Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:56 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема Защо Javaнови  
АвторKaндидaт Джaбap (Нерегистриран)
Публикувано13.12.04 19:49

Абе като гледам сайтовете за работа само Java-програмисти търсят.
Аз лично съм си Делфи програмист (предимно client server със Interbase/SQL Server) налагало ми се е да работя и със Ц++ а също и php
До java почти не съм се докосвал
И кво толкова пишат на тая java бихте ли обяснили на непросветения?
Десктоп apps едва ли пишат, като потребител впечатленията ми са че са безкрайно тромави, JSP-то определено не е водещата веб скрипт технология
, аплети рядко виждам във веба.
Обаче явно пишат хората. Та въпроса ми не цели да породи флейм за Java.
Интересува ме пазара на труда.

Тема Re: Защо Javaнови [re: Kaндидaт Джaбap]  
Автор RepeatableRead (transactional)
Публикувано14.12.04 00:49

Всичките тези неща, които си изброил се "пишат" на Java. Е може би без аплетите. Но се залага доста и на J2EE и server side раработки.

Автор Гypy (бенгбъс драйвър)
Публикувано14.12.04 01:11

>>И кво толкова пишат на тая java бихте ли обяснили на непросветения?

Хмм, не следиш ли форума? Точно това е, че нищо особено не пишат. Проблемът (Плюсът!) е, че е на Джава и за една средно голяма програма ти трябват няколкостотин човека. Това е цялата работа.

Джава е гениален език. За елементарни неща ти трябва огромен екип и две години. Яко кинти ще текат. Умно.

Съвет - щом си правил сички тия хави, мини на Джава. 1-2 месеца и ще си ок. Ще те вземат в САП 100%.

--
Sometimes the sole purpose of your life is to serve as a warning to others.

Тема Или защо C#, защо .NET и др. подобни защотанови [re: Kaндидaт Джaбap]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано14.12.04 09:16

Защото даващите парите обикновено са хора, нищо не разбиращи от програмиране, но които много държат техният продукт да е направен по последната (.NET) / модерната технология / език (java). Съответно количествени мерила за гениалността на продукта са
1. броят заети в разработката му (колкото повече - толкова е по-надежден)
2. скоростта, с която се изпълнява (колкото по-бавно - толкова е по-сложен)

Виж удебелените думички в 1 & 2 - това е мечтата на всеки паралия - да направи (не той пряко, а наемниците) нещо надеждно и сложно, нещо, с което ще затапи конкуренцията. Вива жаба!

... И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье ...

Тема САП, а ?нови [re: Гypy]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано14.12.04 09:20

Сещам се за един друг мехур, който е почнал да издиша (там се кара на С, ама пак си е мехур). Въпрос на време е спукването на САП-а

Авторжaбa (Нерегистриран)
Публикувано14.12.04 09:41

money-oriented programming

Тема Re: Защо Javaнови [re: Гypy]  
Авторnasko (Нерегистриран)
Публикувано14.12.04 09:43

Гуру, чудя ти се от къде черпиш толкова енергия да плюваш Джава и другите продукти, които не са на MS?

Тема Re: Защо Javaнови [re: жaбa]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано14.12.04 09:51

Тема Re: Защо Java [re: Гypy]  
Авторnasko (Нерегистриран)
Публикувано14.12.04 09:53

Между впрочем това за времето и броя на хората нужни за разработката на софтуер чрез Джава е пълна щуротия. Впрочем обикновено по-важно е времето за поддръжката на този софтуер, ама аз си мисля че това не зависи чак толкова от езика на който е писан. Или всички продукти създадени с VS са някакси по default железни и с перфектен дизайн?

Тема А вие защо биете негрите, а ?нови [re: nasko]  
Автор ЯPOCTcлaв (бесен)
Публикувано14.12.04 10:14

Пич, погледни размера на фирмите, пишещи на java и на С++ съответно. В самото VS има бъгове (например компилаторът на C++ версия 7.1 ми е давал INTERNAL COMPILER ERROR), но темата е за друго.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.