Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:00 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема C/C++ dos mouseнови  
Авторmouse needer (Нерегистриран)
Публикувано02.11.02 14:58

Kak da obrabotvam i polu4avam subitia ot mouse-a za C/C++ dos programa.moje po podrobno obqsnenie ako moje.

thanks.

Тема Re: C/C++ dos mouseнови [re: mouse needer]  
Автор expeler (lame)
Публикувано02.11.02 21:45

Ima mnogo info v neta po temata rastursi se. Az ispolzvam reshenie s assembler, 0x33 ti e mishoka. Ako ne mozhesh da si namerish sam, drasni edin mail shte ti pratia simple source.

only open source can make electric universe

Тема Imam takova neshto ako iskashнови [re: expeler]  
Авторstochna (Нерегистриран)
Публикувано05.11.02 11:31

Otdavna sum si napravil tako neshto i ako iskash moga da ti go pratia. Poddurja i grafichen rejim. Ima i function WaitKey(), koiato chaka natiskane na klavish ili buton na mishkata.

Тема Re: Imam takova neshto ako iskashнови [re: stochna]  
Автор expeler (lame)
Публикувано05.11.02 18:52

Ako e za dos i az si imam vuv formata na samodiva.h e zasega. Ako e za win32 mozhe da mi go dadesh, mnogo shte ti se zaradvam ">>>>>>

Тема Re: Imam takova neshto ako iskashнови [re: expeler]  
Публикувано06.11.02 10:37

Sorry, no e za DOS. Za windows si polzvam standartnite comandi.
A ako imash predvid win32 console application, tam bi triabvalo da si rabotiat Dos-ovskite.

Тема Re: Imam takova neshto ako iskashнови [re: stochna]  
Автор expeler (lame)
Публикувано06.11.02 14:52

Ami ne ne stava duma za win32 console app. Ako mozhe prati mi primerche na mail-a za tova kak usevash standartni-te neshta za win. Ako iskash mozhe, az da ti pratia moia project i da vidish kade gresha, shte ti pratia i obiasnenie za buga, kojto me zanimava sega. No triabva da dadesh mail.

Тема Re: C/C++ dos mouse [re: mouse needer]  
Автор iNT19 ()
Публикувано06.11.02 19:06

Здравей, за да "управляваш" мишката под ДОС трябва да използваш прекъсване 33h, ето ти малко функции:

на АХ имаш 0 след изпълняване на пркъсване 33h на АX ще получиш 1 ако е инсталиран драйвера за мишката и 0 ако не е, което значи че първо трябва да стартираш драйвера (например mouse.com)
на АХ имаш 1 след изпълняване на пркъсване 33h и предишната функция е върнала true курсора на мишката се показва на екрана /mov ax,2 го скрива/
с функция 03 можеш да вземеш позицията като на CX е хоризонталата а на DX верикалата, на BX ти е състоянието на бутоните...
Уффф писна ми :) ето ти УРЛ

там има всичко необходимо.

Умишлено те насочвам към асемблер, смятам че там нещата ще станат по-лесно от Ц

Тема ok. prati mi.нови [re: expeler]  
Публикувано07.11.02 10:37

prati mi na stochnagara@hotmail.com i se nadiavam da moga da ti pomogna i da ti otgovoria.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.