Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:58 09.10.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Миома,кръвоизливи и безплодие...  
Автор priatelka (непознат )
Публикувано31.03.06 11:20

Здравейте мили дами!Чета този клуб от доса време,получавам много и полезна информация за което ви благодаря.Реших да ви споделя и аз моя проблем който продължава вече две години.Надявам се да ме окуражите и да ми помогнете със съвети за което предварително ви благодаря.Аз съм на 29 год.Преди година и половина ми откриха миома и от тогава съм тръгнала по лекари.Причината да отида на преглед бяха много силни и обилни кръвоизливи по време на месечния ми цикъл(първите два,три дни)особедно нощно време.От близо година се опитваме с моя приятел да си направим бебенце и нищо не се получава.Лекарите са на различно мнение-едни да си направя операция за отстраняване на миомния възел,други че все още имам време и не е необходимо да пребързвам с операция.Между другото си направих цветна снимка-всичко с проходимостта на тръбите ми е наред.Имам няколко въпроса дано да можете да ми отговорите.Първият е какви евентоално медикаменти мога да приемам та тези кръвоизливи поне малко да намалеят,защото повярвайте ми истински кошмар настава когато ми дойде месечния цикъл(който иначи идва като по чесовник)?За лекарите лек няма.Никакви медикаменти не можели да ми изпишат.Другият ми въпрос е някоя забременявала ли е с миома,имали усложненея по време на бремеността а и след нея?Задължително ли трябва да се отстрани или не във всички случаи пречи?Нека спомена че приятеля ми си направи спермограма и при него всичко е наред.Благодаря за отговорите предварително.Надявам се да намеря приятели тук.Успех на всички.

Тема Re: Миома,кръвоизливи и безплодие...нови [re: priatelka]  
Автор ilianaO1 (непознат )
Публикувано31.03.06 13:14

Аз имах миома 2 бр. откриха ми я през втория месец на бременността...за много бързо взреме порастна ...беше 1,5см а стигна до 4-тия месец 5,6см...беше от външната страна на матката. тогава се появи и друга но вече не знам къде беше. Тогава направих спонтанен аборт..по принцип казват, че рискът за такова нещо при жени с миома е 2-3 пъти по-висок от нормалните, но никой лекар не твърдеше не това е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА...така и не се разбра.. след като ми се случи това изчетох много книги и много неща из форумите и прочето за една жена, която си е свила миомата с лечебен глан /това на Лидия Ковачева/ и понеже имам една приятелка, която по този начин си махна киста колкото портокал, за която и казаха ВЕДНАГА ДА ВЛИЗА НА ОПЕРАЦИЯ!!!! Направих гладуването и едната изчезна а другата се сви на 3см. въпруки това мнението на 3-ма лекари е, че при следваща бременност пак ще порастне доста и има риск...ИМА МНОГО ЖЕНИ РОДИЛИ С МИОМИ и то по няколко, но от друга страна операцията не е толкова страшна колкото изглежда и аз избрах този вариант...всеки трябва сам да си прецени..всеки лекар казва различно

Автор vkas (пристрастна)
Публикувано03.04.06 09:06

Здравей,

аз също имам диагностицирани 2 миоми в стената на матката с размери 2на 2 см.Преди време и аз бях с ужасни кръвоизливи.На мен ми помогнаха билките Миома1 и Миома 2 от Билковата аптека на ул."Поп Богомил" в София. Ако се разровиш тук в клуба има доста писано по въпроса за тях, както и в www.zachatie.org във форума: Лек от природата.На мен ми урегулираха цикъла и кървенето намаля значително.
Пият се редовно всеки ден 3 месеца.Подобрение аз усетих веднага.
Тел. на билковата аптека:
02/983 9916
02/983 6003
Фитотерапевтите там са много любезни.Ако не си от София ги изпращат по пощата. Късмет:)

Автор Kлep (женствена)
Публикувано04.04.06 13:26

Аз бях същия случай. Махнах си миомата, даже при операцията се оказали цели 5, и веднага след задължителното пазене забременях. Износих голямо бебе без никакъв проблем. Дъщеря ми е на 2 години вече. От тогава миомата не е рецидивирала. Съветът ми е да подходиш радикално, понеже наистина може да пречи на забременяването, зависи къде точно се намира.

Когато Господ затваря врати, отваря порти.

Тема Re: Миома,кръвоизливи и безплодие...нови [re: Kлep]  
Автор priatelka (непознат)
Публикувано04.04.06 14:17

Благодаря ти че сподели това.Сега се чувствам малко по спокойна.Решила съм да изчакам да мине една година от първоначалния опит за забременяване и след това да се подложа на операция.А след като си била в моята ситуация можеш ли да ми кажеш как си спирала кръвоизливите,аз така и с нищо не мога да ги спра.Ако някоя си е правила подобна операция във Варна,къде е най добрият екип извършващ такава манипулация.Благодаря ви предварително и Бог да е с всички ви.

Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано04.04.06 16:03

Zdravej! Na men otskoro mi premahnaha mioma.Ne jiveja v Bg i tamo6noto mnenie e,4e miomata e jelatelno da se premahne,za6toto eventualno bi popre4ila na edno zabremenjavane i iznosvane na bebe.Taka 4e smelo napred,naj-dobre e da ja reznat.Uspeh!

Автор Kлep (женствена)
Публикувано04.04.06 16:10

Няма как да се спрат. Получих страхотна анемия от тях. Не те съветвам да чакаш много, ако кръвоизливите са сериозни.

Автор nadya_1 (непознат )
Публикувано18.04.06 16:46

Здравей приятелко. Аз също имах тези проблеми с кръвотечението и разбира се имах и 2 интрамурални миоми. Пробвала съм много хапчета, спирала, билки..НО НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЕЗИ НЕЩА. И преди два месеца се оперирах при доц. Попова от V градска. Махнаха ми 3 миоми с размери 15-20 мм. с миомектомия. Препоръчвам ти да си ги махнеш преди евентуална бременност, защото аз имах спонтанен аборт 4 месец...Така, че по-добре я махни, преди да забременееш...Доц. Попова е страхотна..Ако искаш повече подробности ми пиши : ndimitarova@abv.bg. Сега си ходя и на работа дори. Чао засега

Тема Re: Миома,кръвоизливи и безплодие...нови [re: nadya_1]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано21.04.06 13:40

И мен ме оперира доц. Попова. Наистина е най-добрата!

Автор тъrъдъk4e (плюшено)
Публикувано21.04.06 17:06

Задравейте,
преди 6 месеца ми отктиха "миомка" ... И аз започнах да се раздирам от въпроси какво точно да направя, кое ще е вярното решение. На 31г. съм и не съм раждала. Важен ми беше изхода. Всички лекари ми казваха, че ще порасне миомата по време на бременност и аз започнах да пия билки, да си правя лапи със всичко за което чуя дори гладувах 20 дни, но при мен нямаше никаква полза. В крайна сметка се оперирах преди месец. Миомата ми бе голяма... Оперира ме проф. Горчев. Резулата е отличен. Вече съм и на работа. Така, че не бива да се палшиш от операцията, защото колкото повече чакаш, толкова повече ще се натоварваш психически.
А оздравяването е и в главата според мен
Мисли, но вземи решение по-скоро. Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.