Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Може ли някой да помогне спешно!нови  
Автор Evgeni ()
Публикувано07.03.03 20:37

Някой да разбира от счетоводната програма на "Бонев Софт" - Ajur-L под DOS
Инсталирах си Windows XP и сега ажура ме изплюва!
Казва: BASE/1132 Bound error: array access?
Много ще съм благодарен ако някой помогне, щото страшно много работа ме чака за събота и неделя, а "Бонев Софт" не работят!

Тема ZAGLAVIETO NA TOPICA TIнови [re: Evgeni]  
Автор malkia ()
Публикувано07.03.03 20:47

Podobni topitzi trjabwa da budat spirani - opravi si imeto w topica i pak ela
Prosto wmesto da wikash "Za Pomosht", to napishi kakvo ti trjabwa naprimer:

"Imam problem sus Ajur-L na Bonev Soft pod XP"

ili "Problem sus Ajur-L (WinXP) BASE/1132 Bound Error"

To err is human
To stderr is inhuman

Тема Re: ZAGLAVIETO NA TOPICA TIнови [re: malkia]  
Автор Evgeni ()
Публикувано07.03.03 21:06

Аз съм прост счетоводител бе човек, изобщо не знам за какви topitzi ми говориш! Ако можеш да помогнеш помогни!

Тема Re: ZAGLAVIETO NA TOPICA TIнови [re: Evgeni]  
АвторVBProgrammer (Нерегистриран)
Публикувано07.03.03 22:38

Zasto ne pitash Bonev Soft, a ?
Ili mozesh da kradnesh ot programistite ma kato opre noza do kokala idvash i pochvash da revesh kolko prost schetovoditel si bil.
Mnogo tynko se opitvash da ni minesh. Slozi zelenoto na masata i togava ste govorim. Kato otidesh pri advokat ne mu vikash tuka ima edno problemche - malka prizovcica sa mi pratili ...

Тема Re: ZAGLAVIETO NA TOPICA TIнови [re: VBProgrammer]  
Автор Evgeni ()
Публикувано07.03.03 22:54

Не знам къв ти е проблема!
Ако имаше някой по това време в офиса на "Бонев Софт", нямаше да се обръщам към Вас! Програмата ми е лицензирана и си плащам редовно, но в момента няма кой да ми помогно, затова търся тук помощ!
А иначе и Вие ще опрете до нас като трябва да си попълвате декларацийките! Тогава ще видим кой на кого ще съдира кожата!

Тема Re: ZAGLAVIETO NA TOPICA TIнови [re: Evgeni]  
Автор malkia ()
Публикувано07.03.03 23:04

Dobre, no priemi che tova e forum "Programisti" i zaglavia ot roda na "Pomosht" njama da sa dobre tolerirani.

Ako njakoi e rabotil po programata kojato ti polzwash, i eventualno wliza tuk - bi mogul da ti pomogne - no kakto ti kaza petuk wecher e - pochiwni dni idwat - ne mislja che toj bi mogul da ti pomogne (ne e zadulzhen, wsushnost mozhe i da ne e pravilnata postupka). Ima si verojatno oficialen red - pishesh pismo na "Bonev Soft" i chakash w ponedelnik. Tova e.

Kogato az imam problem sus CodeWarrior-a ne postwam tuk sus zow za "Pomosht", a postwam "Problem sus CodeWarrior compilatora" - pri tova CodeWarrior-a e compilator/IDE i znam che ima hora raboteshti s nego - koito biha mogli da dadat njakakuw "tip" zashto zabiwa i zashto ne, no njakakwa tam "Schetowodna" programa???? - zashto ne probvash klub "Schetowoditeli" ili klub "Windows"?

Tursish na greshnoto mjasto, po greshnia nachin

Tova ne e burza pomosht....

To err is human
To stderr is inhuman

Тема Re: Може ли някой да помогне спешно!нови [re: Evgeni]  
АвторNATO (Нерегистриран)
Публикувано08.03.03 11:32

Хайде понеже програмистите сме харабии хора, ще се опитам да ти помогна :)))

Нещо, което може да е проблем - все пак между DOS и WindowsXP има 15-20 години промени, мазане, оправяне, пак мазане, промяна на концепции и т.н.

Та за тази цел в XP-то има една хубавинка, наречена Compatibility mode. Щракаш с десен бутон върху .exe-to на програмата ти (може и да е .bat файл - все тая мисля) и избираш Properties (най-долу е).
В показания диалог има един tab наречен Compatibility mode (може и да беше само друго - абе порови из табовете за такъв надпис).
Избери съвместимост с Windows 95 и пробвай пак ... ако стане - стане ... иначе - sorry ...

Тема to allнови [re: Evgeni]  
Автор ToViDebne (spy N1)
Публикувано08.03.03 13:05

Я оставете човека на мира бе диваци!!!
Софтуера е писан на clipper под DOS
ама май вече никой не се занимава с добрия стар ДОС

Тема Ima si klub ...нови [re: Evgeni]  
Авторbira_more (Нерегистриран)
Публикувано08.03.03 13:53

Software - toj e za problemi s programi.
Mnogo po veroiatno e tam da nameris chovek deto e rabotil/raboti s tazi programa i e resaval podobni problemi.
Inache ako ti e tolkova spesen problema - mozese da opredelis vaznagrazdenie ...
Niakoj da dojde i da ti go resi - i vaznagrazdenieto mozese da e oformeno i kato barter.

Тема Може, ама чак пък спешно, хората спят :)нови [re: Evgeni]  
Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано08.03.03 15:02

Ако не си се оправил още, най-добре е да повикаш някой разбирач, щото и да ти обясня, няма да се оправиш сам
проблема идва от това, че на старите ДОС и ВИндовс-95,98 се задаваше в
Config.sys параметър
Files=80
, a във Autoexec.bat
set clipper=f80
обаче, пр ХР няма такива файлове, така че стартираш си Дос Промпт
отиваш във C:\Windows\system32 папката
и създаваш съответно Config.NT u Autoexec.NT
файловете, в които пишеш съответноте параметри
другия проблем е че на процесори по-бързи от 1 GHz понякога не стартира самата програма
рестартираш, и след това би-трябвало тъпия Ажур да си стартира човешки

Редактирано от AliBabach на 08.03.03 15:01.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.