
Тема
|
Хм!... Стана.
[re: GiB]
|
|
Публикувано | 20.03.06 14:04 |
|
Оказа се следното:
IE post-ва content='application/x-www-form-urlencoded;'
и по подразбиране charset=UTF-8
a Опера и ФФ post-ват: 'content='application/x-www-form-urlencoded; charset=Windows-1251'
Опитите ми да променя енкодинга - със ENCTYPE в дефиницията на формата или със скрипт, при изпращане на форми от IE са безуспешни засега - ползва си UTF-8!!! И затова ги декодирам като пристигнат....
| |
|
|
|
|