Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:41 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема Проблем с FlexType 2K и менюта на кирилицанови  
Авторxaoc (Нерегистриран)
Публикувано20.06.01 20:49

Програма (Visual C++, SBCS (ASCII)) на PC с Win98 + FlexType 2K - менютата са на кирилица и не излизат. Същата програма работи безпроблемно с Win95/98 + FlexType 3.2 (и други кирилизатори), локализиран Win98, WinNT, Win2K. Според непроверени сведения е имало (може би аналогични ???) проблеми с Win2K + FlexType 2K.

В настройките на FlexType-а има два combo box-а съответно с опции standart fonts/cyrillic fonts и default/cyrillic. В help-а второто combo не фигурира въобще, а context help-а му казва нещо от сорта, че тази опция не се изпозва :))). Е да, ама като се смени на default (и, естествено - reboot :) - ми излиза си - понякога де.

Според technical support-а на Датекс второто combo не трябва да го има - да съм си направел live update. това лесно, ще видя по-новата версия как е (що ли съм песимистично настроен), но е доста неприятна ситуация.

Някой да се е сблъсквал с този 2K проблем ???

P.S. току що видях в сайта на Датекс следното за FlexType 2K: "Multilanguage features extension for WindowsNT, Windows2000 and Windows ME. The most popular product of its type in Bulgaria. Commercial version.". Не е ли и за Win95/98 - за такъв са го продали на човека, а и из него са изброени всичките Win-ове ???

P.P.S. А най-отпред: "The FlexType 2K functions under all 32-bit Windows versions -the 95/98/NT and 2000 - plus the Windows Millennium Edition". А сега де ???

Тема Re: Проблем с FlexType 2K и менюта на кирилица [re: xaoc]  
Автор PhantomAS (новак)
Публикувано21.06.01 10:23

Ami ne sam slagal FlexType za 2000 - prosto si nastroih win-a da poddarza cyrilic -ata - i niama problemi s menutata - towa e - za sazalenie ne sam pisal nisto na VC s menuta na kirilica za da ti kaza kak raboti - no mislia 4e si naprawil greshka kato waobste si ka4il Flex Type - makar da sam mu goliam fen - no ne i pod 2000. Ste probwam dnes i s cyr. menuta - da niamash niakakaw problem ot local-a ?

P.S.
Interesen problem - Toku sto go prowerih i waw VC (prednoto za bezproblemnata rabota se otnasiashe za programa pisana na Delphi), no mislia 4e e greshno reshenieto da se tarsi waw FlexType - mislia 4e triabwa da se poborish s VC -to stoto naj interesno dokato si prawia menuto wsi4ko e ok - no kato startiram - ne e - proveri kak stoiat nestata s localozaciata na programi na VC w MSDN -a - ako nameria reshenie ste pisha

P.S. kam prednoto - reshenieto e mnogo prosto - ili pri men e taka bez FlexType
Otiwash na Resource View - izbirash property na menuto i ot tam si izbirash ezik - Bulgarian - i problemite otpadat - mozesh mislia da slozish Neutral - ili Neutral System - nesto takowa - za da prieme nastrojkite na Win-a po default - towa e !!!

Редактирано от PhantomAS на 21.06.01 10:47.

Тема Re: Проблем с FlexType 2K и менюта на кирилицанови [re: xaoc]  
Автор TRN (член)
Публикувано21.06.01 23:18

Имам проблем с показването на кирилицата на менютата на FlexWord.Това се получи след преинсталация на Windows.Преди това всичко си беше нормално. Тъй като преди бях с FT 3.2 и след това инсталирах FT 2K, а след преинсталацията започнах направо с FT 2K, стигам до извода, че някои от системните шрифтове не се инсталират от FT 2K. Опитай инсталация FT 3.2 и след това FT 2K,но не съм го правил.

Тема Re: Проблем с FlexType 2K и менюта на кирилицанови [re: xaoc]  
АвторtRex (Нерегистриран)
Публикувано22.06.01 09:32

Проблема не е във FT, а в творенията на Бил Гейтс. В resource file стринговете се пазят по различен начин в зависимост от това на каква host OS е инсталиран продукта (говоря за MS Visual Studio). Получава се долу горе следното: като се оправят нещата в WinNT или Win2K същите се омазват във Win95 и понякога във Win98 (зависи каква версия на FT е инсталирана), или обратното. Разликата според мен, е че първите две OS поддържат UNICODЕ, докато вторите две - не (частично - да).
Още нещо - със Bullet нещата са същите.
Ако някой има идея как да се оправи човек с тази боза нека драсне някой ред.
Надявам се че спести доста мъки на родния програмист.
Добре би било също някои от дилърите на Microsoft да си изкаже "професионалното" мнение. Проблема го има както при пиратски, така и при законно купен software.

Поздрави

Тема Re: Проблем с FlexType 2K и менюта на кирилицанови [re: TRN]  
Автор PhantomAS (новак)
Публикувано22.06.01 10:21

Da me prostawat horata ot Datecs - ako gresha - ama prednite wersii na FlexType ne kiriliziraha win-a normalno - ami s "iznasilwane" - trudno mi e da go obiasnia - po princip w 2000 niama nikakwi problemi s konfigurirane na cyr-a bez FlexType - samo edinstwenia problem 4e tezi ot M$ Soft si misliat 4e wsi4ki w BG pishat na BDS - ama kato mi ostane wreme ste napisha edin dll za oprawiane na problema - "kulturno" - mislia 4e ww FlexType 2k to4no towa e npraweno - ama ako niakoj moje da mi obiasni zasto hook-wat kbd -to i mishkata ???? - ne e nuzno - s towa precakwat software -a mi za mishkata - po to4no wheel-a

---
IN VINO VERITAS!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.