Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:55 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема айде още една анкета - пушите ли?нови  
Авторaз pyлиpaм (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 23:01

мдам , не 4е има зна4ение ама един бивш колега разправяше ,че истинският програмист пуши,слуша метъл и чете фентъзи.

та интересно ми е дали ще се окаже прав пича - не за друго ами за статиската един вид:)

Тема Re: айде още една анкета - пушите ли?нови [re: aз pyлиpaм]  
Автор Duncan Griffin (Потребител)
Публикувано29.05.05 23:03

1. Не пуша цигари (само пурети, веднъж-дваж седмично)
2. Никъв метъл
3. Пратчет, ама наскоро не съм имал време да чета.

Но и за програмист не се имам много-много.

Мечтата е мисъл, мисълта е идея, всяка идея се реализира. Аз не мечтая, а реализирам идеите си.

Автор Pekoнcтpykтop (Нерегистриран)
Публикувано29.05.05 23:20

Пушач съм, но пасивен. Ко да напраа, кат живея в циганска държава, дето всеки се мъчи да пречи на другия както може.

Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано29.05.05 23:30

Истинският програмист не се ли познаваше по друго - че не пише на Паскал например?

Иначе и аз съм пушач като Реконструктура, вече слушам и друго освен метъл, предпочитам фантастиката, философията и класиката пред фентъзито.

... И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье ...

Автор Colombino (безработен)
Публикувано30.05.05 00:04

Ми вече 5 месеца ша станат как не пуша. Иначе пуша от втори клас (от 8-ми пред майка ми), което ша рече, че явно си имам заложби за програмист. Спирал съм ги два пъти и по всичко личи че ще успея и сега. В последните 5 години съм работил програмист и не съм ги спирал. Харесва ми да пуша пасивно в умерени количества, смятам че е пушенето е полезно. Харесвам да пушат до мен стига да не е задимено. За съжаление се пристрастявам лесно и не мога да си позволя да пуша по малко.

Музика почти не слушам, поне не активно. Иначе пасивно слушам главно чалга и индъстриал. Тва последното не е дето направиха блока на кутийки и филийки, говоря за вид мЕтал.

Аз лично харесвам 'Контрол', Милена с 'Ера', БТР (да не се бърка с чикиджиите от Б.Т.Р., говоря за метал, не за блус!), 'Нова генерация', 'Металика', 'Мерилиън' (и разбира се Фиш), Kiss, ...

Фентъзи чета в момента. Дъртите програмисти четат и фантастика.
Започнал съм с Жул Верн и Салгари, минал съм през библиотека Галактика, братя Стругари, Азимов. Чел съм и класиците - Беляев ('Продавач на въздух' за пръв път я четох в детската градина, май, и беше огромна грешка - баси Уплаха получих от нея), Х. Уелс, Дж. Уиндъм.
Кибер пънк: Гибсън, Лукяненко (нов, но добър).
Все още не признавам нищо пред "Дюн" и "Пътеводителят". Най-доброто фентъзи - 'Хрониките на Амбър'. За съжаление повечето ми любими писатели са мъртви.

Добрата новина е, че новият филм става. Разбира се подобна книга не става за филм и не трябва да очакаме чудеса, но каквото са могли, направили са го. Единствено Марвин ме дразни - има ужасо съвременен дизайн. Издразни ме повече от бутоните с лампички на корема на Вейдър (това пък е стар дизайн).

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Автор дoн Пpacoнe (прасе в космоса)
Публикувано30.05.05 00:07

1. вече не пуша, или поне почти не
2. мразя метъл
3. мразя фентъзи

Тема Re: айде още една анкета - пушите ли?нови [re: дoн Пpacoнe]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано30.05.05 00:58

на тебе пък кой ти е казал, че си програмист
(тва беше майтап, предполагам няма да ми се разсърдиш)...

то и аз не съм баш в графата "Програмисти", поне щото Ц/Ц++ не можаха да ми влезнат в кръвта... иначе:

1. пуших допреди 5 месеца, вече не пуша... но оценявам какво е фас-паузата за труда на програмиста - дори и сега като зацикля някъде, ставам и отивам в пушалнята...
2. музиката - естествено метал (в доста разновидности), по малко електроника от време на време
3. книги - фентъзи баш не, ама виж фантастика - може (както споменаха по-нагоре, може би е щото съм от по-дъртите )

иначе голям процент от познатите ми програмисти (говорим за над 66%) - пушат, слушат метал и четат фентъзи/фантастика... просто и трите неща са характерни с това, че по някакъв начин оказват благотворно въздействие върху креативността (лично мнение)

Just a genius

Тема не пуша, само един пушач има във фирматанови [re: aз pyлиpaм]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано30.05.05 07:55

и едва ли някой пушач ще започне работа про нас, докато зависи от мене одобрението му. шефовете ми също не пушат.
а от програмистите които познавам, повечето не слушат точно определена музика, нито четат точно определена литература. само един познавам който наистина слуша само метъл, ама той също така пише на асемблер и си признава че не е правилно, просто въпрос на вкус.
а за фенството на определена музика и определена литература - това е същото като да си фен на партия, харесваш всичко от нея, дори тъпите неща, а не харесваш всичко от "врага" - тъпо,тъпо,тъпо.

Тема Бе,нови [re: aз pyлиpaм]  
Автор pyrx (-: свежъ ;-)
Публикувано30.05.05 08:53

пуша бе, да му е... ..та ! Мисля да ги отказвам, че ми писна ...

Ако имаш предвид по-простоватият хеви метъл - яки дву-три нотни жици, то - твърдо нйе! Предпочитам дълги къдрави и виртуозни китарни сола, по към хардрок. Напр. Джо Сатриани, Стив Вай, Ингви Малмстийн, Ерик Джонсън.
Концертите на G3 (тройка от гореспоменатите) мога да ги слушам и гледам до посиняване (някои ги имам на DivХ).
Също и Карлос Сантана, но по-старите му неща.

За фентъзито - малко неща ми харесват истински. Чета главно научна фантастика, по възможност "по-техничарска" и в никакъв случай с "военни елементи".

Тема Re: не пуша, само един пушач има във фирматанови [re: zaphod]  
АвторBebblebrox (Нерегистриран)
Публикувано30.05.05 09:23

едва ли някой пушач ще започне работа про нас, докато зависи от мене одобрението му

това е същото като да си фен на партия, харесваш всичко от нея, дори тъпите неща, а не харесваш всичко от "врага" - тъпо,тъпо,тъпо.

не е лесно да си тиква

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.