Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Имате ли опит в нещо подобно?нови  
АвторManOnTheMoon (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 15:25

Pitaneto e takova: Vuzmojno li e da se suzdade kompiuturna programa, koiato da suzdava tekstove v rimi?

Vijdal sum malka publikaciia na tazi tema, no beshe dosta otdavna i veche sum zabravil kude tochno ia vidiah. Ideiata e da se sledva shablon za sustaviane na izrecheniia, kato po otnositelno sluchaen nachin se postaviat dumi v suotvetnite chasti ot izrechenieto. Ideiata se vurteshe okolo podurjaneto na rechnici sus sushtestvitelni, prilagatelni, glagoli i t.n. Tezi rechnici se sustaviaha, taka che da otgovariat na kombinacii v rimi. Dumite ot rechnicite se vzemaha po otnositelno sluchaen priznak i se postaviaha na suotvetnite mesta v izrechenieto. Razbira se, tova vodi do poluchavaneto na bezsmisleni tekstove, no s izvestni korekcii, ot strana na opiten poet, se poluchavaha interesni neshta.

Pitaneto kum men e dali podobna kompiuturna programa moje da se napishe? Kakvi sa trudnostite po napisvaneto i? Do kolko podobna razrabotka bi opravdala investiciite?

Na vuprosite za pari i programirane az imam grijata da otgovoria, tova mi e chast ot profesiiata, no po vuprosite za bulgarskiia ezik sreshtam trudnosti.

Тема Re: Имате ли опит в нещо подобно?нови [re: ManOnTheMoon]  
АвторMaster (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 15:31

Ало, тук е Земята, как е на Луната? Приемам.

Авторbrb (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 15:41

С риск да нараня деликатната ти чувствителност на пишман бизнесмен ще спомена, че май и от програмиране много не разбираш, ама то е щото в мисленето не те бива особено...

Автор XaMaB (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 15:58

ввв.гоогле.цом -> Bullshit generator

АвторPaдo (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 16:28

Виждал съм нещо подобно:

(код - ).

Не ми стана ясна обаче целта на упражнението.

Автор timmyyy (fr33r1d3r)
Публикувано17.05.05 16:30

Ми ето кво ми хрумна по въпроса:

1. Пишеш на кирилица, щото не е полезно за зрението на хората, които те четат

2. Намираш някой, дето добре разбира от структура на речта и стихотворенията, щото е важно. Аз не разбирам и сигурно греша по-надолу.

3. Правиш речник с думи, за които пазиш информация какви части от речта са, множествено число и разни многобройни подробности, които ще изскочат в процеса на измисляне

4. Правиш речник със шаблони А, които специфицират структурата на всеки ред, дефинират множество от позволени думи (да са в един контекст)

5. Речник с друг вид шаблони Б за структурата на стихотворението (рима през ред, незнамсикакво още).

6. Алгоритъма ти за всеки ред от стихчето си избира подходящ шаблон А, попълва го, като следи броя на сричките, завършека на реда и т.н. да отговарят на шаблон Б.

Сигурно част от попълването на речниците може да стане с анализ на подходящ текст, но много взехме да задълбаваме. Аз от поезия грам не разбирам, ама това не би ли трябвало да е творчески процес, а не някво желязо да го мисли?
А, и ако вземеш да разцъкаш как са правени разни чат-ботове със сигурност ще ти хрумнат идеи.

Автор Pekoнcтpykтop (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 16:46

Ся, още малко, и някоя девойка ше поиска програма за секс.

Тема Re: Имате ли опит в нещо подобно?нови [re: Pekoнcтpykтop]  
АвторMaster (Нерегистриран)
Публикувано17.05.05 19:06

Твоят отзив ме накара да му прочета постинга. Ако беше написан с точки, точки и тиренца, по щях да му обърна внимание...

В една книга четох, как учените са написали програма, която може да поддържа смислен разговор с човек. В повечето тестове доброволците не са забелязали, че разговарят с машина. Това май се наричаше тест на Тюринг. После пуснали двата компютъра да си говорят помежду си (в книгата дори даваха как е протекъл диалогът между тях) и накрая компютрите взеха, че се скараха. Мързи ме да ровя сега из домашната бибилиотека, за да намеря книгата и да постна разговора, но той определено беше много забавен.

Тема Ти си много капризен - само до II курс беша, налинови [re: Pekoнcтpykтop]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано17.05.05 21:23

Тема Да, защото едната била на C, а дугата - на Днови [re: Master]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано17.05.05 21:25

То това зависи от програмистите/проектантите май :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.