Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:50 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема scripting engineнови  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано30.07.03 19:10

niakoi da ima niakva ideia za free, za predpochitane open-source scripting engine, po vazmozhnost OO, koito moga da go svalia i polzvam? tyrsih no nishto ne namerih, a predpolagam horata sa ponapisali dosta podobni neshta i ne mi se shte, a i predpochitam da si go ostavia kato kraaaen variant pisaneto na takyv... toia na MS ne mi varshi rabota... triabva mi neshto prosto i mynichko... ako niakoi znae podoben parser, koito e open source i moga da si go dopisha syshto vyrshi rabota.
10x na vsichki, koito eventualno znaiat neshto i pomognat

Тема Re: scripting engineнови [re: .]  
Автор KpyM ()
Публикувано30.07.03 21:04

yabasic

Тема Re: scripting engineнови [re: KpyM]  
Автор Magellan (neznam)
Публикувано01.08.03 17:31

Escapade

drugi li ti trjabva

Списание за Web технологии

Авторrossenbg (Нерегистриран)
Публикувано03.08.03 14:46

Мисля че имаш мужда от "Pithon". Чувал съм го само, знам че се ползва ама дали е OpenSource не знам. Направи си едно кафе и седни и го потърси

Тема Re: scripting engineнови [re: rossenbg]  
Автор s_dimi (непознат)
Публикувано03.08.03 17:21

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 09:49

v kraia na kraishtata mai sam shte si go pisha, zashtoto za neshtata, koito namerih shte izgubia poveche vreme v chetene na dokumentacia i debugvane za da go razbera, otkolkoto da sedna i da si go napravia...
10x na vsichki za pomoshtta

Тема Re: scripting engine [re: .]  
Автор Magellan (neznam)
Публикувано04.08.03 10:33

Spodeli sled kato go napravish ;-)

Списание за Web технологии

Авторengine (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 10:39

не знам точно какво имаш предвид под "script engine", но преди да започнеш сам да го пишеш, погледни това:

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 14:16

osnovnata ideia beshe che iskah da polzvam niakakyv shto-gode OO parser, za da moga da go vnedria v neshtoto, koeto iskam da napravia... triabva mi za consola na prilozhenie, kato za nachalo samo shte se polzva za realtime tunning na prilozhenieto, no v posledstvie shte chete i izpylniava scriptove... ta ideiata mi beshe da si go napravia kato horata (nishto che za nachalo shte go polzvam samo za typ tunning, t.e. nikakva slozhnost na gramatikata), ta da moga v posledstvie kato resha da slozha poddryzhka na po-slozhna gramatika da stane max lesno - t.e. neshto ot sorta na - registriram si nov tip parserche s niakvi token-i, registriram si reactor-che za parsercheto i obshto vzeto s tova da se izcherpva vsiako bydeshto razshiriavane na tui neshto... no za syzhalenie vsichko, koeto namerih do momenta mi se vizhda mnogo po-razlichno i po-slozhno (nai-malkoto zashtoto parse-rite sa za gramatiki kato na c++ i podobni) ta reshih da si go napravia sam, vmesto da gubia vreme v chetene na dokumentacia i tutoriali za neshto takova... oshte poveche, che mozhe da mi potriabva i zavbydeshte takova neshto i da si go reuse-vam...
samo se opasiavam da ne omazha reusability-to, ponezhe shte mi triabvat thread-safe queue-ta i t.n., no mislia che shte se opravia :) samo svobodno vreme da ostane malko i go pochvam...

Авторengine (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 14:28

тогава това което е най-подходящо за целта е:

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.