|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Хистероскопия
|
|
Автор |
arnim (непознат
) |
Публикувано | 08.05.06 16:07 |
|
Здравейте момичета,
регистрирам се за първи път в клуба, но съм редовен читател... Мисля, че винаги съм се притеснявала да споделя проблема, но вече май трябва да изкарам навън емоцията и притесненията...
Смених си лекаря - от 2 семици ходя при д-р Стаменов.
Иначе до сега: нищо! Последно беше лапароскопия преди година и половина и стимулация с Гонал и липса на овулация след стимулацията тъй като в Шейново, където ходех нямат ин-витро, а годинките си текат - реших да променя стратегията.
Сега започваме пак с изследванията хормони, прегледи ... радостното е, че днес (10-ти ден) има фоликул цели 15 мм и то без никаква стимулация!!!! Ще видим в сряда до къде ще е стигнал.
Искам да питам някой от вас правил ли е хистероскопия и страшно ли е изследването? (имам ужасни спомени от цветната снимка)...
Поздрави и успех на всички
| |
Тема
|
Re: Хистероскопия
[re: arnim]
|
|
Автор |
Olli (минаващ) |
Публикувано | 09.05.06 13:08 |
|
Arnim, не си писала за какво ще ти правят хистероскопия. На мен са ми правили за махане на някакво "полипче" и въобще нищо не усетих. Но да не те заблудя нещо. Доколкото знам зависи както от доктора, който я прави, така и от апарата. На мен ми я прави д-р Славчев и доколкото разбрах апарата им беше съвсем нов, акушерката каза, че бил с пъти по-тънък от предишните, с които работели, явно тя беше много доволна, че си имат такъв апарат. Мисля, че тука не са много момичетата с хистероскопии, но съм чела преди много време и друго мнение, че не е болезнено. Но може и да ти се размине хистероскопията, с този голям фоликул Успех!
| |
Тема
|
[re: Olli]
|
|
Автор |
arnim (непознат
) |
Публикувано | 09.05.06 13:18 |
|
Здравей Olli, ами аз си смених лекаря, по неговите думи - виждал доста объркващи неща и реши, че евентуално това изследване ще даде по-голяма яснота защо не става. Не знам, може би не иска да прави повторна лапароскопия, а и миомата 2х3 см, която се появи пак... Не смея да гадая.. При мен се води - неизяснен стерилитет... последните месеци правихме стимулация с по 3-4 Гонала 75, и не реагирах. Вече всичко ми се обърка в представите и не знам какво да мисля, но съм твърдо решена тази година да доведем до край нещата...
А иначе, мисля, че апаратурата е нова, защщото е в нова клиника и каза, че процедурата е 15 мин.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Olli (минаващ) |
Публикувано | 09.05.06 15:59 |
|
А ти преди колко време си махала миома? Защото и аз миналата година правих операция за миома и много ме е страх да не се появи отново. За колко време голу-долу се появява пак?
Щом д-ра ти е казал 15 мин за хистероскопията, хич не я мисли. Дано всичко е наред.
| |
Тема
|
[re: Olli]
|
|
Автор |
arnim (непознат
) |
Публикувано | 09.05.06 17:18 |
|
Ами новата се появи след около 10 месеца, но на мен ми ги махнаха с лапароскопията 2 големи и 4 по 1 см. А сега доктора каза, че тази е на задната страна на матката и може с лапарото да не са я видяли и да не е махната изобщо, макар че не ми се вярва да е станало такова нещо!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
charan (непознат
) |
Публикувано | 10.05.06 11:18 |
|
Доволна ли си от д-р Стаменов?Обръща ли внимание на твоя случай?Защото при тази навалица пред кабинета,незнам как може да обърне внимание на всички.Той ли ще ти прави хистероскопията?Не се ли поема от касата?
| |
Тема
|
[re: charan]
|
|
Автор |
arnim (непознат
) |
Публикувано | 10.05.06 13:42 |
|
Аз съм доволна от вниманието му определено. Не знам дали той ще ми я прави, предполагам. А за навалицата - наистина е така.
Не знам дали се поема от касата, но и не ми се занимава с бюрокрация и ще се опитаме да се справим сами
| |
Тема
|
|
|
Автор |
via () |
Публикувано | 10.05.06 14:42 |
|
Здравей!
Докторът от Шейново да не би да е Попов?
Аз имам направени при него две лапароскопии и една хистероскопия. При д-р Славчев имам направена още една хистероскопия. Доколкото разбирам, ако сте коментирали хистероскопията, то сте я обсъждали във вариант диагностична. В Шейново такава диагностична хистероскопия ми струваше пълна упойка, отвратително излизане от нея и не много, но все пак болезнен период. За резултатите не ми се коментира - отчайващи. В следващия цикъл направих другата диагностична хистероскопия -амбулаторна, в кабинета, без никаква упойка, без никаква болка и резултат - повече от отличен. Разликата е, че в Шейново е друг апарата - с метален накрайник и позволява преминаването от диагностична в оперативна, ако разбира се се открие нещо, което да се "ремонтира". На другото място апаратът е като маркуч с лупа и фенерче накрая - позволява детайлно разглеждане, но не и преминаване към оперативна. Може да са се променили нещата оттогава. Аз ги правих преди малко по-малко от година.
Няма нищо страшно в самата манипулация, но е много много важно да се направи в точното време на цикъла - ПРЕДИ ОВУЛАЦИЯ! Иначе лигавицата на матката започва да нараства следовулаторно и може да се сбърка с други образувания. От личен опит ти препоръчвам за тази цел центъра на д-р Славчев.
Успех!
| |
Тема
|
Въпрос към Виа
[re: via]
|
|
Автор |
escada (sladur :)) |
Публикувано | 10.05.06 15:55 |
|
На мен също ми предстои хистероскопия поради открит еднометриален полип на матката. Искам да те питам Виа този Д-р Славчев къде работи, виждам че си доволна от него. Моя приятелка ми даде негов телефон ако реша да правя хистерото при него, но дали е същия Славчев не зная. Ако ти кажа мобилния телефон , който имам можем ли да разберем дали е същия доктор???
| |
Тема
|
Re: Въпрос към Виа
[re: escada]
|
|
Автор |
via () |
Публикувано | 10.05.06 16:25 |
|
Escada,
аз ако правилно си спомням, ти доста отдавна се каниш да правиш хистероскопия. Мисля, чакаше клиниката на Стаменов да сключи договор с касата?
Както и да е. Преди също си бяхме писали по този повод. В случая аз съм доволна от Славчев, но ставаше дума за диагностична хистероскопия. Доколкото знам, сега има няакви нововъведения в неговата клиника, но не съм сигурна дали има хистероскоп за оперативно отстраняване на полип. По-добре да звъннеш по тел. и директно да питаш както за това, така и за цената. Славчев е същия, който работи и в Майчин дом и е с 4 специалности. Гинеколог, онколог, хирург и още една, но визитката не е в мен в момента, а не си спомням.Центърът, в който работи се намира на ул. 'Костина'6, срещу входа на южния парк откъм бул. Гоце Делчев и се казва "Медицински център д-р Божидар Славчев". Телефонът, който имам е: 8111843, 0885 65 49 25. Ако не останеш доволна от информацията, която ти дадат по телефона, можеш да се ориентираш към Майчин дом, където като светила в тази област сочат и д-р Тюфекчиева. По принцип, в частния център работи и д-р Благоева, която също прави хистероскопии, но пак остава въпроса с възможностите на хистероскопа. За мен тя също е отличен лекар.
Успех!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|