|
Тема
|
Как се започва?
|
|
Автор |
aquarius_ (непознат
) |
Публикувано | 18.06.07 12:08 |
|
здравейте,
признавам си, че не разрових много назад в темите, а за търсенето - не се сещам точно по какво да търся, за да излезе това, от което се интересувам, а то е: след като дълго време не се зачева, а при профилактични гинекологични прегледи на жената не е откривано нищо нередно, от къде се почва с изследванията? Изобщо каква е първата крачка и по-нататъшния път, по който се върви в изследванията и на двамата партньори? Може би е добра идея да има една "важна" тема най-горе с полезна информация за тези неща или с линкове към вече дискутирани теми.
| |
|
Здравей aquarius,
първата крачка е спермограма на партньора, но не в коя да е лаборатория, и избор на лекар от специлизирана клиника по стерилитет за теб. За да направиш правилния избор за тези две неща, се регистрирай в www.zachatie.org и започвай да търсиш и да четеш, четеш...:)
| |
Тема
|
Re: Как се започва?
[re: aquarius_]
|
|
Автор |
Lali (пристрастен) |
Публикувано | 18.06.07 14:17 |
|
Ще направя една такава тема. Започва се от клиника по стерилитет. За кой град се интересуваш?
| |
Тема
|
[re: Lali]
|
|
Автор |
aquarius_ (непознат
) |
Публикувано | 18.06.07 15:11 |
|
Благодаря за отговорите! Мисля, че една такава тема ще е полезна за всички новодошли и неориентирани.
За София се интересувам. Предполагах, че ... се почва от разговор с личен лекар/ преглеждащ гинеколог? Директно се ходи в клиника и двамата, така ли? Някакви отзиви за център "Надежда" в клиника Малинов?
Редактирано от aquarius_ на 18.06.07 15:27.
| |
|
Може да отидеш там, те са специализирани в тази област. Личните лекари и представа си нямат кво да те правят, могат само да те объркат, както и кварталния гинеколог. За да стане по-бързо и без излишни разходи е добре да си при специалист.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Lali (пристрастен) |
Публикувано | 19.06.07 01:38 |
|
Д-р Стаменов е добър специалист, д-р Персенска от същата клиника - също.
Не си губи времето по квартални гинеколози.
Има добри клиники по стерилитет.
Първо си записваш час.
После отиваш сама на консултация и преглед.
После партньорът ти отива на спермограма.
После слушаш лекаря си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Megun (информираща се) |
Публикувано | 20.06.07 18:04 |
|
Лали е права. Отиди в клиника по стерилитет и не се занимавай със случайни гинеколози. Аз две години ходих ту при един, ту при друг и в крайна сметка само ме объркаха. Сега ходя при д-р Стаменов и съм страшно доволна. Целият екип е много мил, а и цените са нормални. Има и други хубави клиники разбира се, но аз бих ти препоръчала именно тази. И не се стряскай от дългото чакане, ще видиш че си заслужава.
Проблемът с това да не вършиш нищо е, че не знаеш кога си приключил.
| |
|
|
|
|