Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:50 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема За безмерната човешка алчностнови  
АвторGencho (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 14:24

Питам се напоследък, аз ли съм единствения, който като си търси работа все пак избира фирмата и според това каква е атмосферата, какви са проектите, как ще се чувства там и т.н.?

Аз ли съм единствения, който е избирал фирма, която му предлага по-малко от друга, но пък работата изглежда интересна, атмосферата приятна, а колегите - приветливи и отзивчиви?

Като чета постовете тук, всеки предпочита парите и дори и да му хареса някоя фирма "на первого взгляда", би отишъл там, където ще взима повече пари и всеки ден ще се утешава, че парите все пак са добри, макар и работата да sucks.

Тема Re: За безмерната човешка алчностнови [re: Gencho]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 14:39

е айде чак пък единствения - много хора са заявявали че поставят условията на работа преди парите, аз също съм между тях. подчертавам преди, а не наравно.
човек прекарва по-голямата част от времето си на работа, ако е избрал работа на която трябва да стиска зъби и да чака с нетърпение края на работния ден, това е мазохизъм, друга дума няма. нашия бранш не е слабоплатен, не сме на ръба на оцеляването, така че може да си позволим да подбираме и по други критерии.

Авторz-order (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 14:40

Зависи кви пари ти трябват - тва всеки си го преценява. Аз лично бих бачкал на по-кофти платеното, но където останалото е по-добре - в тва не се съмнявам. Е ако парите са 3 пъти по-малко и няма да ми стигнат за месеца, няма да ида.

Тема Няма такова нещонови [re: Gencho]  
Автор Colombino (безработен)
Публикувано21.05.05 15:18

Ако не ти тежат на врата жена, деца, родители, ... няма проблем да си бачкаш където те кефи. Ако ти тежат се налага да се жертваш.

Един приятел на скоро напусна добре платена работа за 1/3 заплата. Някой би казал, че е луд, но явно много му е писнало. А той е умен и кадърен и заплатата пак ще му се вдигне.

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Тема Re: Няма такова нещонови [re: Colombino]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 15:28

Човек бачка за пари. Това е.
Малко или много, всеки сам си избира(или не си избира).
Вече е отделен въпрос, че може като хоби да се занимаваш с неща, които са професия за други. Все пак работата е по задължение, а хобито по желание.
И аз съм върл противник на това - професия=хоби.

Тема Така си енови [re: Lamer]  
Автор Colombino (безработен)
Публикувано21.05.05 15:44

И той все това повтаряше: "избачквам си 8-те часа и забравям". Или нещо в тоя стил. Ама не издържа.

Освен това има и друг аспект - развитието. Ако смяташ, че новата работа е по-перспективна и ти дава по-голяма свобода на избор и т.н., защо да не инвестираш чрез ниска първоначална заплата в развитието си?!?

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Тема човек не бачка за пари,нови [re: Lamer]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 16:35

бачка за да яде, да се облича, да си гледа децата. парите са просто междинна спирка. мисля че е ясно защо го казвам.
та така, в тази светлина, се сещам за един виц - на лекция професора споменава, че по изчисления слънцето трябва да свети още 5 милиарда години, и после да угасне. един студент станал и със ужасена физиономия попитал "колко години още !?". професора учуден му повторил "5 милиарда колега", "ох, отдъхнал си студента, а аз чух 5 милиона".
е, има си основания човека, та това е 1000 пъти повече!
и още нещо - много хора си мислят че фотоапарат 4 мегапиксела е 2 пъти по-добър от апарат 2 мегапиксела. мъдро нали, за какво иначе са цифрите и операторите <,>,==. значи 4 мегапиксела е два пъти по-добре от 2, а 5 милиарда години е 1000 пъти по-добре от 5 милиона. но майната им на цифровите апарати, да вземем простите неща - например в шаха понеже дамата бие към 10 пъти повече полета от царя, то е съответно към 10 пъти по-важна фигура.

Тема Re:нови [re: Gencho]  
АвторByeByeBG (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 16:54

Естествено, че всичко е заради проклетите пари.

Ако не ми трябваха пари, нямаше един ден да работя, но уви лош късмет ...

Автор Учeщ (скромен тип)
Публикувано21.05.05 19:04

Защо бе ? Има много супер евтини типове като мене.

Автор pyrx (-: свежъ ;-)
Публикувано21.05.05 19:17

Малко силничко е това изказване "За безмерната човешка алчност". Има алчност в нашите среди, ама чак безмерна - не.

Повечето хора си избират работата по заплатата и по вида на офиса - неща, които лесно се виждат. Интервюиращият, обикновено някакъв шеф във фирмата, естествено е ухилен до уши, сваля звезди от небето и представя морето до колене на кандидата, който е харесал. След месец-два вече, кандидатът разбира истината.

Да, има хора, които мислят само за пари и са в състояние да бачкат без да им мига окото и най-тъпата и тежка работа в условия на казармен ред, налаган от смотани шефове и в среда на неприятни колеги, стига заплатата да е добра. Има и други, които са притиснати от обстоятелствата и правят същото, но с голяма погунса, скърцане на зъби и късане на нерви. А има и трети, които дори да им трябват много пари, но предпочитат да си пазят здравето и нервите и да си живеят по-приятно в тези хубави "програмистки" години (до 30).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.