Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:33 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема Малко помощ за декриптиране?нови  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано12.02.06 16:46

Имам следния проблем: Два файла архивирани и криптирани с Power archiver - АES 128, на които съм им забравил паролите.
След всичко друго опитано и прочетено единственото което ми остава е да опитам да ги счупя.
Но понеже отдавна не съм пипал програмиране опита да си напиша такава програмка/скрипт се оказа неуспешен.
Задачата е следната
- по подадени от потребителя знаци - букви, цифри и символи, да се направят всички възможни комбинации от N до M (N & M се указват също) символа, да се подадат като променлива на командния ред на декриптора и да се провери какви връща той в %ERRORLEVEL%, ако е 1 - да се пусне следващия цикъл със друга комбинация.
Команция ред (самия декриптор мога да го дам ако има желаещи) е:
pacrypt -d -PASSWORD FILE.pae
PASSWORD е търсената парола (трябва да се предаде като променлива)
File.pae - файла дето ми къса нервите...
За предпочитане е да няма повтарящи се комбинации и да не се пише в командния ред при всеки цикъл - това ще забави доста работата.
Знам, че това намирисва повече на кракинг, но в съответния клуб не получих разумен съвет, за това се обръщам към вас.
Благодаря на отзовалите се.

PPS - Имам си "конвенция" да си правя паролите, но за съжаление тези 2 те не мога да ги възпроизведа, но предполагам, че и те са по нея. Което значи, че има възможност да се прегенерират така - чистия брутфорс ще отнеме месеци.

Welcome to the real world

Тема Re: Малко помощ за декриптиране?нови [re: Mopфиyc]  
Автор Mopдpeд (seeker)
Публикувано12.02.06 17:27

Ако имаш сорс на декриптора, най-добре генерацията на паролите да си я правиш вътре, това с командния ред ми звучи като петкратно забавяне на цялата работа. Ако не - поне го сложи това в някакъв рамдрайв. А сорсове, дето правят комбинации от символи има с тонове в нета, ебаси! Дръпни си някой джак-дъ-рипър или нещо от сорта ако толкова няма отде другаде да видиш как се прави. А ако имаш действително конвенция за паролите - генерирай ги по нея!

И друг път - паролките във файлче, файлчето в truecrypt (или произволна алтернатива)

Портал за почитателите на Толкин - връзки и новини

Тема Re: Малко помощ за декриптиране? [re: Mopдpeд]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано12.02.06 17:56

Декриптора е комерсиален (част от програмата но написан за конзола).
Ако бях програмист можеше и да се справя със задачата, но не съм за това попитах специалистите

Welcome to the real world

Тема Re: Малко помощ за декриптиране?нови [re: Mopдpeд]  
Автор wqw (АзСъмЖив)
Публикувано13.02.06 10:54

Направи си текстов файл с пароли които искаш да тестваш и после ползвай този bat файл:

@echo off

setlocal
set decrypt=c:\...\pacrypt.exe
if "%1"=="" goto :usage
if "%2"=="" goto :usage
for /f %%i in (%2) do call :process %%i %1
goto :eof

:process
%decrypt% -d -%1 %2 ^> nul
if not %errorlevel%==1 echo password is %1
goto :eof

:usage
echo usage: %~nx0 ^<myarchive.pae^> ^<mypasswords.txt^>

cheers,
</wqw>

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.