|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
висок пролактин
|
|
Автор |
male4ka_pale4ka (непознат
) |
Публикувано | 23.08.05 19:34 |
|
Момичета,след едномесечна терапия с бромкрептин от ниво на пролактин 760 сега ми е 1400 ,някой може ли да ми каже нещо по-този въпрос?
| |
|
Едномесечна терапия е нищожно малко време за някакъв резултат.
Какви са ти стойностите на Т4 и TSH преди терапия? Правиха ли ти снимка на главата?
| |
|
Т4 ТSH са в норма,но току що разбрах проблема къде бил,оказа се ,че не е трябвало да ги спирам хапчетата и всъщност заради това подтискания пролактин рязко се е покачил,консултирах се с лекаря си.Просто не съм внимавала човека като ми е обяснявал 
| |
|
Аз съм на бромокриптин повече от година, как ти понася на теб, на мен все още ми пада кръвното понякога и ми се гади 1-2 часа след приемането му.
| |
Тема
|
Re: висок пролактин
[re: Dindin]
|
|
Автор |
pets (бореща се) |
Публикувано | 25.08.05 09:48 |
|
Здравей, а защо не попиташ лекуващият те лекар дали не може да замени бромокриптина с парлодел.Парлодела(също е брпомокриптин, но не е българско производство) е с около 10 лв по-скъп от бромокриптина, но аз лично съм много доволна от него.Нямам никакви странични реакции, докато с бромокриптина се чувствах ужасно-непрекъснато ми беше лошо, виеше ми се свят и т.н.Може би зависи и от самият организъм как понася лекарството, но е факт че и аз се чувставах зле с бромокриптина а сега не е така.Успех
| |
Тема
|
[re: pets]
|
|
Автор |
Dindin (непознат
) |
Публикувано | 25.08.05 10:28 |
|
Ами предполагам че няма проблем да сменя бромокриптина (моите странични действия са същите), но другия препарат ми е скъпичък. Пия по 2 хапчета на ден (60 на месец) а освен това съм и на Л тироксин и Сиофор :(. Кофти работа с тия хапове ама какво да правиш...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pets (бореща се) |
Публикувано | 25.08.05 10:34 |
|
Да, много добре те разбирам.Аз пия само по 1 на ден от парлодела.Ти защо пиеш Сиофор?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dindin (непознат
) |
Публикувано | 25.08.05 10:52 |
|
Ами Сиофора е свързан с предразположението към диабет. Не мога много добре да го обясня, но се е нещо свъзано с кръвната захар и храната която приемам. Днес съм на преглед и ще се пробвам да разбера по добре. (иначе съм с диагноза Тириодит на Хашимото)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dindin (непознат
) |
Публикувано | 25.08.05 10:55 |
|
Виж какво пише в листовката на Сиофора: Понижава кръвната захар като помага на вашия организъм по ефективно да усвои инсулина. Не води до ниска кръвна захар и не причинява увеличаване на телесното тегло.
Дано това е по-ясно от моето обяснение.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pets (бореща се) |
Публикувано | 25.08.05 11:40 |
|
Ок, питах те защото и аз съм така.Много интересно никога през живота си не съм имала проблеми с кръвната захар, нито някой от рода ми а сега изведнъж при мен е на горната граница.И на мен ендокриноложката мислеше да ми изписва Сиофор, но тъй като е 850 мг, а тя смята че нямам нужда от толкова ми изписа българският вариант метформин 500 и пия два пъти на ден по половин.Та затова полюбопитствах защо ти е изписан сиофор.Ти преди имала ли си проблеми с кръвната захар?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|