|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
остарял фоликул
|
|
Автор |
reichi (непознат) |
Публикувано | 09.03.05 09:08 |
|
След като още в началото на фоликулометрията се оказа, че ендометриумът ми не расте както трябва, сега (на 20-я ден) се оказва, че доминантният фоликул е пораснал твърде много - 31/27мм и не се е пукнал още. Пих Clostilbegit по 1 от 5 до 9 ден. Има ли някой, на който фоликулите остаряват и няма навременна овулация?
| |
|
По-скоро това означава, че се е превърнал в киста, мерят ли ти хормоните заедно със стимулацията. Горови ли с лекаря?
| |
|
още не съм говорила с лекаря, а този лекар тук ми каза да отида пак след 2 дни за да види какво е станало. Не мерят хормоните, обясни ми по подробно
| |
|
Честно казано незнам какво да ти обясня, но най-добре говори първо с лекаря и тогава да видим, може пък да вземе да се спука.
| |
|
Изписаха ми Дуфастон - 5 дни 2х1, после чакам да ми дойде и другия месец пак наново, не посмях да попитам каква е програмата за др. месец, каза ми да отида на УЗИ на 4-я ден.
| |
|
А аз трябва да пия Дуфастон от 16 ден - 12 дни по 1 табл. дневно. В какво ли се състои разликата /5 дни 2х1 или 12 дних1?/. Казаха ли ти, че това е един от начините за оттърваване от кистата?
| |
|
а на мен лекарката ми каза да го пия от 9-ти ден, но още незнам колко. Въобще някой може ли да обясни защо на едни Дуфастон се изписва на 9-ти ден а на други от 16 или 11 например?
| |
|
Защото целта е различна при различните терапии - пример за да се спука функционална киста /задържан фоликул, за да ти дойде менстр. цикъл, за да подпомогне инплантацията и/или производството на недостатъчно прогестерон в жълтото тяло. Я си отворете листовката на Дуфастона за да видите при колко случая се използва
"Този живот ми е даден да го живея, не да се тормозя" - Сигнус
| |
|
Лейди, може и да си права, но като гледам на рейчи проблема и моя май са едни и същи, а лечението - различно. Знам, че това е докторска работа и те си знаят какво правят, но просто ми е любопитно защо е така.
| |
Тема
|
Ама не си обменяйте диагнозите, де!
[re: pinkiwinki]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 11.09.05 23:11 |
|
Как ще са ви еднакви проблемите, слънце, ми Рейчи е стимулирана с клостилбегит в този цикъл. Дори само това да е, разликата между стимулиран и естествен цикъл е огромна. Да не говорим, че хормоналните ви нива са различни, годините, килограмите и поне още 100 неща.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|