Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:01 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема moga li pod DELPHI...нови  
АвторCALL-151 (Нерегистриран)
Публикувано12.06.01 10:12

kak moje da s enapravi nesto koeto predi izlizane ot programata da zapise vav fail tekustite stoinosti na vsicki poleta (Edit, Button, Memo....) i voobste cialoto tekusto sastoianie, i sped nanovo puskane na programata d ago proceta obratno?

estestvenno moga racno da zapisa i vazstanova pootdelni vsixki tezi parametri no tova nee udobno?
bi moglo da stane ako znam oblastta v pametta kadeot s epazat tezi danni i da ia zapisa vav fail! ama zvucio mnogo samnitelno....
niakoi znae li nesto?

Тема Re: moga li pod DELPHI...нови [re: CALL-151]  
Авторtester (Нерегистриран)
Публикувано12.06.01 11:41

standartnia na4in za tova e da polzvash baza danni - ORACLE, MySQL ...

Тема Re: moga li pod DELPHI...нови [re: tester]  
Публикувано12.06.01 12:07

stava vapros ce nekade v nekoia forma e imalo nekakvo pole "edit" i tam niakoi e e napisal nesto. vaprosa e sled kato izleze ot programata i ia startira otnoto tam vse oste da stoi tova koeto e napisal.

Тема уф!нови [re: CALL-151]  
Автор Xypodilec (тъп юзър)
Публикувано12.06.01 12:43

bi moglo da stane ako znam oblastta v pametta kadeot s epazat tezi danni i da ia zapisa vav fail! ama zvucio mnogo samnitelno....

Определено е МНОГО съмнително, да не говорим за надеждност. Не съм чак толкова навътре с подробностите от ниско ниво, но ако се ползват API-та от рода на GlobalAlloc (за което ще ти се наложи да изчетеш маса от сорсовете на Delphi за ползваните там wrapper функции) -- направо забрави.

Най-добре ще бъде ако си имаш някакви структури за състояние, които да се ъпдейтват при самата промяна на въпросните edit-и и при изход ще можеш да си ги записваш на каквото си щеш, даже и в база данни :)

НАЙ-добрия клуб

АвторPeterS (Нерегистриран)
Публикувано12.06.01 13:47

Imashe edno wreme edni komponenti koito pri izlizane si zapiswaha sastoianiata i pri start pak si gi chetat.

Obache ne se seshtam koi sa.
Maiche biaha AHMTritonTools?

Авторgnomus (Нерегистриран)
Публикувано13.06.01 08:32

Mojesh da gi zapisvash v niakakva malka baza danni, a ako ne sa mnogo mojesh da gi zapishesh v Windows Registri, i ottam da gi pro4etesh pri startiraneto.

Авторdd (Нерегистриран)
Публикувано13.06.01 09:32

zapishi si gi v ini fail

Тема Re: moga li pod DELPHI...нови [re: dd]  
Публикувано13.06.01 09:59

az tocno i tova ste naprava nakraia! ste gi zapisa v .ini fail, prosto ideata mi bese da ne izbroiavam vsicko pootdelno, zastoto ste e mnogo, no iavno taka ste trebva da naprava!

Автор_ (Нерегистриран)
Публикувано13.06.01 10:32

в RXLib има компоненти FormStorage i FroemPlacement - май ще свършат работа.

Автор Mandor (8-)
Публикувано13.06.01 10:46

Ами недей да ги изброяваш! Врътни един цикъл по всички компоненти във формата и за всеки проверявай дали не е от тип, който подлежи на записване (едва ли искаш да запишеш и Label-ите). Ако пасне някой, записваш му съответната характеристика (Text, Selected или каквото ти трябва).
Между другото, същата техника се използва от компоненти за (псевдо)автоматичен превод на форма - различни езикови файлове с етикетите; компонентата го чете и блъска по съдържанието на формата.

На света има три вида хора: които могат да броят и които не могат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.