Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:34 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема Ring0 pod NTнови  
Авторcppp (Нерегистриран)
Публикувано11.11.01 09:33

Nqkoy ima li idea kak moje da se vleze v Ring0 pod Win NT?

Тема Re: Ring0 pod NTнови [re: cppp]  
Автор DonAngel ()
Публикувано11.11.01 10:59

Ne sym siguren, ama mai w ring0 raboti samo kernel koda na OS. Dori VxD driverite mai ne im e dostypen tozi prysten....

Predpolagam, poweche info moze da ima w MSDN, ama ti nai-weroatno pyrwo tam si proweril...

Тема Re: Ring0 pod NTнови [re: DonAngel]  
Автор SDR ()
Публикувано11.11.01 11:46

horata pishtqt za ring0 samo ako im trqbwa da se ebawat s portowete na kompa... a za towa si ima dugi resheniq... ako sha sa ebawash grubo s wirtualnata pamet i managemanta na apowete - ne moga da ti pomogna no za portowete prosto se raztarsi za gwiopm.zip

Тема Re: Ring0 pod NT [re: SDR]  
Авторcppp (Нерегистриран)
Публикувано11.11.01 13:31

Prosto iskam da znam dali MS sa napravili neshto naistina dobro, kakto te tvurdqt. Ako nqma nachin da se vleze v Ring0, znachi OS si q biva, ako ima - iskam da znam kak :)

АвторCALL-151 (Нерегистриран)
Публикувано11.11.01 16:18

moje i da ima nacin a moje io da nema!
edno e iasno ot mikrosoft nesa napravili dobra OS!

osven tova sam cuval (moje i da ne e taka) ce iadroto na NT e pisano ot DEC
posle oneia idioti sa mu naslojili kartinki sareniiki, s edna duima sa go osrali!

Автор Balam (непознат )
Публикувано11.11.01 20:02

Napishi si kernel mode draiver za NT, i toi shte raboti v ring 0 na x86.

Тема Re: Ring0 pod NTнови [re: Balam]  
Автор_ (Нерегистриран)
Публикувано12.11.01 08:20

без kernel mode driver разбира се не може да се мине, но има една интересна хватка..
Run any Ring 0 code from a Win32 application on Windows NT
Prasad Dabak, Sandeep Phadke, and Milind Borate
http://www.sonic.net/~undoc/ntcallgate.html
(работи само за x86)

а по отношение на поставения въпрос ме обзема известно недоумение; по двата постинг-а на cppp изглежда, че той (или тя) не са запознати с kernel-a на NT-то и съответно системното програмиране. да кажем че има начин да се "мине" на ring0 в NT - и какво? какво ще прави там, като не знае какво да прави?

Тема Re: Ring0 pod NTнови [re: _]  
Автор bofh (°) (_) (°)
Публикувано12.11.01 10:21

Po skoro tretira vyzmozhnostta da se izpulni kod ot nivo ring0 kato exploit.

tfa obache ne govori zle za samiqt os. t.e qsno e che kernel module napisan ot teb na linux nqkakyf bi bil ekvivalenten.

bofh

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.