Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Границата между професионалиста и аматьора?нови  
Автор виk (направо крясък)
Публикувано24.08.05 14:59

Вероятно всеки се е питал с какво иска да се занимава през по-голямата част от живота си. Вероятно почти всеки от вас е започнал с програмирането още в училище, нещо средно между хоби и още един учебен предмет. Университетите съвсем целеустремено преподават програмиране в специалностите насочени към изчислителната техника. Убеден съм, че повечето студенти се научават да използват основните концепции, като променливи, цикли, дори рекурсия. Всъщност, това са неща, които се учат още в гимназията.

Забелязвам, че във форума пишат хора с дългогодишен опит, като професионални програмисти. Бихте ли споделили стъпките, които ви превърнаха от програмист любител в професионалист?

Всъщност, какво е необходимо да направи човек за да премине границата аматьор-професионалист?

Тема Re: Границата между професионалиста и аматьора?нови [re: виk]  
Автор идEoт (ентусиаст)
Публикувано24.08.05 15:06

на ПЪРВО МЯСТО. да се запита... има ли смисъл да се захващам.

България не ме обича, а аз съм ебати пича.

Тема те хората са си го казали...нови [re: виk]  
Автор бaт Koлю (галфон)
Публикувано24.08.05 15:17

Practise Makes Perfect

Не помня на коя компания беше девиза, ама е доста вярно. От практиката се научава повече, отколкото в който и да е университет.

Тема Re: Границата между професионалиста и аматьора? [re: виk]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано24.08.05 15:22

Университетите съвсем целеустремено преподават програмиране в специалностите насочени към изчислителната техника. Убеден съм, че повечето студенти се научават да използват основните концепции, като променливи, цикли, дори рекурсия. Всъщност, това са неща, които се учат още в гимназията.

Ти това наистина ли го вярваш???
Аз щото имам едни други наблюдения от университет (ТУ) - около 90% от изучаващите какъвто и да е предмет, свързан с програмиране, нямаха и идея за какво иде реч...

Just a genius

Тема Re: те хората са си го казали...нови [re: бaт Koлю]  
Автор Fabricando ()
Публикувано24.08.05 15:46

Fabricando fit faber!

This ain't no technological breakdown
This is the road to hell

Тема Re: те хората са си го казали...нови [re: бaт Koлю]  
Автор Maтa Kocмaтa (избръсната)
Публикувано24.08.05 16:13

Само дето става дума за изучаване на чужд език ако не се лъжа....

Иначе вярно си е - почваш да целиш контролките като змей като ги рЕдиш.

Машина за отделяне на кожа и сланина от парени свине

Автор BobyB (ентусиаст)
Публикувано24.08.05 18:14

По дефиниция професионалистът работи за пари, а аматьора за удоволствие, като хоби например. Друг е въпроса, че се обикновено аматьор се използва за нарицателно за калпав. Но това не значи че някой аматьор не може да е по-добър от някой "професионалист". Това се отнася за всеки занаят, програмирането не е по-различно. Преди това електрониката, схемотехниката е била много популярна и много хора са започнали като ученици, като хоби. Принципна разлика няма.
Границата аматьор-професионалист я минаваш като почнеш да получаваш пари за това. Сега като стана популярна тази професия, много хора станаха програмисти без изобщо да им е било хоби някога.

Автор Bezbojnika (/( . )( . )\)
Публикувано24.08.05 18:24

Университетите съвсем целеустремено преподават програмиране в специалностите насочени към изчислителната техника. Убеден съм, че повечето студенти се научават да използват основните концепции, като променливи, цикли, дори рекурсия. Всъщност, това са неща, които се учат още в гимназията.

ОЩЕ ЕДНА ПОГУБЕНА ДУШИЦА

Adolph Hitler is still alive I slept with her last night.

Автор(Нерегистриран)
Публикувано24.08.05 18:57

уф да ти кажа професионалист в какво? програмирането като цяло??? е как ще си професионалист по всичко? може да си професионалист в областта която работиш и това става с разбиране, желание, работа и практика ...
иначе както си професионалист в една област в една фирма по едни проекти и изведнъж скокнеш в друга фирма в съвсем в различна област и пак можеш да станеш професионалист но в началото няма да си ... та така или си си професионалист и си тежиш на мястото и драпаш по стълбичката на кариерата или ако се местиш насам натам като програмист .. май все програмист ще си останеш ???
Е това са си моите наблюдения , пък дано разбирам добре въпроса . може и другите да имат различно мнение!

Тема ами намираш си работа и си професионалист :)нови [re: виk]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано24.08.05 20:21

професионалист идва от професия :)

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.