|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
batch-конвертиране до JPEG
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 04.08.05 09:56 |
|
Здравейте,
Моля за съвет за следната задача.
1. Дадени са няколкостотин хиляди файла с тенденция да има още много такива, във формат TIFF и BMP.
2. Трябва да се конвертират удобно (да речем чрез някаква batch-процедура) до JPEG с минимална загуба на качество и не трябва да е JPEG 2000 или JFIF, а по-ранен стандарт на JPEG.
3. Размерите на изходните картинки варират от няколко десетки на няколко десетки пиксела до няколко хиляди на няколко хиляди.
4. Цветовете варират от 1-бит на пиксел (не задължително черно-бели, може и примерно синьо-жълти), до 32 бита на пиксел (CMYK).
5. Сред картинките има всякакви - снимки с различно качество, рисунки създадени от графични редактори, сканирани документи, фирмени знаци и др.
6. Добре е конверторът да е freeware.
Основният проблем е следния. Всички конвертори, които пробвах се справят отчайващо зле с голяма част от малките и с малко цветове картинки, а те са десетки хиляди. Други конвертори, особено такива с GUI направо ги обхваща безсилие като избера наведнъж примерно 10 000 файла - все пак не ми се ще да повтарям тази процедура ръчно 1000 пъти.
Мерси. 
| |
Тема
|
Re: batch-конвертиране до JPEG
[re: pyrx]
|
|
Автор | iview (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 10:10 |
|
| |
Тема
|
|
|
Автор |
__me (минаващ) |
Публикувано | 04.08.05 10:15 |
|
аz малко съм неподготвен в случая, но ще се иzкажа все пак.
аz правих едно време такива работи с гимп. той има гуй, но можеш и да го програмираш супер лесно да го прави това автоматично. прави се на Scheme и има документация zа функциите, общо вzето е ОК. обаче съм чувал че нещо с CMYK не било оптимално. не zнам, може в последната версия да върви, можеш да провериш как е положението. иначе фотошоп, ама не е фрий. също може да се автоматиzира.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Pekoнcтpykтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 10:59 |
|
jpeg поддържа само RGB.
| |
|
Но за момента това не ми е проблем.
Както казах, проблемът се явява главно при някои супер-малки с малко цветове картинки.
Ясно ми е, че JPEG по принцип е разработен за снимки с нормален размер и съответно много от писачите на конвертори не са си дали много зор да помислят и за този случай.
| |
Тема
|
Мерси.
[re: __me]
|
|
Автор |
Публикувано | 04.08.05 11:07 |
|
Ще пробвам.
Колкото до ФотоШопа - сигурно може почти всичко, ама нали знаете колко струва. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 04.08.05 11:36 |
|
с Фотошоп става перфектно - праиш си макросче, и пускаш Бач на цяла директория... по този начин бях конвертирал преди време няколко десетки хиляди ЕПС (векторни!) файлове до Жъпези... Верно струва пари, ама и работи...
Just a genius
| |
Тема
|
Така е - Фотошопът почти всичко може,
[re: Blake]
|
|
Автор |
Публикувано | 04.08.05 12:10 |
|
ама хич не върви да предложа на клиента като решение да си го купи и него. 
| |
Тема
|
Ирфанът
[re: iview]
|
|
Автор |
Публикувано | 04.08.05 12:12 |
|
съм го пробвал. Доста по-добре се справя в сравнение с други конвертори, но за съжаление и той дава фира понякога. Ама това "понякога" може и да е 7000 кофти файла на милион. 
| |
Тема
|
|
|
Автор | NdD (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 12:21 |
|
IrfanView
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|