Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:23 08.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема моля за съветнови  
Автор chochi_v (непознат )
Публикувано25.10.06 14:44

Здравейте.
Имам следния проблем и се надявам да получа мнения на хора, които са се сблъсквали със същото. Накратко - миналата седмица имах втори несполучлив опит за забременяване чрез ин витро. Това е единственият ни шанс да имаме бебе. Стимулацията, пункцията и оплождането минаха добре. Първият път прокървих на 13 ден, а вторият път на 12 ден. Незнам има ли смисъл да продължаваме със съпруга ми да правим нови опити, колко време е добре да изчакаме. След трансфера приемах 3*2 табл.Утрогестан - дали не е трябвало да взимам и още нещо, за да задържа ембрионите. Моля ако някой е бил в моята ситуация и може да ми помогне с информация да ми отговори.

Тема Re: моля за съветнови [re: chochi_v]  
Автор LaliМодератор (непознат)
Публикувано25.10.06 19:18

Съжалявам, миличка, и те прегръщам.
Едва ли е било необходимо да взимаш още нещо, всичко е лош късмет според мен.
Хидросалпинкс изключен ли е?
Имунологични и генетични изследвания правихте ли?

Тема Re: моля за съвет [re: Lali]  
Публикувано26.10.06 08:45

не са ни правени никакви имунологични и генетични изследвания. Стандартните изследвания - цитонамазка, преглед, кръв.. незнам дали да опитаме при друг лекар или да продължим по стария начин и да разчитаме, че късмета ни ще проработи.

Автор asiaklio (непознат)
Публикувано26.10.06 21:46

здравей чочи,
искрено ти съчувстам и те разбирам.аз съм в същата ситуация,и при нас инвитрото е единствения начин да имаме дете.миналата година октомври правих икси-неуспешно,прокървих на 13-ти ден от трансфера.след това януари тази година правихме трансфер на замразени ембриони,всичко беше наред докато не прокървих на 12-тия ден.и аз след трансфер взимах вагинално 3x 2 утрогестан.
последва следващ опит май-отново неуспешен.и двата пъти понесох добре стимулацията.след този опит започнах да се замислям много върху ситуацията,не ме устройва отговор като"лош късмет".и аз като теб започнах да се питам не е ли трябвало да взимам нещо друго след трансферите.започнах много да чета във форумите и ми просветнаха някои неща.изследвани са само хормони,генетични и имунологични изследвания не са ни правени и когато попитах доктора -защо?той ми отговори,защото имало много малък процент вероятност да имаме такива проблеми.
много се озадачих от този отговор,при условие че имаме неуспешни опити,мисля че такива изследвания са задължителни.
забравих да кажа,че сме с мъжки фактор.много лоша морфология.
другата седмица имам час при доц. конова в плевен,мисля че и ти трябва да направиш същото.
за смяна на доктора и аз се замислям,въпреки че общо взето съм доволна от него,само това ме гложди,че не ме насочи към имунологични и ген. изследвания,аз аз трябваше сама да стигна до тези изводи.това е моята история.
чочи пожелавам ти успех!

Тема Re: моля за съветнови [re: asiaklio]  
Публикувано27.10.06 13:33

благодаря за отговорите.
Мисля да се консултирам и с други лекари а догодина да се надяваме, че ще имаме успех. мислих си също дали не трябва да се запиша при психолог (нали и психическият фактор е от значение и то не малко). първият път леко се бях "побъркала". Свалих без да искам 1,5 кг. Сега си мисля, че 2рия пътбях доста по спокойна, но едно е да си го мислиш, друго е какво става реално. Сега както си седя и се разревавам постоянно. Неудобно ми е от колегите - вече се чудя какво да обяснявам. Кажете ми как се справяте вие.

Публикувано27.10.06 22:13

здравей отново,
аз съм в същата ситуация-рева си от време на време,но това е нормално след всичко преживяно.и аз си мислех да се запиша на психолог,но не мисля че това ще ми реши проблема,който е основно финансов.след всички тези процедури сме с доста кредити+заеми+жилищен кредит и т.н.,но въпреки всичко смятаме да опитаме още веднъж.
вече ми омръзна да търся начини да взимам продължителни болнични по "втория начин",да се обяснявам на шефове.предлагат ми повишение,но аз по всяка вероятност ще откажа,тъй като това ще изиска от мен по-голяма всеотдайност към работата,а аз не съм готова на това.
чочи,при кой доктор ходиш,имам чувството че сме при един и същ.
аз съм при владимиров.
много се колебая.знам,че смяната на лекар означава да се почне всичко отначало,но много съм разочарована,че не ме прати да си направя имун. и генетични изследвани,а аз трябваше сама да се сетя.дотогава много му вярвах и му се възхищавах.не съм правила консултации с други специалисти.
в "зачатие "има много момичета,които го боготворят,но повечето са правили при него само инсеминации,а едно инсе е само 500 лв. , а не 10 000лв.

.
така че мисля по въпроса дали да го сменям.
сег асъм се успокоила горе долу и не ми пука от нищо иот никой.да става каквото ще!ако не стане ще осиновяваме и това е!
чао и поздрави!

Тема Re: моля за съветнови [re: asiaklio]  
Автор Sanella (Скитница)
Публикувано28.10.06 22:56

Интересно ми е дали докторите предлагат пакети-цени за три опита ин-витро, както става в клиниките в чужбина. Тогава би било по-поносимо от финансова гледна точка.

Тема Re: моля за съветнови [re: Sanella]  
Публикувано29.10.06 09:55

не предлагат никакви пакети,всеки път си плащаш като пич.
който не се е захванал инвитро ,той не знае за какво става на въпрос.и му пожелавам да не разбира.много е лесно да пишеш във форумите,когато имаш друга алтернатива освен инвитро и все още не си затормозен финансово.за това предполагам много момичета като мен само четат,защото ако пишат трябва само да реват!!!!
поздрави и успех!

Автор ledena_luna (непознат )
Публикувано29.10.06 11:32

смятам че е задължително преди арт да се направят имунологини и генетични, най-малко защото са 100-300 лв. а една неуспешна процедура знаете колко е и как неуспеха те травмира, за да се изключат всички възможни причини за неуспех. Поне аз така съм решила за себе си.

Тема Re: моля за съветнови [re: ledena_luna]  
Публикувано30.10.06 10:18

Здрасти asiaklio.
Аз съм при д-р лачев.
Сега ще ходя да се консултирам и с други лекари, ще видя дали ще ми назначат изследвания. Четейки във форума се притесних, че ние със съпруга ми май много на късмет сме разчитали. никакви имунологини и генетични изследвания не сме си правили. хайде генетичните може би няма нужда - все пак имаме едно дете.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.