|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Soft Ice question
|
|
Автор |
Viper X (just a snake...) |
Публикувано | 22.01.03 22:25 |
|
Инсталирах си DriverStudio 2.7 и реших да видя как се работи със Софт Айс (Под Windows XP). Чета си туториала от докумантацията, build-нах примерния проект gdidemo (с VS.NET ако това има някакво значение), пуснах Symbol Loader, заредих въпросният премерен проект и тука на теория би трябвало автоматично да имам breakpoint в началото на winmain функцията. Нищо такова не стана... програмката си се стартира нормално без въобще да се появи SoftIce. Като проверя след това в прозореца на SoftIce (след Ctrl+D) - symbol table-ът на програмата е зареден, с командата file мога да зареждам сорсовете, обаче процесът, който дебъгвам е 'Idle' процесът на системата. Сигурно нещо бъркам, ама въобще не мога да разбера какво... Загубих си поне 2 часа да се опитвам да се прикача към някой друг процес, но не постигнах нищо...
Някой може ли да ми помогне малко и да даде малък hint?
Поздрави!
(1) Everything depends.
(2) Nothing is always.
(3) Everything is sometimes.
| |
Тема
|
Re: Soft Ice question
[re: Viper X]
|
|
Автор | gruhal (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.01.03 23:43 |
|
Sice ne raboti kato horata pod XP (towa e malkia hint).
P.S. I sled wsichki official/unofficial patchowe pak ne raboti.
| |
Тема
|
[re: gruhal]
|
|
Автор | si (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.01.03 09:43 |
|
ami pi4ove, kak da vi kaja - XP SUX
ti razkomentira li si INCLIDE- ovete w WINICE.ini file-a ?
tam koi bibloiteki s API-ta da import-va ?
Ako si go napravil i pak ne stava, sys vsqko EXE li ne staa ili samo s tvoito ?
Ako e samo s trvoito deto ne stava, treba malko da pipnesh PE-HEDURA i shte stane. kato probvash dai pove4e info da vidim ko sha praim...
| |
Тема
|
[re: si]
|
|
Публикувано | 23.01.03 09:51 |
|
E w sluchaia Sice sucks....toi btw se dokarwa da raboti na chist XP ama az sym sys SP1 i tam weche e naprawo w orkestyra...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 23.01.03 11:45 |
|
Е... и аз качих сървиз пака тия дни... май съм избързал :(
Да се надяваме че Compuware ше извадят някакъв patch...
(1) Everything depends.
(2) Nothing is always.
| |
Тема
|
[re: si]
|
|
Автор |
Публикувано | 23.01.03 11:50 |
|
Тоя файл въобще не го намирам къде е... нито в windows директорията, нито в тая на driver studio-то... къде трябва да те тоя файл? А и с друго .exe не съм пробвал, но това с което съм пробвал е компилирано с пълна debug информация и има и сорсове... така че щом с това не става, не знам с кое ще стане :)
(1) Everything depends.
(2) Nothing is always.
| |
|
faila e vav c:\windows\system32\drivers\winice.dat
steh da ti pisha i oste, ama vidiah che ti pusnal sastoto pitane i vav Hakeri i Krakeri
pusni edin Search tam, beh dal 3 linka deto opraviat doniakade bozite SI 2.07 +XP che me marzi sega da gi tarsia pak
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mobile (dumb & dumber) |
Публикувано | 23.01.03 15:15 |
|
I kakwo tochno ne mu raboti na SIce??? Az go polzwam taka da se kaje prez den pod XP (pod 98 polzwam TRW shtoto po-lesno se load-wa, ima pochti syshtite funkcii, makar i da ne e chak tolkowa moshtno)
Ima nqkolko neshta koito e wajno da se naprawqt ako iskash da rabotish s SIce (wypreki che ne wijdam smisyl da go polzwash s VS...ama towa e druga tema)
1. SIce e naprawen za debug-wane na driveri OSNOWNO (ne sluchaino se kazwa DriverStudio!!!), no da rechem che tozi fakt shte go propusnem zashtoto nqkoi se e wljubil w nego), ta kogato se kompilira e wajno da se iznesat symbols na programata w otdelen file - ima go w nastroikite na project-a (obiknoweno se prawi za release koito se dyni a debug-a wyrwi ama neise)
2. trqbwa da e nastroen SIce kato primary debugging soft - towa se namira w registri i mai imashe tool kym paketa deto go prawi towa da e SIce a ne VS debugera
3. break pointite se aktiwirat kato se naprawi symbol file-a a ne kato si natisnete F9 wyw VS IDE-to
4. za da spre na exe-load se aktiwira samo edin checkbox w symbol loader-a (exe-to) na settings - obiknoweno ne e pusnato
5. Preporyka - ako iskate da wijdate i symbols na dll-ite i mfc si instaliraite debug versiq na XP - ako ne znaete ot kade da wzemete - po-dobre zarejete cqlata rabota, oswen towa pak w opciite na symbol loader-a zadaite na koi ot bibliotekite iskate da wijdate symbols - moje i ot dat fiile....Ako zaredite wsichki - oswen che e bawna debug os-a, e bawno i zarejdaneto na symbols na wsichki osnowni dll-i taka che opredeleno e po-dobre da znaete kakwo ochakwate ot takyw produkt...
