|
Тема
|
Ъпдейтване на ОС на Palm?
|
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
Публикувано | 23.06.05 08:15 |
|
Здравейте! Не съм съвсем наясно дали въпросът ми е за тук, но понеже пише "програмисти", рекох да опитам. :)) И така:
Имам наличен един доста, ама доста стар Рalm Pilot 3Com System v. 2.0.4. Pro. Така се стекоха обстоятелствата, че никой не го е използвал отдавна и той кротко си застаря в калъфа...
Наскоро четох случайно някъде за програма за четене на книжки на Палм - Palm Fiction - и това живо ме заинтересува. Намерих програмата, свалих я, но:
1. Оказва се, че тя иска Палм ОС от 3.5. нагоре, а на този архаичен Палм ОС-ът е 2.0., нали така)
2. И не знам как да реша проблема с кирилизацията (искам да чета на кирилица, на български/ руски)
Дали изобщо може да стане това да си чета на Палм-а, след като е толкова стар?
И ако да - Може ли някой да ме посъветва къде да отида и да занеса въпросния Палм, за да ми го ъпдейтнат? (не чувствам в себе си нужните компетенции да го извърша това... освен ако не получа много, ама много подробни обяснения, с което надали на някой ще му се занимава)
Благодаря предварително!
Ante porcos margaritas meas mitto.
| |
Тема
|
Re: Ъпдейтване на ОС на Palm?
[re: Mushu]
|
|
Автор |
timmyyy (fr33r1d3r) |
Публикувано | 23.06.05 10:38 |
|
И аз не съм много наясно по въпроса ти, но има клуб 'PDA', където може би е по-подходящо да попиташ.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
XaMaB (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.05 14:32 |
|
Много е вредно да питаш къде да отидеш щото ей сега някой ще те прати по дяволите, да лапаш на столман или в краен случай да духаш на бил гейтс.
| |
Тема
|
[re: XaMaB]
|
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
Публикувано | 23.06.05 15:58 |
|
Хаха... ми аз се опитах да попитам ясно, имайки предвид че добре зададеният въпрос съдържа половината от отговора... но като се замисля, вярно това са две от възможните препратки... бре, лют програмистки народ))
Благодаря и на двама ви, ще попитам в клуб PDA (какъвто не знаех, че има) - може пък някой да даде конструктивна идея... искам просто да разбера става ли нещо от този Палм или да го фърлям, без да го мисля повече.))
Ante porcos margaritas meas mitto.
| |
Тема
|
|
|
Автор | lnformer (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.05 18:27 |
|
Не съм сигурен за PalmOS 2.0, но аз съм слагал на 3.0 програма за четене (iSilo) и кирилизация (CyrHack). Потърси тези двете, може да имат съпорт на OS 2.0.
| |
|
|
|
|