|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема
|
Защо Java
|
|
Автор | Kaндидaт Джaбap (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.12.04 19:49 |
|
Абе като гледам сайтовете за работа само Java-програмисти търсят.
Аз лично съм си Делфи програмист (предимно client server със Interbase/SQL Server) налагало ми се е да работя и със Ц++ а също и php
До java почти не съм се докосвал
И кво толкова пишат на тая java бихте ли обяснили на непросветения?
Десктоп apps едва ли пишат, като потребител впечатленията ми са че са безкрайно тромави, JSP-то определено не е водещата веб скрипт технология
, аплети рядко виждам във веба.
Обаче явно пишат хората. Та въпроса ми не цели да породи флейм за Java.
Интересува ме пазара на труда.
| |
|
Всичките тези неща, които си изброил се "пишат" на Java. Е може би без аплетите. Но се залага доста и на J2EE и server side раработки.
| |
|
>>И кво толкова пишат на тая java бихте ли обяснили на непросветения?
Хмм, не следиш ли форума? Точно това е, че нищо особено не пишат. Проблемът (Плюсът!) е, че е на Джава и за една средно голяма програма ти трябват няколкостотин човека. Това е цялата работа.
Джава е гениален език. За елементарни неща ти трябва огромен екип и две години. Яко кинти ще текат. Умно.
Съвет - щом си правил сички тия хави, мини на Джава. 1-2 месеца и ще си ок. Ще те вземат в САП 100%.
--
Sometimes the sole purpose of your life is to serve as a warning to others.
| |
|
Защото даващите парите обикновено са хора, нищо не разбиращи от програмиране, но които много държат техният продукт да е направен по последната (.NET) / модерната технология / език (java). Съответно количествени мерила за гениалността на продукта са
1. броят заети в разработката му (колкото повече - толкова е по-надежден)
2. скоростта, с която се изпълнява (колкото по-бавно - толкова е по-сложен)
Виж удебелените думички в 1 & 2 - това е мечтата на всеки паралия - да направи (не той пряко, а наемниците) нещо надеждно и сложно, нещо, с което ще затапи конкуренцията. Вива жаба! 
... И всякоя възраст, класа, пол, занятье зимаше участье в това предприятье ...
| |
|
Сещам се за един друг мехур, който е почнал да издиша (там се кара на С, ама пак си е мехур). Въпрос на време е спукването на САП-а 
| |
|
money-oriented programming
| |
Тема
|
Re: Защо Java
[re: Гypy]
|
|
Автор | nasko (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.04 09:43 |
|
Гуру, чудя ти се от къде черпиш толкова енергия да плюваш Джава и другите продукти, които не са на MS? 
| |
|

| |
Тема
|
Re: Защо Java
[re: Гypy]
|
|
Автор | nasko (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.04 09:53 |
|
Между впрочем това за времето и броя на хората нужни за разработката на софтуер чрез Джава е пълна щуротия. Впрочем обикновено по-важно е времето за поддръжката на този софтуер, ама аз си мисля че това не зависи чак толкова от езика на който е писан. Или всички продукти създадени с VS са някакси по default железни и с перфектен дизайн?
| |
Тема
|
А вие защо биете негрите, а ?
[re: nasko]
|
|
Автор |
ЯPOCTcлaв (бесен) |
Публикувано | 14.12.04 10:14 |
|
Пич, погледни размера на фирмите, пишещи на java и на С++ съответно. В самото VS има бъгове (например компилаторът на C++ версия 7.1 ми е давал INTERNAL COMPILER ERROR), но темата е за друго.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
|
|
|