Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:23 07.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема задържане и синдром на Хашимотонови  
Автор elkika (непознат )
Публикувано23.10.06 10:05

Здравейте, Момичета,

Имате ли информация по темата? От скоро разбрах, че имам болест на Хашимото-имам повишени Anti TG (имуноглобулини на щитовидната жлеза) и бях чела някъде, че това пречи на задържане на бременност. Бременна съм в 5.г.с. (по мои сметки). Утре ще ходя на гинеколог. Бих искала да имам предварителна информация за връзката на повишените антитела на щитовидната жлеза и задържането на бременността. Има ли сред вас момичета със синдром на Хашимото? Хормоните на щитовидната ми жлеза са в норма. Това ми е втора бременност. Първата беше успешна, но с много силен кръвоизлив в 3тия месец и беше задържана с инжекции прогестерон. Тогава лекарите не ми изследвата щитовидна жлеза и не споменаха за такава връзка. Преди 3 дни бях на ендокринолог и той ми каза, че за първи път чувал за такава връзка-повишени антитела на Щ.Жл. и задържане на бременност. А аз съм го чела някъде тук.
Благодаря на отзовалите се с информация!

Тема Re: задържане и синдром на Хашимотонови [re: elkika]  
Автор vkas (пристрастна)
Публикувано23.10.06 11:59

Посети доц.Конова в Плевен за консултация и д-р Тодорова в София в Майчин Дом за консултация и евентуално лечение.
Успех!

Тема Re: задържане и синдром на Хашимотонови [re: vkas]  
Автор elkika (непознат )
Публикувано23.10.06 12:23

Благодаря за отговора. Аз съм от Варна. Ако някой знае добър ендокринолог тук, нека сподели.

Дали допълнителното проемане на синтетичен прогестерон би намалило риска от незадържане на бременността? Това ще питам и гинеколога утре, но ако и той не е чувал за връзката "Хашимото-задържане"?

Тема Re: задържане и синдром на Хашимотонови [re: elkika]  
Автор Meli (непознат )
Публикувано23.10.06 13:31

Ето една полезна статия -

Редактирано от Meli на 23.10.06 13:32.

Тема Re: задържане и синдром на Хашимото [re: Meli]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано25.10.06 10:31

Писах ти в другата тема в бъдещи майки!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.