Ako ste prowerili wsichko i pak ne stawa se zapitaite az znam li wyobshte za kakwo mi e DriverStudio???
Syjalqwam ako sym zasegnal nqkogo s dumite si no I DO DEN DNESHEN NQMA PRODUKT OT M$ KOITO DA MOJE DA DEBUG-WA DRIVER-I NA SYSHTATA MACHINA KAKTO PRAWI SICE. SYWSEM OTDELEN E WYPROSA DOKOLKO TOWA E EFEKTIWNO, NO ZA DREBEN BUG W RELEASE VERSION NA DRIVER OPREDELENO E NESHTO NEWEROQTNO UDOBNO
DriverStudio ne e za wseki!!!Na programisti koito ne se intersuwat ot takawa dylbochina preporychwam da si instalirat samo boundschecker i da si polzwat VS IDE-to i debugger-a
May the beer be with you 
-------------------------------
Koito go moje - go moje!
| |
Тема
|
[re: Mobile]
|
|
Публикувано | 23.01.03 18:19 |
|
Ne wijdam zashto tochno postwash reply na moia post a ne na originalnia pitach, ama kakto i da e :)
Oshte edin put da kaja, stawa wypros za ice pod XP SP1.
1. i 2. naprawo gi preskacham
3. az obiknowenno polzwam bpx ili tam syotwetnoto kwot mi triabwa, obache i F9 raboti
4. Sice spira na load 1 ot 100000 pyti
5. imam si simvoli ama i s tiah bpx <funkcia> si raboti kogato si poiska
6. F11 raboti kogato si poiska
7., 8., .... oshte edin ton neshta ne rabotiat
Znaesh li wyobshte za kakwo ti e SoftIce? :) (ti kaza da pitam :P )
I kat sym pochnal, oshte edin byr wypros - imash li pod ryka DDK za XP SP1 che idiotite MS sa go mahnali ot site-a, a i neshto ne go wijdam w Jan 2003 MSDN kydeto twyrdiat che triabwa da go ima :(
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mobile (dumb & dumber) |
Публикувано | 23.01.03 19:04 |
|
kakto spomenah - ne iskam da zasegna nikogo ot tiq deto go polzwat ama towa ne e za VS IDE...Ili pone ne nai-udobniq debuger...
Moje da ne sam ucelil posta - sorry...Ne sam imal predwid teb moje bi a me myrzi da gledam
Znachi polzwal sym go na XP SP1 bez problemi no za da hwashtam memory exception-a na release versiq na programa kakto kazah - imashe PB che raboteshe pod 98 a pod XP ne iskashe - prosto po stechenie na obstoqtelstwata imashe i SP1 - ne beshe celenasocheno...
DDK za SP1 na XP go nqmam - imam za normalnoto i mi e na druga machina
Moje da go drypna ama zasega ne mi trqbwa...
SoftIce go polzwam za:
1. gonene na bugs koito ne moga da ustanowq(daje i boundschecker ne hwashta), a ima bug s pamet ili
2. kakto kazah razlika w powedenieto na proga pod XP i 98, kogato ne moga po drug nachin ili
3. sa izwyn moeto polezrenie - wynshen dll koito sa mi dali bez sources (imam nqkolko takiwa deto se update paralelno zatowa kazah che e pochti prez den). mnogo trudno ustanowqwam w moq source li e bug-a ili drugade i ako sym pregledal nawsqkyde opitwam da im dam disasembler (slawa bogu dawat debug versii i IDA se sprawq dobre kato trebe da se nashoka nekoq kofa)
4. e i za crackwane - ama towa e rqdko - ot dosta wreme nasam nqmam tolkowa wreme za ljubitelski zanimaniq ot shkoloto
No opredeleno ne go polzwam za VS IDE Debugger zamestitel...
Polzwam razlichni mashini za develop i tests i da se byzikam
May the beer be with all of you 
-------------------------------
Koito go moje - go moje!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|