Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:57 16.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Хашимото ?нови  
Автор apдeн (непознат )
Публикувано28.02.06 12:04

След дълги изследвания установиха ,че по всички показатели съм наред, но имам Хашимото и това бил проблема да забременея.Ходих на 4 ендокринолози, но едни казват ,че хашимото е причината,други,че не е активно и не пречи(TSH-3.3 2005g., 1.45 2006g ). Има ли някой друг с Хашимото и можете ли да ми помогнете?

Тема Re: Хашимото ?нови [re: apдeн]  
Автор gery1 (непознат )
Публикувано28.02.06 13:18

Съжалявам нито аз нито мой познати са чували за това дано да намериш някъде повече информация и да имаш успех.

Автор gracy (объркана)
Публикувано28.02.06 13:45

Арден, аз нямам такъв проблем, но си спомням, че когато си проверявах щитовидната жлеза ендокриноложката каза, че при незабременяване трябва да се търси като евентуална причина от ендокринологичен характер точно Хашимото. Според нея имаше пряка връзка. Друго за съжаление не мога да ти кажа, не съм се задълбавала повече.

Тема Re: Хашимото ?нови [re: gracy]  
Автор loni77 (непознат)
Публикувано28.02.06 14:02

Здравей аз съм с Хашимото и м. г. Ноември родих незная от къде си , но аз родих благодарение на Д-р Тодорова и Д-р Димитрова от Майчин дом, а живея на 120км от София. Проблемът ти не е неразрешим пожелавам ти УСПЕХ

Тема Re: Хашимото ?za loni 77нови [re: loni77]  
Автор apдeн (непознат )
Публикувано28.02.06 14:19

кажи по точно как забременя? какво направиха -свалиха нивото на хормоните или друго пиеш? При мен всичко друго е в норма и гинеколозите вдигат ръце за тях съм абсолютно здрава ,затова търся повече информация за Хашимото.

Тема Re: Хашимото ?za loni 77нови [re: apдeн]  
Автор loni77 (непознат)
Публикувано28.02.06 15:14

Да вкараха ми хормоните в норма д-р Тодорова е ендокринолог и работи съвместно с д-р Димитрова - гинеколог. При мен се оказа, че имам и Антифосволипиден синдром ( имам 4с.а.) поради което имах и др лечение , но ТАТ иМАТ така и не влязаха в нормата

Тема Re: Хашимото ?za loni 77нови [re: loni77]  
Автор ALFl (hoping)
Публикувано28.02.06 17:18

Хашимотото само по себе си не е проблем за забременяване ако хормоните са ти в норма. По-точно по чуждите сайтове се препоръчват стойности на ТСХ около 1-1,2 като оптимални за забременяване.
Хашимото би могло да бъде проблем за износване на бременността обаче.
Правила ли си други имунологични изследвания? Не би било зле да ги направиш при д-р Конова в Плевен и в зависимост от резултатите ти там, тя ще ти препоръча евентуално лечение.

The impossible is often the untried

Тема Re: Хашимото ?нови [re: gracy]  
Автор mechta (непознат )
Публикувано28.02.06 18:02

Аз също съм с Хашимото.Установих го след като започнах да търся причините за липсата на овулация.От 6 мес. пия еутирокс и имам ову -установено с тестове а и от други признаци, които ги бях забравила.Поради стечение на обстоятелствата почти не сме правили опити за бебе през това време.От многото неща,които изчетох виждам,че след като се контролират хормоните и ако няма други проблеми бързо се възстановява възможността за забременяване.Тази седмица ще ходя пак при моята лекарка и ще питам дали трябва да правя други имунологични изследвания.Ти колко време след установяване на проблема правиш опити и имаше ли проблеми с овуто?Хормоналния баланс на организма не може да се възстанови изведнъж.

Автор _doritt_ (с надежда)
Публикувано28.02.06 20:12

Здравей,
аз съм с Хашимото. Забременях при стойности на TSH-то от 0,36. Препоръчва се по време на бременността хормонът да не излиза от границите 0,3-1,0.
При мен заболяването беше причината да не става бебето.
Антителата изчезнаха по време на бременността, но не знам след като родих дали пак са се появили (днес бях на лекар, ще видим какво ще каже).
Нужен е строг контрол през бременността, на 4 седмици и всичко ще бъде на ред.
Успех и дано скоро се похвалиш.

Тема Re: Хашимото ?нови [re: _doritt_]  
Автор Beни (Майка на Лора)
Публикувано01.03.06 08:43

Арден, 1,45 е чудесен TSH, но невиждам да са ти правили МАт и ТАТ, а и те са индикация за Хашимото. Аз съм с Хашимото, но това не ми е пречило да забременея. Ако обаче стойностите са много ниски на TSH, може да са причина за липса на овулация. Съветвам те да се обърнеш към д-р Тодорова, която беше спомената, но и да изследваш и антитела - тези на щитовидната и другите. Ето ти тел. и - 0888408203

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.