|
Тема
|
QT lib + WINDOWS?
|
|
Автор | darklord (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.09.01 10:30 |
|
Въпрос: Някой използвал ли е QT на TROLLTECH в среда на WINDOWS?
Какво ви е меннието за библиотеката?
| |
Тема
|
Re: QT lib + WINDOWS?
[re: darklord]
|
|
Автор |
Maнитy (тайнствен) |
Публикувано | 23.09.01 17:07 |
|
Имам желание да се запозная с тази обещаваща библиотека но не успявам да намеря линк от където да я издърпам, на сайта на компанията има само голословни обещания и версия за Х11 
...may the source be with you
| |
Тема
|
Re: QT lib + WINDOWS?
[re: Maнитy]
|
|
Публикувано | 23.09.01 19:57 |
|
Az si ia izteglih predi sedmica ot trolltech.com.
S golemi bukvi pishe download i t.n.
Ima versiq za X11, Windows, MAc(beta) i sas sobstev engine za linux (t.e. bez X11 -> tova zvi4i dosta obeshtravashto kato vzeme v predvid kolko e bagliv X11).
Ako go izteglish i probvash, kazi si mnenieto!
| |
Тема
|
url :-)
|
|
Публикувано | 23.09.01 20:01 |
|
http://www.trolltech.com/products/download/freelicense/noncommercial-dl.html
| |
|
Qt/Embedded? Щото това не е версия на Qt за Linux без X, а за устройства като Palm-компютрите. Не ми се вярва някой току-така да тръгне да пише драйвери за хилядите видеокарти, само и само за да не използва X. Не че X е слънце, ама все пак не е чак толкова лош.
| |
Тема
|
това имам в предвид
[re: Masklin]
|
|
Публикувано | 24.09.01 10:25 |
|
Поне доколкото разбрах от сайта....
Наистина го използват за преносими у-ва (с LINUX) ама мисля че може да се подкара и на настолен (какво му пречи?)
А за X нямам толкова лични впечатления само съдя от хилядите предупреждения по open и free sofware -> blah, blah, a на X11 без Window menager има преоблеми (с фокуса и т .н.)....
| |
|
10x 
...may the source be with you
| |
|
точно многото видео-карти. Не знам как е с embedded устройства, но съм почти сигурен, че там имаш готов стандарт за управление на екрана, т.е. нещо като вграден X.
X v4 е доста добър, защото използва хардуерното ускорение на видео-платките. X v3 не го можеше (както Windows 3.x) и беше по-бавен. За сметка на (може-би) по-малката скорост, в X винаги имаш мрежова прозрачност. Аз, например, редовно си пускам програма с графичен интерфейс, работеща на друга машина като интерфейса й е на моята. Да не говорим, че можеш (правил съм го) да си пуснеш няколко графични среди на машината си и да ги сменяш алтернативно.
Това с Window Manager-а не е проблем, а дизайнерско решение. И смятам, че е доста по-добре, отколкото да имаш забит Window Manager (като в Windows) и ако искаш да промениш нещо, да го лъжеш/upgrade-ваш/кво'т се сетиш. Просто управлението на графичния хардуер и на логическите "прозорци" са различни неща и е най-естествено да се управляват от различни модули...
| |
Тема
|
Re: url :-)
|
|
Публикувано | 24.09.01 12:14 |
|
Айде като я пробваш си кажи мнението.
P.S М/у другото имах проблеми със tmake - не слага библиотеките които трябва и има проблем при линкването. Аз го реших с един perl скрипт... ама това е тема за друг разговор
| |
|
|
|
|