Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:20 16.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема резултати ТАТ и МАТнови  
Автор ro6ko (новак)
Публикувано09.08.05 14:52

Здравейте , днес ми взеха кръв за ТАТ И МАТ . Резултатите какно виждам никак не са добри. При нормална стойност до 115 за ТАТ - моята е 920,70 , за МАТ при нормална до 34 - моята е 316,80. Накой може ли да ми разтълкува този резултат?
Чакам да станат готови и хормоните...
А от ехографията се оказа наличие на възелче 9/9/10.Пише ,че жлезата е неувеличена и с нехомогенна структура и единични фибрози.

Тема Re: резултати ТАТ и МАТнови [re: ro6ko]  
Автор Lali (пристрастен)
Публикувано09.08.05 15:43

За съжаление ще трябва лечение, но ти не се отчайвай. Ще се оправиш.

Тема Re: резултати ТАТ и МАТнови [re: Lali]  
Автор ro6ko (новак)
Публикувано09.08.05 15:46

Не се отчайвам , а питам какво означава това?
TSH-то ми е готово 2.659 /0.55-4.00/ Чакам FT4

Редактирано от ro6ko на 09.08.05 15:48.

Автор klemy (mama na Nikol)
Публикувано09.08.05 23:07

Спокойно,ТСХ ти е в норма.Възможно е да не ти назначат лечение.на мен също ТАЪ и МАТ са ми завишени,но ТСХ-то си върви в норма и не ми беше предписано никакво лечение.Доцента каза,че ще следим ТСХ,ако той се прецака тогава ще се лекуваме...Сл;ед раждането не съм си проверявала ТСХ-то,ама според мен си е в старите норми,последно го изследвах 2 месеца преди да родя и беше наред.Така че не се шашкай от тези резултат.Пиши какво ти е казал док.

Тема Re: резултати ТАТ и МАТнови [re: klemy]  
Автор ro6ko (новак)
Публикувано10.08.05 09:45

Хормоните се оказаха в норма, лекарят каза ,че няма смисъл да назначава лечение. Единственото ,което трябва да правя е да ходя да си изследвам хормоните поне 2 пъти годишно. Т.е за сега всичко е нормално. Успокоих се малко. От там ме препретиха на гинеколог. Посетих го и него. И там всичко е нормално. Каза ми ,е не е лошо да изчакам поне 3-4 мас. слад последната неуспешна бременнсот и тогава да правим нови опити. Предписа ми Логест за 4 мес. за да се нормализира работата на яйчниците.
И сага пак имам въпрос наистина ли Логест е противозачатъчно с много ниско съдържание на хормони?

Автор klemy (mama na Nikol)
Публикувано10.08.05 10:06

Ето,виждаш ли,че не е толкова страшно!И на теб не са ти предписали лечение!
Успех с бебеправенето!

Тема Re: резултати ТАТ и МАТнови [re: klemy]  
Автор ro6ko (новак)
Публикувано10.08.05 11:13

Благодаря ти клеми.

Автор manhattan (бъдеща майка)
Публикувано10.08.05 11:56

Рошко, хубаво, че ТСХ ти е в норма, но увеличението на ТАТ и МАТ наистина налага следене. Аз скоро се обзаведох с хипофункция на щитовидната и пия Л тироксин сегаЧестно казано надявам се това да реши проблема ми с цикълаНе се сещам какъв беше проблемът при теб, но при наличие и на възълче те съветвам да се консултираш и с друг ендокринолог. На Вени след двата аборта и откриха завишени ТАТ и МАТ, които може би са причината, аз имам приятелка с аборт, на която после и откриха възел. Надявам се разбираш, че не искам да те плаша, а да ти обърна внимание върху тези факти, за да решиш проблема преди да забременееш
Всичко ще е наред!

Автор Lali (пристрастен)
Публикувано10.08.05 12:02

Ама как хормоните да са в норма, като МАТ И ТАТ видимо не са в норма!!!!
То бива, бива, ама чак пък толкова
Смени ендокринолога.

Тема Re: резултати ТАТ и МАТнови [re: Lali]  
Автор manhattan (бъдеща майка)
Публикувано10.08.05 12:04

Абе, Лали, може Май му казват латентна хипофункцияили нещо такова, моля да ме извинитеОбаче да, направи консултация и с друг ендокринолог!
Апропо, моите стойности на ТАТ и МАТ са почти същите

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.