|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Фолиева киселина
|
|
Автор |
aлбeнkaтa (_) |
Публикувано | 20.06.06 05:11 |
|
За или против?
В момента съм раздвоена. Едни гинеколози казват да се пие фолиева киселина в началните месеци на бременност. Други казват, че не били доказани положителните ефекти на въпросната фолиева киселина. И да не било излязло, че даже можела да вреди?!
Кажете, моля, на кого да вярвам?
Втори месец бременност съм.
| |
Тема
|
Re: Фолиева киселина
[re: aлбeнkaтa]
|
|
Автор |
Lali (надежда) |
Публикувано | 20.06.06 06:52 |
|
Малко си позакъсняла. Препоръчва се пиенето три месеца преди забременяване и през първите три месеца от бременността.
| |
Тема
|
[re: Lali]
|
|
Автор |
iana27 (новак) |
Публикувано | 20.06.06 14:19 |
|
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВСЯКА ЖЕНА, КОЯТО ИСКА ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ ДА ПИЕ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕДВАРИТЕЛНО ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА!!!!! ТОВА НАМАЛЯВА РИСКА ОТ МАЛФОРМАЦИИ НА ПЛОДА ПЪК И ПОВИШАВА ШАНСА ДА ЗАБРЕМЕНЕЕШ
| |
|
Драга моя, какво значи "малко си позакъсняла"? Изтървала съм момента за приемане на фолиева киселина и оттук нататък да не я приемам изобщо ли?
Поясни ми, моля те, какво е най-удачно да правя в моя случай. Годините са ми 31.
| |
|
Янушка, пих в продължение на година и половина фол.кис. - нищо не ставаше. Два месеца след като спрях да я гъча - заченах, БОЖА работа!
Сега съм щастлива "възрастна първескиня"(по думите на гинеколога ми)
Обачеее... - един вика: "пий фолиева киселина и витамини", а друг реве насреща: "нИдейй! Бааба ти, навремИтУ кат йе износилъ майка ти да не би да е рупала витамини и фолиева киселинъъ?"
Е! Кажете какво да направя за да родя ЗДРАВО И НОРМАЛНО БЪЛГАРЧЕ!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Lali (надежда) |
Публикувано | 21.06.06 06:49 |
|
Ами правилото е да се започне минимум три месеца преди зачеването.
Сега си пий. До третия месец.
| |
|
Пий я, даже бих добавила задължително.
Поради проблемна бременност, първите 5 месеца пиех нон стоп прогестерон и почти до самото раждане хап за подтискане на контракциите.
И поради тази причина поемах фолиева киселина в конски дози, именно за да се избегне доколкото е възможно деформации и т.н. на плода.
(Прибави и възрастта, тогава бях на 34 год)
Пиех я от самото начало на бременността, докато родя.
И слава Богу, че я пиех.... сега се радвам на жива и здрава двегодишна щерка....
Това,че може да вреди, да ти кажа честно за пръв път го чувам. Доколкото знам фолиевата киселина я наричат "женския витамин"....
Редактирано от AйeзCeдaй на 21.06.06 11:01.
| |
|
Така е, навремето ....
Е хайде сега.....
Медицината, затова напредва и се развива...
Че само преди 14 год. ( бременна със сина ми) нямаше нито предгинетичен контрол, нито изследвания... демек и сега ли да не ги правим...
Извинявай, но тези доводи звучат смешно и неадекватно...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vkt (минаващ) |
Публикувано | 21.06.06 23:15 |
|
Фолиевата киселина от една страна е много полезна за развитието на плода, но както и с всички останали витамини и хранителни добавки е опасно да се борави с нея безразборно, т.е. първо се консултирай с лекаря си дали в твоя случай трябва да я пиеш.Опасна е защото измества витамин В12 от организма, който пък не може да се приема във форма на таблетки,а е само на инжекции.Така че...
| |
Тема
|
[re: vkt]
|
|
Автор |
3Ogod (непознат
) |
Публикувано | 22.06.06 21:40 |
|
Не се тревожи, 4е било задъжително!Няма такова нещо!Да не би жените,които не са 4ували за фолиевата да не раждат здрави деца? Само бъди спокоина,нищо страшно или фатално не си пропуснала!УСПЕХ!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|