|
Тема
|
Кирилизиране на Win32 конзолно приложение
|
|
Автор | gesha (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.06.05 15:33 |
|
Портнал съм едно 16-битово досовко приложение за win32.
По принцип си работи ОК, но само ако гледаш, без да пишеш нищо. Ако трябва да напишеш нещо на кирилица, възниква проблем.
Ако в regional settings си сетнал всичко на Bulgarian, XP - то ти включва конзолата на 866 - та кодова страница, която се различава (при част от малките букви) от нашата (МИК таблица). Всъщност кирилицата се вижда на екрана, но тя е по code page 866, и приложението не я възприема, защото очаква MIK. Ясно е, че старите досовки кирилизатори (BDS и подобни) не работят в случая.
Това което ми трябва е XP то да включва MIK вместо 866.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
| |
Тема
|
Re: Кирилизиране на Win32 конзолно приложение
[re: gesha]
|
|
Публикувано | 12.06.05 15:38 |
|
Забравих да спомена, че за да виждам нирмална (МИК) кирилица а не 866,използвам шрифт abank.fon, който свалих благодарение на участник от клуба
| |
Тема
|
|
|
Автор |
avenger (пристрастен) |
Публикувано | 13.06.05 23:12 |
|
старите досовски кирилизатори си работят доста добре ... пускаш промт, зареждаш бдс или кавото имаш ... и пускаш програмата която те интересува .... правил съм го многократно със какъв ли не софтуер за дос ( ная вече складови и счетоводни програми).
В краен случаи можеш да ползваш досбох ... това е емулация на дос за линукс/виндовс ... работи безотказно ... дори за приложения искащи емм386/яемм или позлващи дос4гв(преминаване в защитен режим)
успех
По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.
| |
Тема
|
[re: avenger]
|
|
Публикувано | 14.06.05 00:10 |
|
Когато програмата е за дос да, но когато е за Win32 (вече портната) не работят, защото нямат достъп до конзолния буфер на win32 конзолното приложение (то вече е 32 битово и си работи в напълно защитен режим).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
avenger (пристрастен) |
Публикувано | 14.06.05 14:15 |
|
мм да .. явно съм изпуснал "портнал" ... сорри
ще помисля малко и ако нещо се сета ще ти пиша пак
По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.
| |
|
|
|
|