Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:12 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Колко ще струва?нови  
АвторProprietor (Нерегистриран)
Публикувано10.11.04 13:45

Колко ще струва следната програма:
Трябва да се направи шаблон за изготвяне на тестове - поле, в което да се въвежда въпроса, празни полета за петте възможно отговора (един само е верен) и поле за покзаване на обяснението на верния отговор. Някои от въпросите съдържат картинки. Искам чрез този шаблон да може данните да се въвеждат от всеки, а теста да се генерира автоматично. Няма никакви изчисления, просто верен или грешен отговор.
Дайте приблизително инфо за цената
Сори ако въпроса ми звучи непрофесионално, но толкова разбирам.

Тема Re: Колко ще струва?нови [re: Proprietor]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано10.11.04 14:04

500 - 2000 лв.
Зависи от доста допълнителни фактори - например поддръжка, мрежа и някои други....
В смисъл че ако аз се хвана с такава задача цената ми би била в тези граници.
ПП
Ако те интересува - мейла ми е в профила.

Bеer? Mоre?

Автор Duncan Griffin (Потребител)
Публикувано10.11.04 14:39

Като цяло поддържам офертата на beer_more. Мога да дам малко по-тесни граници с ограничениeто да се изготви върху платформа java + mysql. Остава висящ въпроса с мрежата и какво ще тече по нея.

С горните условия: 600-1200 лв.

(Забел. Въпросът ти е зададен много хубаво - кратко, ясно и по същество. Ех да можеше по-често да задават такива въпроси...)

Мечтата е мисъл, мисълта е идея, всяка идея се реализира. Аз не мечтая, а реализирам идеите си.

Тема Re: Колко ще струва?нови [re: Duncan Griffin]  
АвторProprietor (Нерегистриран)
Публикувано10.11.04 14:57

Може би не съм се изразил неясно. Не става въпрос за никаква мрежа. Под 'всеки' имах предвид всеки който не разбира от кодове и програмиране. Този админ панел, ако мога така да го нарека, ще бъде просто една програма на моя компютър. Идеята е да си правя тестовете по-лесно. Сега ги правя на Authorware и Direktor, но е голяма играчка.

Тема Айде народее, не остана...нови [re: Proprietor]  
Авторheh (Нерегистриран)
Публикувано10.11.04 15:00

Айде народеее...

БГ RAC се започна....

бтв, има сайтове, в които индийци и някой софиянци ще го направят за около $100, първите ще ти говорят на Dear Sir, а вторите ще ти говорят на DUDE ако са печени... :)

Това е в кръга на шегата де, реално такова нещо струва 1000-2000 лв., в зависимост от детайлите...

Happy bidding....

Тема Re: Айде народее, не остана...нови [re: heh]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано10.11.04 16:37

бтв, има сайтове, в които индийци и някой софиянци ще го направят за около $100, първите ще ти говорят на Dear Sir, а вторите ще ти говорят на DUDE ако са печени... :)

Хахахаха, мега яко, а и доста вярно :)))

---

Тема Значинови [re: Proprietor]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано10.11.04 16:51

Ако е само за твоя компютър и няма да искаш да бъде преносимо и няма да ти трябва поддръжка - цената може да бъде 500 лв.
Аз бих ползвал MySQL (където ще се държат данните за тестовете и много други неща) и CBuilder (за самите приложения - за въвеждане на тестове и за тестването).
От там на сетне всичко останало може да вдигне цената - между другото поддръжката е едно от най-тежките (съответно и скъпи) неща. Една година поддръжка може да ти струва повече от разработката....

Bеer? Mоre?

Автор Dr. Mike ()
Публикувано10.11.04 17:04

Вече съм започнал да правя такава програма и тя може да показва предварително въведени в базата въпроси и да провежда изпити. Това, което още не съм направил, е интерфейса за въвеждането на въпросите.
Моята идея е да се продава в по-голям тираж, така че ако имаш някакви такива идеи - може да направим нещо заедно. Ако я искаш само за тебе - много скъпо ще ти я продам - не си струва.

Авторdeveloper (Нерегистриран)
Публикувано10.11.04 17:13

Ако е само това (ама наистина само това), може да се сработи за 200 кинта и за един ден.
Неприятното е че всичко това ще трябва да се уточни и запише в проект, за да няма хър-мър после, т.е. разправиите ще са повече от самото писане.

Ако ви вълнуват подробности: _emo@yahoo.com

Тема Re: Колко ще струва?нови [re: developer]  
Автор Duncan Griffin (Потребител)
Публикувано10.11.04 17:25

Айде са дъмпинги. Мама така ли те е учила.

Честно, една програма просто не струва толкова. Цената се образува не само като изразходвано текущо време, но и като изплащане на времето за предварително обучение - не можеш да се научиш за един ден да работиш с бази данни, да проектираш необходимата архитектура (колкото и проста да е тя), да изучиш език за имплементиране, и да добиеш достатъчно опит за да можеш да гарантираш на клиента сигурност за изпълнението. Просто е смешно.

От друга страна разбира се, в България е обявен свободен пазар, така че клиентът решава. Който плаща - той поръчва музиката.

Мечтата е мисъл, мисълта е идея, всяка идея се реализира. Аз не мечтая, а реализирам идеите си.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.