|
Тема
|
До момичета правили лапароскопия
|
|
Автор |
margo2 (непознат
) |
Публикувано | 15.09.06 14:59 |
|
Момичета бихте ли ми казали, ако се съглася на лапаро какви изследвания предварително ще трябва да направя?
И колко от вас са успели да забременеят след лапароскопия?
| |
Тема
|
Re: До момичета правили лапароскопия
[re: margo2]
|
|
Автор |
galiushka (надеждата) |
Публикувано | 15.09.06 17:10 |
|
Защо ти препоръчват лапароскопия?
| |
Тема
|
[re: galiushka]
|
|
Автор |
margo2 (непознат
) |
Публикувано | 18.09.06 11:34 |
|
Имам 7 годишен неустановен стерилитет. Съмнения за тубарен проблем и ЛУФ синдром.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kitten (in love) |
Публикувано | 18.09.06 15:43 |
|
Лекарят, при който ще се оперираш ще ти назначи изследванията. Не мога да си спомня всички изследвания, но имаше кръвна група, сифилис, спин, мисля че кръвна картина и урина (да се види да не си болна преди операцията). На мен ми излязоха около 80лв всичките - това беше преди 2 години. При теб може и да не се налага да ги плащаш ако си с направление, аз реших сама да отида на лапароскопия, никой не ме е пращал.
Аз бях с поликистозни яйчници. Преди лапарото нямах овулация, само при стимулация, но пак не беше сигурно, че фоликулът успява да пробие и да излезе от яйчника. Оказа се, че съм със задебелена обвивка на яйчниците и лекарят гибеше "надупчил" по време на лапарото. След това овулацията се появи, и година и нещо по-късно забременях.
Желая ти успех, каквото и да решиш
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pinkk77 (непознат
) |
Публикувано | 18.09.06 17:24 |
|
Според мен при толкова годишен стерилитет - задължително е да си направиш лапароскопия. А другото задължително нещо е спермограма. Поне ще стане ясно къде е проблема. За изследванията - на мен ми искаха само кръвна картина.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
boxbo (непознат
) |
Публикувано | 19.09.06 13:05 |
|
Необходими са ПКК, кр.захар, АСАТ, АЛАТ, време на кървене и съсирване. Аз съм 6 дни след лапароскопия . Ако имаш въпроси питай. Нищо страшно. Успех!
| |
Тема
|
[re: boxbo]
|
|
Автор |
orнeнa (непознат) |
Публикувано | 22.09.06 13:45 |
|
boxbo,бъди добра и ми обясни всичко от начало до край,включително и колко килограма си,аз съм пълничка ,а ми предстои лапаро-твоето диагностично ли беше или с лечебна цел-предварително благодаря
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dundata (непознат
) |
Публикувано | 26.09.06 15:09 |
|
Здрасти мацка!миналата година през ноември ми правиха лапароскопия в Шейново.Установиха че имам малки кисти около яйчниците,нагънати тръби и единият ми яйчник беше изградил някаква обвивка около себе си, която беше надупчена. Казаха че ще забременея да месец-два, но уви, за мое съжаление все още няма нищо! стискам палци, при теб всичко да е ок и скоро да имаш рожба!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
streamlet (непознат
) |
Публикувано | 04.10.06 16:44 |
|
Здравей Марго, изследванията които трябва да направиш ще ти ги каже хирурга който ще те оперира.
Аз имам оперативна лапаро и до колкото си спомням ми пуснаха пълна кръвна картина, кръвна група, време на кървене и съсирване, кардиограма. Отстраниха ми шоколадова киста и доказаха наличието на ендометриоза. Лекувах се със Золадекс 6 м. и 6 м. след последната инжекция забременях.
П.П. Имах 5 г. неустановен стерилитет, лапарото откри причината - ендометриоза.
Пожелавам на всички момичерта успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gerygirl (кротката) |
Публикувано | 16.10.06 16:34 |
|
Аз правих лапаро в Шейново през Юли 2004г. През Февруари 2005г. забременях. Лапарото ми беше диагностично. Не откриха проблем.
Забременях след 4 години неизяснен стерилитет.
Честно казано не си спомням изследванитяа които правих.
Успех
[image]http://lilypie.com/pic/051118/0c93.jpg[/img][img]http://b1.lilypie.com/q82Gp2/.png[/image]
| |
|
|
|
|