Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:48 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Задачка-закачка за вас... (low level prog & HW)нови  
АвторE.Д.И.П. (Нерегистриран)
Публикувано21.02.04 15:10

Здравейте,
Аз съм Един Дето Има Пари (без имена). Понеже в момента търся двама-трима читави програмъри сега ще ви питам нещо:
представете си следното - ставате една сутрин, цялата ви глава е пълна с ентусиазъм, искате да спретнете нещо НАИСТИНА интересно... Ама какво? Отваряте шкафа и веднага ви се мярват няколко стари чаркалака - един 8-битов процесор (точната марка е без значение), няколко памети и други дреболии. Веднага звъните на стария приятел Х и му казвате за идеята. След две седмици прототипа е готов. Естествено има и да се пише софтуера, но това е най-приятната част
Та въпроса ми е: някой може ли да отгатне каква е била идеята?

На тези, които ми дадат най-верните или оригинални отговори бих обещал добре платена работа у дома или в една от най-белите държави в света

П.С. не забравяйте да си оставите мейл адреси

Тема Re: Задачка-закачка за вас... (low level prog & HW)нови [re: E.Д.И.П.]  
Автор CALL-151 ()
Публикувано21.02.04 16:02

... portmone s fiskalna pamet!
otcita kolko pari si vkaral i izkaral ot nego! i te izdrankva za tova pred danacnite :-)

Тема :)нови [re: E.Д.И.П.]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано21.02.04 16:08

ей, ама не така с рогата напред де... така няма да те вземе никой на сериозно!
знае ли човек... всъщност май само изпитваш остроумието ни... какво бихме направили от процесор и памет. че то дори ацп няма - никаква насока!
ние например със черепа от нашия клас навремето когато бяхме в трети клас искахме да си правим робот. това явно е често срещано явление при децата, а при някои остава и когато порастнат
аз да си призная никога през живота си не съм правил нещо с процесор, направо ме е срам от тоя факт! разбира се нямам предвид разните му там микроконтролери, дето и децата могат с тях, имам предвид истински процесор като 6502 или 6800. но пък за сметка на това, съм си правил процесор от ттлки, което донякъде компенсира този резил! въобще това ттлката ми е много любимо нещо
успех с намирането на програмисти, тук май се намират няколко които милеят за ниското ниво и асемблера.

Тема Re: Задачка-закачка за вас... (low level prog & HWнови [re: E.Д.И.П.]  
АвторFP (Нерегистриран)
Публикувано21.02.04 16:18

Устройство за превключване на свтофарите:
Седят си ченгетата и си щракат. После питат: "Ти що мина на червено?" и "Кво работиш?"
Делим обаче 50:50.

Тема краставите магарета . .нови [re: zaphod]  
Автор bateAz (непознат )
Публикувано21.02.04 18:04

Браво!
Ето една сродна душа. На времето и аз правих ( но не завърших ) един МК с набор команди, съвместим със себе си. Имаше 4- битова дума за данни и 6-битови инструкции ( естествено, не беше фон Нойман, но и това си има чар ).
Поне кажи, че си го завършил, та да си мисля, че не съм правил вечни двигатели.

Тема Re: Задачка-закачка за вас... (low level prog & HW [re: E.Д.И.П.]  
Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано21.02.04 19:05

бе аз не ставам сутрин, а обикновено към обяд, ама с 8-битов процесор, и то без никаква I/O периферия и терморегулатор за аквариума трудно ще се спретне. Виж ако става дума за едночиповите процесорчета - е те там и Web сървър може да се набута, ако е по-як човек ;)

и аз го мога, и тате го може, ама козата си сака пръч

Тема задачката не е за програмистинови [re: E.Д.И.П.]  
Автор бoc (в двата смисъла)
Публикувано21.02.04 19:15

а по-скоро за маркетингов отдел

Тема Re: задачката не е за програмистинови [re: бoc]  
Автор sdg (shebang addict)
Публикувано21.02.04 19:23

За, или от?

RTFM!
--sdg

Тема Re: Задачка-закачка за вас... (low level prog & HW)нови [re: E.Д.И.П.]  
Автор Resurrector (бивш МиГ)
Публикувано21.02.04 20:40

ЕКУ за ДВГ. Поне това се мъча да направя в момента, и баш с 8-битов проц (но определено не е стар)

Тема йеее! [re: bateAz]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано21.02.04 21:09

интересно, моят също не беше фон нойман! аз обаче те го завърших и доста време го ползвах (1994-1998), в момента стои на терасата ми в един кашон. беше 16 бита данни, 16 команди, 2к памет за инструкции, 512к за данни, видео карта 512*256 с 9(девет) бита за цвят, 4к стек за команди и 4к стек за данни, видеокепчър (тогава нямаше още такива неща по компютрите на приятелите ми и аз им се дуех) 8 бита ацп със 20 килохерца тактова честота, цап, който ползвах предимно за изход за звук, но съм го ползвал и като сериен порт. за клавиатура ползвах правец8М, също и като текстова конзола и флопи. имах нейтив събиране и изваждане със/без пренос, а сложните инструкции като cos,log,еxp ги бях си записал в EPROM памети. с тях също си покривах умножение и деление. изглежда странно че можех да свърша все пак някаква работа със 16 битови реални числа, обаче е факт.наскоро стана въпрос че ползвам float в програмите си и един каза че било цяло чудо че съм можел да свърша нещо с толкова ниска точност ХА ХА ХА, тогава се смях с глас като си помислих а какво ли щеше да каже за едно времешните ми програми с 16 бита реални числа.
някой ден се каня пак да го подкарам, ама може само с каненето да си остана

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.