Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:45 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Един може би глупав въпрос.  
Автор Sargon lll ()
Публикувано01.02.06 20:07

Здравейте!

Аз съм машинен инженер и не съм на "ти" с програмирането и информационните технологии. Затова и въпросът ми може би е глупав и идеята - невъзможна.

Искам да знам, дали на GSM мога да кача някаква собственоръчно написана програма - нещо елементарно, например преобразувател на мерни единици. Подобни програми ще са едно улеснение за мен, особено ако съм далеч от компютъра.

Какъв GSM ми е необходим и на какъв език трябва да е програмата. Въобще къде мога да науча подробности, а още по-добре - има ли книги по темата.

Тема Re: Един може би глупав въпрос.нови [re: Sargon lll]  
Автор Duncan Griffin (Потребител)
Публикувано01.02.06 20:47

Съвсем добър си е въпроса. Друг е въпроса, че ми напомня един доста стар виц.

Начинаещ програмист задава въпрос на стари кучета:
- Извинете, а може ли да се направи програма която...
(Прекъсват го)
- Да, може. Но ТИ не можеш.

Както и да е. На въпроса ти:

Един от вариантите (най-простия според мен) е да се напише на Java Mobile Edition (J2ME ако не се лъжа му викаха). Ще работи на телефони за които пише, че поддържат джава.
Не съм се занимавал с такова нещо, така че може би има разни особености за различните фирми производители на телефони. Някой по-компетентен ще разясни.

Мечтата е мисъл, мисълта е идея, всяка идея се реализира. Аз не мечтая, а реализирам идеите си.

Тема Re: Един може би глупав въпрос.нови [re: Duncan Griffin]  
Авторeфp. Лyk (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 21:54

Съвсем почти точно.

Ако телефонът му няма units converter (а повечето нови Sony-Ericson телефони имат такава Java application), човека или може да си дръпне такава от интернет, или да си напише сам такава на Java.

Така че взимай си телефон с Java и си готов Саргоне 3-ти.

Разбрахте ли сега защо Java е на първо място от всички езици? Защото е в телефоните, а сега всеки тъпак има Java телефон, освен пълните идиоти които имат телефони на C++.

Бай

Тема Re: Един може би глупав въпрос.нови [re: eфp. Лyk]  
АвторSury (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 22:52

Хм, то сигурно затова екраните на повечето телефони, се опресняват със скоростта на 256 цветова веса, закачена на 486 SX, с натъпкан Winxp в 16 мегабайтовата й DIMM-ка.

Тема Re: Един може би глупав въпрос.нови [re: Sury]  
Автор Bezbojnika (/( . )( . )\)
Публикувано02.02.06 12:53

486 нямад ДИММ тъпако имат СИММ.
И хп няма да тръгне защото нема некой инструкции

Автор Blake (извънземен)
Публикувано02.02.06 13:34

Трябва ти телефон с Java - аз си намерих после приложение, което конверира 1 гора работи...

Just a genius

Автор4iki (Нерегистриран)
Публикувано02.02.06 16:11

другият вариант е Symbian:
S60 - доста нокии от по-скъпите
S80 - nokia communicators
UIQ - SonyErricson p800/p900/p910/p990 motorola a1000

Symbiana и апи-то му са на C++, и всичко е доста по-сложно от javata. иначе има СДКта, емулатори и т.н.

успех

Тема Само да те светна !нови [re: Bezbojnika]  
Публикувано02.02.06 19:38

Знаеш ли, това беше мечафор, а както е известно, подобни неща не се поддават на анализ и нямат определен реален аналог. Необходима е капчица фантазия, за да схванеш идеята, което в случая се оказа своего рода филтър за кухи парчета.[hint]
За щастие, правописа също е безупречен индикатор за товара на постващия, което от своя страна ми дава пълно основание да гледам с насмешка, и да не тейквам оффенс от подобни образи като теб.

Тема Well done ...нови [re: Sury]  
Автор виk (направо крясък)
Публикувано02.02.06 22:40

За щастие, правописа също е безупречен индикатор ...

Редактирано от виk на 02.02.06 22:41.

Тема Sure..нови [re: виk]  
Публикувано02.02.06 23:24

Изглежда и ти не си запознат достатъчно добре с правописа.
Едно от неписаните правила гласи, че със същия не бива да се отнасяме като с
подлог(а) в изреченията си.Предполагам няма да ти е трудно да се досетиш, защо в конкретния случай не бива да се ползва пълен член.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.