Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:27 17.06.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови  
Автор naskomimi ()
Публикувано10.12.07 19:10

Здравейте, момичета!
Искам да попитам някой правил ли е цветна снимка при д-р Бабаков?Преди малко се върнах отпреглед при него. Показах му резултатите от пролактина, тестостерона и от щитовидните МАТ и Т3, дето са ми високи( щитовидните, де).Каза, че влияят на забременяването, но не винаги и да се консултирам с ендокринолог. Така и ще направя. Само че той иска междувременно да правим снимка за проходимост на тръбите.
Много ме е страх. Четох тук във форума мненията ви за цветната снимка и то си е направо за плашене. Разбрах, че задължително трябва да се направи микробиология и цитонамазка преди това, за да се предотвратят инфекции. Само, че той не ми предложи. Каза, че до края на месеца да го направим това. Аз го попитах за микробиология( цитонамазка си правих в края на септември - така че сигурно няма да има нужда) , а той ме попита дали имам течение. И след това ми изписа едни свещички - полуженакс - да ги слагамм 6 дни и това ще е достатъчно.
Незнам - вие какво ще кажете? Малко ме е страх от тази интервенция, защото ако съм предразположена към сраствания може да стане по-зле ако нещо се обърка. newsm78
И все пак не трябва ли да се види какво лечение ще предприемем за хормоните на щитовидната жлеза и да не бързаме?!?!? newsm78
Незнам - от самото начало на опитите ни за детенце исках да съм сигурна, че проходимостта на тръбите ми си е наред, а сега се плаша.
Моля ви посъветвайте ме какво да правя, защото повечето от вас са минали по този път и със сигурност ще се вслушам в мненията ви.
Благодаря предварително!
Хубава и спокойна вечер от мен! bouquet

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: naskomimi]  
Автор Lali (старо куче)
Публикувано10.12.07 19:21

Направи си цветна снимка, така ще си спокойна и ще знаеш, че там няма проблем. Няма каквотолкова да стане, още повече, че
лекарят ти е изписал полижинакс. Д-р Бабакове добър лекар, довери му се. Аз не съм правила микробиология, защото нямам причина за това. Цитонамазка пък изобщо не е необходима за тази процедура. Не се страхувай, успех и пиши.

Усмихни се!

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?! [re: naskomimi]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано11.12.07 23:55

Давай със снимката, не губи време.
А от страх полза няма, така че гледай бързо и качествено да се да се отървеш от него и да гледаш смело напред! На този свят успяват силните!

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: Kitten]  
Автор magiq (непознат )
Публикувано16.12.07 18:56

съгласна съм че силните отцеляват,но понякога изпадам в силно отчаяние
Аз напрових направо лапароскопия и се разбра че едната ми тръба е запушена и имам ендометреоза
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА Е ЛАПАРОСКОПИЯ ИЛИ ЦВЕТНА СНИМКА
Тръбите са мнго важни защото зачието се случва в края на тръбите,в широката им част близо до яйчника
Затова е нужно да се знае по скоро ане да се мотаем и да гадаем
Д-р Бабаков има кабинет близо до вкъщи,но аз ходя при друг д-р Амалиев.Където ида съм споменала името му чувам той ще ви оправи
Ако те интересува пиши
Ще се радвам да прочета и твоята история,и КУРАЖ всичко минава

Автор oni (непозната)
Публикувано16.12.07 22:36

Прочетох темата ти за повишените хормони и съмненията за Базедова болест и си мисля, че е по-добре първо да изчистиш този въпрос. При хиперфункция на щитовидната жлеза има отражения върху нервната система и за да вкараш хормоните в норма желателно е да се пазиш от всякакъв стрес. Дори мини на безкофеиново кафе и спри шоколада и колата, ако можеш (аз не можах). Цветна снимка си е емоция

. В твоето положение си мисля, че на първо място слушай ендокринолога.
Забравих да кажа, че съм оперирана от Базедова болест.

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: magiq]  
Автор naskomimi ()
Публикувано17.12.07 11:00

Здравей, magiq! Благодаря ти за отзивчивостта! Честно казано доста ме е естрах от цветната снимка - първо, за да не ми направят нещо и второ - разбрах, че много често при снимката се получавал спазъм на тръбите и така показва, че има запушване, което всъщност не съществува. Но ако стане това задължително ще се прави лапароскопия, от което още повече ме е страх.

Искам да те попитам и още нещо. Защо не ходиш при д-р Бабаков и за кой от двамата си чувала, че ще те оправи, че не разбрах много. Незнам, ако знаеш на колко гинеколози съм ходила заради гъбички и т.н. и вече бях ги намразила гинеколозите и на никой не можех да се доверя, трябваше и да им се моля за ехограф. А д-р Бабаков от първия преглед направо ме гледа с вътрешен ехограф, след два дни пак ме викна да проследи дали имам овулация и изобщо засега ми вдъхва спокойствие. Само, дето сега ме притеснява, че я иска тази цветна снимка, въпреки, че знае за проблемите ми с хормоните на щитовидната жлеза. Все си мисля, че първо да видим с тях какво ще се получи... Незнам.. Моля те, пиши защо не ходиш при него, чувала ли си някакви лоши неща, че все пак се оставям в ръцете на тези доктори и много ме е страх....
Прегръщам те и ти благодаря предварително! Хубав и усмихнат ден!

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: oni]  
Автор naskomimi ()
Публикувано17.12.07 11:08

Здравей, ONI!Благодаря ти за отзивчивостта! Значи за повишените хормони - ендокринолога ме гледа с ехограф и нямам възли или съмнения засега за базедова болест. Имам микро-кисти и някакви хипоехогенни зони, които уж не били проблем. Диагнозата ми е тиреоидит, хипертиреоидна функция. Пия лекарства, тирозол и неуробекс и след 10 дни иска да си направя пълна кръвна картина да провери дали нивото на левкоцитите е паднало, че можело да стане това, което не е добре. Дълго говорихме с него и той каза, че много уважава д-р Бабаков като специалист, но не е съгласен с това, че трябва да се прави цветна снимка, че засега с тези високи стойности на Т3 и Мат така или иначе не мога да забременея. Иска първо да видим как ще се развият нещата с хормоните, защото ДАЙ БОЖЕ може и да нямало нужда от цветна снимка. Незнам.... А относно стреса просто няма как да оправим нещата.. В такова положение сме, в такава лудница живеем, дето се побърквам от нерви всеки ден и просто няма оправия, докато не се махнем....

Та така, де, дано хапчетата действат, защото с нервите не мога да си помогна.
Ти правила ли си си цветна снимка и при кого?
Опасно ли е, че така или иначе искам да си я направя, да съм сигурна...., но много ме е страх!
Благодаря ти от сърце предварително и ти желая хубав и усмихнат ден!

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: Lali]  
Автор jam (уверено сладко)
Публикувано18.12.07 22:01

интересно как придоби мнение относно лекарските му качества, при положение, че ти си в София, а той практикува в Пловдив?

Тема Re: Цветна снимка при д-р Бабаков?!?!нови [re: jam]  
Автор Lali (старо куче)
Публикувано19.12.07 08:36

Усмихни се!

Автор magiq (непознат )
Публикувано20.12.07 16:20

ехооо здравей

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.