Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:12 16.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Фолиева киселинанови  
Автор aлбeнkaтa (_)
Публикувано20.06.06 05:11

За или против?
В момента съм раздвоена. Едни гинеколози казват да се пие фолиева киселина в началните месеци на бременност. Други казват, че не били доказани положителните ефекти на въпросната фолиева киселина. И да не било излязло, че даже можела да вреди?!
Кажете, моля, на кого да вярвам?
Втори месец бременност съм.

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: aлбeнkaтa]  
Автор LaliМодератор (надежда)
Публикувано20.06.06 06:52

Малко си позакъсняла. Препоръчва се пиенето три месеца преди забременяване и през първите три месеца от бременността.

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: Lali]  
Автор iana27 (новак)
Публикувано20.06.06 14:19

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВСЯКА ЖЕНА, КОЯТО ИСКА ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ ДА ПИЕ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕДВАРИТЕЛНО ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА!!!!! ТОВА НАМАЛЯВА РИСКА ОТ МАЛФОРМАЦИИ НА ПЛОДА ПЪК И ПОВИШАВА ШАНСА ДА ЗАБРЕМЕНЕЕШ

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: Lali]  
Автор aлбeнkaтa (_)
Публикувано21.06.06 05:38

Драга моя, какво значи "малко си позакъсняла"? Изтървала съм момента за приемане на фолиева киселина и оттук нататък да не я приемам изобщо ли?
Поясни ми, моля те, какво е най-удачно да правя в моя случай. Годините са ми 31.

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: iana27]  
Автор aлбeнkaтa (_)
Публикувано21.06.06 05:50

Янушка, пих в продължение на година и половина фол.кис. - нищо не ставаше. Два месеца след като спрях да я гъча - заченах, БОЖА работа!

Сега съм щастлива "възрастна първескиня"(по думите на гинеколога ми)
Обачеее... - един вика: "пий фолиева киселина и витамини", а друг реве насреща: "нИдейй! Бааба ти, навремИтУ кат йе износилъ майка ти да не би да е рупала витамини и фолиева киселинъъ?"

Е! Кажете какво да направя за да родя ЗДРАВО И НОРМАЛНО БЪЛГАРЧЕ!

Автор LaliМодератор (надежда)
Публикувано21.06.06 06:49

Ами правилото е да се започне минимум три месеца преди зачеването.
Сега си пий. До третия месец.

Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано21.06.06 10:58

Пий я, даже бих добавила задължително.
Поради проблемна бременност, първите 5 месеца пиех нон стоп прогестерон и почти до самото раждане хап за подтискане на контракциите.
И поради тази причина поемах фолиева киселина в конски дози, именно за да се избегне доколкото е възможно деформации и т.н. на плода.
(Прибави и възрастта, тогава бях на 34 год)
Пиех я от самото начало на бременността, докато родя.
И слава Богу, че я пиех.... сега се радвам на жива и здрава двегодишна щерка....

Това,че може да вреди, да ти кажа честно за пръв път го чувам. Доколкото знам фолиевата киселина я наричат "женския витамин"....

Редактирано от AйeзCeдaй на 21.06.06 11:01.

Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано21.06.06 11:04

Така е, навремето ....
Е хайде сега.....
Медицината, затова напредва и се развива...
Че само преди 14 год. ( бременна със сина ми) нямаше нито предгинетичен контрол, нито изследвания... демек и сега ли да не ги правим...
Извинявай, но тези доводи звучат смешно и неадекватно...

Тема Re: Фолиева киселина [re: aлбeнkaтa]  
Автор vkt (минаващ)
Публикувано21.06.06 23:15

Фолиевата киселина от една страна е много полезна за развитието на плода, но както и с всички останали витамини и хранителни добавки е опасно да се борави с нея безразборно, т.е. първо се консултирай с лекаря си дали в твоя случай трябва да я пиеш.Опасна е защото измества витамин В12 от организма, който пък не може да се приема във форма на таблетки,а е само на инжекции.Така че...

Тема Re: Фолиева киселина [re: vkt]  
Автор 3Ogod (непознат )
Публикувано22.06.06 21:40

Не се тревожи, 4е било задъжително!Няма такова нещо!Да не би жените,които не са 4ували за фолиевата да не раждат здрави деца? Само бъди спокоина,нищо страшно или фатално не си пропуснала!УСПЕХ!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.