Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:11 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Тема Запис на *.bmp през командния ред?нови  
Автор БaбaИлиицa (слонопотам...)
Публикувано19.05.01 01:25

Интересува ме малка и проста (за който знае как се прави, за мен очевидно не е проста) програмка, която при стартиране от командния ред приблизително така:

c:\windows\desktop>programm.exe, c:\windows\desktop\image.bmp

Да записва съдържанието на клипборда (което предварително се знае, че не е текст или нещо подобно, а именно графика) в един битмапски файл на указаното място! Идеята е да е от командния ред, защото ще се стартира от друго приложение и не е нужно да се отварят прозорци и т.н. Голямото приложение стартира съответната програмка и и казва какво да направи, а тя го прави! За да не звуча мистериозно, ще кажа за какво точно става дума: правя програмка за изчисляване на щрихите на баркода и имам желанието след като юзера си види кода, да може да го запише в *.bmp файл! Е да ама използвам една WYSIWYG технология за правенето на програмата, която не поддържа запис на бинарни файлове, само текст! За мое съжаление, програмката ми е чисто любителска и не мога да предложа нищо повече от изписване на името на автора на записването в *.bmp в благодарствените речи! Все пак ще съм благодарен за всякаква помощ! Питах в клуб софтуер, но никой не знае за вече съществуваща такава програма!

Предварително благодаря безкрайно за всякаква помощ!
БабаИлиица...

P.S. Формата на файловете може и да не е bmp, но понеже другите разпространени формати като jpg и gif при компресията пикселизират, а при подобни графики е важен всеки пиксел, предпочетох bmp... освен това, по моите познаниея, това е най-простия графичен формат!

p.s.s. ако някой го интересува програмата, тя още не е готова, но имам една работна версия, мога да я изпратя

Редактирано от БaбaИлиицa на 19.05.01 01:31.

Тема Re: Запис на *.bmp през командния ред?нови [re: БaбaИлиицa]  
Автор_ (Нерегистриран)
Публикувано19.05.01 06:30

OpenClipboard()
IsClipBoardFormatAvailble()
GetClipboardData().... и т.н..

Тема ???нови [re: _]  
Публикувано20.05.01 02:29

Хъм да, звучи интересно, логично и доста последователно...

А какво е?

Баба...

Тема C eнови [re: БaбaИлиицa]  
Автор Xypodilec (тъп юзър)
Публикувано20.05.01 09:46

C API

Тема Re: Запис на *.bmp през командния ред?нови [re: _]  
Автор bofh ()
Публикувано20.05.01 22:43

Хм, там не беше ли в DIB формат?

bofh

Тема Re: Запис на *.bmp през командния ред?нови [re: БaбaИлиицa]  
Автор TRN (непознат)
Публикувано21.05.01 22:05

Изпратих ти програма на Maila.

Тема Re: Запис на *.bmp през командния ред? [re: TRN]  
Публикувано21.05.01 22:49

Голямо мерси!

Баба...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.