Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:38 07.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Киста на яйчниканови  
Автор Dindin (оптимист)
Публикувано16.09.05 17:32

Днес ми сервира докторката че имам киста 4/5см , каза ми да не пия много течности и да отида след една седмица да види дали се увеличава. После лечение, но може и до операция да се стигне.
Много се наплаших..
някои с такъв проблем има ли.. какво да я правя тази киста.. тъкмо се бях зарадвала че хормоните (пролактина в частност) се нормализираха а сега това..[

Тема Re: Киста на яйчниканови [re: Dindin]  
Автор ribarca (непознат )
Публикувано16.09.05 17:42

Аз пия регулон вече трети месец.Миналия месец кистата ми беше 5см.Докторката ми каза да правя коремни преси за да се махне.Тя се махна,но след нея на същия яйчник пораснала друга14мм.Сега продължавам с регулона и се моля като отида на преглед да съм чиста,защото вече втори месец отлагам ин витрото заради тези кисти. Успех!

Автор galiushka (надеждата)
Публикувано16.09.05 18:16

А не ти ли каза докторката ти какъв вид ти е кистата или по-точно какъв вид предполага че е?

Тема Re: Киста на яйчниканови [re: galiushka]  
Автор pinkiwinki (минаващ)
Публикувано16.09.05 18:46

И аз имам киста със същите размери от месец почти, докторът ми каза, че не съм овулирала и затова се е получила. Не ми препоръча коремни преси, напротив - каза ми по-кротко със спорта и кекса. Наистина мисля, че е важно да се знае какъв е произхода на кистата, защо не попиташ твоята лекарка.

Тема Re: Киста на яйчниканови [re: pinkiwinki]  
Автор Dindin (оптимист)
Публикувано16.09.05 22:51

Ами логично да питате какъв вид е кистата, ама аз шаш-беж станах като ми я показа лекарката на екранчето, че не питах. Но спомена че ще ми изписва лекарство за подтискане на овулацията, та да не се увеличавала повече.
Каза ми още да намаля течностите и с кекса по-леко да я караме. Можело и да се пукне, но боляло ужасно - пък аз съм една глезла.. само като си помисля и ми се подкосяват краката.. иначе ми викаше 'мъжко момиче' баща ми..
И такива работи... ама размера ме стресна..
Имате ли идея за колко време се образува толкова голяма киста - аз нямах никакви симптоми и реших сама да отида да ме видят профилактично..

Автор pinkiwinki (минаващ)
Публикувано17.09.05 08:57

Ще се опитам да ти разкажа, възможно по-накратко, за да не ставам досадна, за моите преживявания около такива кисти. Та, преди 3 г., съвсем случайно на един профилактичен, ми казаха, че имам киста на единия яйчник с размери 4.5/5 см. Е, естествено, почти откачих и веднага отидох на друг лекар. Той потвърди - размери 5/6 см. Напълно откачила отидох при трети - заяви, с раземри на кокоше яйце. Оттам подивях и се започна - Трирегол, Примолут-нор, билки, всичко, което чух, вкл. и на прословутия мошеник "академик" Хлебаров - ужас беше! Като за капак - на другия яйчник се появиха още 2 кисти, по-малки. Нямаше какво да не опитах, ама и нервата така ме друсна, че още по-лошо ставаше. А исках вече и бебе! Тогавашната ми лекарка започна - три месеца стимулации, като казваше, че кистите не пречат да забременея, даже можело да стане по-добре, да се спукат, после три месеца противозачатъчни, после пак стимулации. Нито при стимулациите нарастваха, нито при противозачатъчните намаляваха. Пиша тези неща не за първи път, за което моля да ме извинят челите ги до момента, но искам да те успокоя най-вече.. Та най-накрая започнах с Регулон, паралелно започнах да вземам и Шведска горчивка. От какво, не мога да кажа, но след 2 месеца кистите ги нямаше. Определено май не е от горчивката, ама нали психиката ми малко се поуспокои, може да е изиграла някаква роля. Това беше. След това кисти не съм имала, до преди месец, когато научих, че съм със завишен пролактин и веднага една такава лъсна на десния ми яйчник. Сега пия Дуфастон, пия и Бромокриптин, ама си взех и горчивката, за всеки случай. Не знам какво ми е положението в момента, но при всички случаи докторът ми каза, че виновникът за всичко явно е пролактина. Виж, от горчивката полза не знам има ли по принцип, ама и вреда не може да има, така че що не пробваш, може пък и да стане!
Много ще се радвам, ако съм ти вдъхнала малко спокойствие и кураж. Не се отчайвай, не един лекар ми е казвал, че кистите не пречат толкова на забременяване, освен ако не са от "другия" вид, имам предвид различни от фоликулярните или функционални ли там, не съм сигурна как точно се казват, все пак не съм лекар. Пожелавам ти на следващото УЗИ да нямаш вече киста!

Тема Re: Киста на яйчниканови [re: pinkiwinki]  
Автор Dindin (оптимист)
Публикувано17.09.05 13:10

Много ти благодаря за подробния отговор. То се е видяло, че без лекарства няма да мине (малко ми е тъпо, че трябва да почвам допълнителни лекарства), ама дано поне е за кратко, че алтернативата за лягане под ножа ама хич не ме радва. Пък както казаваш понякога и треволяците (сиреч билките) помагат :).
Ще видим какво ще покаже другата седмица УЗИ.
Поздравявам те и горе главата - ще ги надвием тези болести.

Автор alomita (непознат)
Публикувано20.09.05 19:33

Здравей Dindin, преди няколко месеца при стимулация с клостилбегит получих кисти и на двата яйчника едната 4,5см. а другата 4см. Когато установихме че ги има се видя и че съм бременна. Лекарят ми каза че ако продължат да нарастват евентуално ще се махнат оперативно. Но те изчезнаха сами без никакви лекарства за около месец и половина, лошото е че заедно с тях изгубих и бебето. Сега правим нови опити и се надявам скоро пак да постигнем успех.
Искам да ти кажа че може да се махне и без лекарства .

Тема Re: Киста на яйчниканови [re: alomita]  
Автор Dindin (оптимист)
Публикувано21.09.05 11:13

Мерси и за твоя отговор. Просто си мислех как все се случва (не само на мен), тъкмо се зарадваш за нещо, и то друго излезе. Но ... ще се преборим.
Съжалявам за твоята случка, представям си че е било тежко (аз още не съм имала бременност). Не се предавай, гледай на пред.
Аз с тази киста ще трябва да изчакам с опитите поне 3 месеца.

Оптимистично напред!!!

Автор dessyta (непознат)
Публикувано21.09.05 18:06

Здравей! Аз също имам киста и съм отложила забременяването. Зная колко е обезкуражаващо и нечестно/:)/, но какво да се прави..... Аз имам една операция от ендометриоза, която си "цъфна" изведнъж без оплаквания, при профилактичен преглед, а сега пак има и предполагат, че е пак такава. Започнах да пия Регулон и първо ми казаха да правя по 100 коремни преси, после ги спряха/появила се някаква течност -вероятно раздута траба/ , а вчера казаха, че не подлежи и напункция в момента- да имам двигателен режим, да правя кълбо напред и назад и нагревки и да чакам. Човек тъкмо реши, че нещата сераздвижват и хоп-ново 20. Наистина обаче трябва да попиташ каква е кистата, защото е важно от кой тип е. Не се предажай и успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.