Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:37 17.06.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Токсоплазмоза-моля за помощ!нови  
Автор escada (sladur :))
Публикувано14.10.05 14:05

Здравейте мацки,
днес бях при доктор Стаменов, на когото бях оставила всичките ми изследвания да ги разгледа обстойно. Той беше притеснен от изследването ми за токсоплазмоза и ми каза да отида в Инфекциозна болница и да се консултирам със специалист относно това изследване. Моля ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем и знае към кой доктор да се обърна, нека да ми пише. Резултатът от изследването ми е:
Токсоплазмоза Ig G - ELISA - 250,0
Токсоплазмоза Ig G - РПХА - 1:160 титър
Референтни стойности:
<13.5 отр.; от 13.5 до 16.5 гранична; 15.5 пол.
Благодаря предварително.

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: escada]  
Автор Ellenka_milenka (непознат )
Публикувано14.10.05 15:27

Ескада, ето какво намерих в зачатие за тев:http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=81
Според мен не се притеснявай излишно, стойностите ти според мен показват, че си го изкарала някога и вече имаш антитела. В статията също пише, че жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си. Нещо като шарките е май- по -добре да си го изкарала и да си приключила Е, това не означава, че не трябва да се пазиш. само гледай на някой лекар-мошенник да не попаднеш, че нещо много се навъдиха особено в тази област-имунологията. Успех!

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: Ellenka_milenka]  
Публикувано14.10.05 15:39

Здрасти Еленка Миленка,
Да ти кажа още като ми излезна резултата от това изследване и написах резултатите тук в Дира, Джамчето каза абсолютно същото, което казваш сега и ти!
Но тогава защо Д-р Стаменов ме праща при специалист, той все пак би трябвало да знае, че при тези стойности следва да имам анитела....
Не знам какво да си мисля вече, но ще внимавам, обещавам, те вече във всички области се набъдиха големи специалисти
Благодаря ти за куража и за вниманието!
Желая ти много късмет и всичко най!

Автор taipe (непознат)
Публикувано14.10.05 16:46

В понеделник ще ти дам координатите на един доцент /жена е де / от Центъра по вирусология и заразни заболявания.

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: taipe]  
Публикувано14.10.05 16:51

ОК, много благодаря!

Автор venedig (непознат)
Публикувано14.10.05 23:15

Не се притеснявай! IgG показва наличие на антитела изградени преди време, т.е. прекарала си инфекцията и сега имаш имунитет. За да се види дали в момента инфекцията не е в остра фаза трябва да се изследва IgМ. Ако не си го направила най-добре е да го направиш. Идеалният случаи е висок титър на IgG и 0 за IgМ. Тази комбинация показва прекарана инфекция, изграден имунитет и безопасна бременост. Дано да е такъв случая при тебе!

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: venedig]  
Публикувано17.10.05 09:42

Дано наистина да е така при мен!
Благодаря ти много Венедиг!
Успех на теб!

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ! [re: escada]  
Автор magica_dk ()
Публикувано25.10.05 14:08

Здравей,
не знам къде си си правила изследването, сега и аз чакам резултати от същото изследване. Моята гинеколожка смята че нямало повод за притеснения по този въпрос! Имаш ли координати на някой който наистина разбира, а не е просто поредния паникьор?

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: magica_dk]  
Публикувано25.10.05 14:26

Здрасти magika_dk,
Токсоплазмозата пуснах в Циабалаб , но сега ще я повторя в Инфекциозна болница при някаква доцентка, защото когато отидох при нея с въпросния резултат от Цибалаб, тя каза че стойностите са твърде високи и според нея е грешка някаква.
Ако те интересува точно къде пиши ми за да ти кажа.
А колко е добра самата доцентка не мога да зная , но моя дпоктор ми препоръча да повторя изследването точно в тая болница.

Тема Re: Токсоплазмоза-моля за помощ!нови [re: escada]  
Автор Liliy (новак)
Публикувано26.10.05 11:34

Защо не отидете в Института по виросология в София,
там има един Доц. Кантарджиев, за него съм чувала, че е добър, дори той влиза в комисиите за лицензиране на лаборатории.
Това е само предложение защото аз съм ходила при него да питам за хламидии - оказа се прав като ми каза, че на резултатите от лабораторията, която му нося не вярва и дума. Знам само, че е светило в тази област, но до колко може да помогне с връзката токсоплазмоза и бременност не знам.
Ето телефон: 9446999 върт. 277.
Ако не отговаря питайте на справки за др. телефон.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.