Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:12 12.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема овулациянови  
Автор much (непознат )
Публикувано08.05.06 11:24

Здравейте.Имам питане-поради липса на овулация този месец пих клостилбегит от 5-ти до 9-ти ден,но не знам кога е норамлно да с е покачи темп. и колко е редно да е?Ако някой знае,моля да ми отговори.Притеснявам се да не изпусна момента(ако изобщо се е покачила).Мерси.

Тема Re: овулациянови [re: much]  
Автор jam (уверено сладко)
Публикувано08.05.06 12:02

ох, мъка...
сама ли си предписа Клостилбегита или лекар ти го предписа? ако ти го е предписал лекар, не ти ли каза, че овулацията трябва да се следи чрез фоликулометрия (ултразвукови прегледи)? с мерене на температура нищо няма да постигнеш, защото температурният метод отчита овулацията СЛЕД като тя вече е станала. за да хванеш момента на овулация преди нейното настъпване, трябва да използваш тестове за овулация или да ходиш на лекар за фоликулометрия.
по принцип, Клостилбегит не е безобидно лекарство, пие се само няколко пъти в живота и е безотговорно да се предписва ей-така, без да се проследи от лекар дали има ефект от него и кога настъпва този ефект!

ето ти да четеш по темите за базална температура и клостлибегит:

Тема Re: овулация [re: jam]  
Автор much (непознат )
Публикувано08.05.06 16:29

Иститната,е че почти сама си го предписах.Преди това питах лекар,но той каза,че фоликулометрията не била нужна.На 10-тия ден измерих темп. и беше 37.Какво ли значи това?В зачатие четох,че успоредно с клостилбегита се бие и прогестерон.Аз миналия месец го пих от 17 до 26 ден 2*1.Дали няма и той да ми е от полза?Общо взето се самолекувам,тъй като лекарите само ме мотаят.

Автор rally_g (непознат )
Публикувано08.05.06 18:44

Much, ти сериозно ли говориш/пишеш? Твоя си е твоя работа, разбира се, но мисля че реално си нямаш и идея колко главоболия можеш да си навлечеш с това твое самолечение. А относно мнението, че докторите само те"мотат", сменяй ги, докато не попаднеш на твоя док, аз така процедирам, надявам се скоро да го открия:).
Успех

Автор jam (уверено сладко)
Публикувано08.05.06 19:20

така заподозрях и аз - че сама си си го предписала.
внимателно прочети третия линк от тия, дето ти дадох - за стимулирането на овулацията с клостилбегит. би трябвало написаното там да те откаже от повече експерименти с това точно лекарство.

в случая си постъпила глупаво и неподготвено. пак повтарям - по метода на базалната температура, НЕ МОЖЕШ да установиш овулацията предварително, а едва 2-3 дни след като тя е вече настъпила и тогава е късно за каквото и да било...

тия игрички с репродуктивната ти система не са като да си предпишеш сама антибиотик за кашлицата! съветвам те да посетиш добър гинеколог. този лекар, когото си питала и ти е казал, че нема нужда от фоликулометрия, можеш да си го туриш в черния списък и да забравиш за него.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.