Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:44 13.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Лапаро или инсеминация- кое първо?нови  
Автор milenski (непознат )
Публикувано03.08.05 18:07

Момичета помагайте!
Нова съм в клуба и сме тръгнали по мъките (т.е. по лекари). От 3 г. пробваме и резултата е нулев Правили сме купища изследвания и всичко е в норма. Моите хормони са ок, на мъжа ми спермограмата му е супер, последно ни правиха пенетрационен тест и хетерохоспитален (извинете ако бъркам за наименованието, теста е за взимане на секрет след сексуален контак) - та всичко е ок, освен, че цервикалната ми слуз е много гъста и затруднява навлизането на сперматозоидите навътре Дотук добре, разбра се къде е проблема, но сега започнаха противоречията - дали първо лапаро или направо инсеминация !!!! На няколко лекаря ходихме и всичките са на различно мнение Кажете с вашият опит какво да правим оттук нататък.
Много ви благодаря предварително
Поздрави

Тема Re: Лапаро или инсеминация- кое първо? [re: milenski]  
Автор little_rabbit (Lepus europeus)
Публикувано03.08.05 19:07

Преди инсе трябва да се видят тръбите - с цветна снимка, хидротубация или лапаро. И чак после - инсеминацията.
Миленски, след като няма други проблеми - ще стане с инсеминация, споко .
Успех!

Тема Re: Лапаро или инсеминация- кое първо?нови [re: little_rabbit]  
Автор milenski (бореща се)
Публикувано03.08.05 21:18

Цветна снимка ми е правено, но повечето лекари искат преди инсеминацията да има лапаро, въпреки че на цветната снимка е видяно, че всичко е ок. Но кофтито е, че навремето като ми правиха цветната снимка бях при един много "готин" лекар и нямам документ за резултата от снимката.
Сега ходя при др. Лалчев от МД да имаш инфо за него?
Мерси

Тема Re: Лапаро или инсеминация- кое първо?нови [re: milenski]  
Публикувано03.08.05 21:52

Не е задължително преди инсеминация да има лапаро - въпросният доктор иска да ти направи операцията, предполагам? Е, това обяснява нещата.
Хубаво е, че имаш цветна снимка, но без документ - не бива. Направи си още една цветна снимка (освен ако нямаш показания за лапаро).
Няма изискване преди инсе да е правено лапаро. Изискването е да са проверени тръбите.
Между другото, къде ще правиш инсето? При Лалчев ли?

Публикувано03.08.05 21:53

А къде са правени спермограмите на съпруга ти? Само да не са в Майчин дом...

Публикувано03.08.05 23:09

rabbit-благодаря за вниманието!
Лачев ми иска 700лв. между другото днес ми се спука фоликула и инсе пропадна.
Объркана сам за този д-р Лачев.

имаме две спермограми.едната е от МД,но са еднакви като резултати

Автор jam (уверено сладко)
Публикувано03.08.05 23:13

оффффф, докат ти напиша отговор в другата ти тема, и ловкия модератор я тривна :)

та ти бех написала следното - заеби го тая лачев, работата смърди много!

първо, нема такова нещо да ти иска лапароскопия преди една проста инсеминация, щом са ти проходими тръбите. в инвитро клиниките не искат такова нещо, тоя спец ще се изхвърля! как са готови значи да нарежат пациента невинен заради неколкостотин лева, божке....
второ, как така ще ти пропада инсето заради спукан фоликул, бе? че то инсеминация се прави и на спукан, аз лично така забременях!

изобщо, не ми аресва никак тоя дофтур, съветвам те да бегаш от него в частност и от МД като цяло!

Публикувано03.08.05 23:25

можеш ли да кажеш каде да ходя по мъките скъпа jam !!!

Автор tusana (непознат )
Публикувано04.08.05 00:37

защо ти пропадна инсеминацията, и тия 700 лв. за каква инсеминация става дума и ккво влизат в тия пари, че хич не е малка сумата.

Автор oganche (мила)
Публикувано04.08.05 09:14

Лично при мен доктора ми препопръча да направя лапаро преди да започнем с инсетата, защото ми откриха хламидия в кръвта и се съмнавяха за сраствания. Аз също бях правила цветна снимка, но при нея като вкарват контрастното вещество се разкъсват тези срастванията, които може да са получени от хламидия. Следователно така и направих. Оказа се, че нямам никакви сраствания, но ми откриха пък ендометриоза. Така, че не съжалявам, че направих лапарото.
Съветвам те да отидеш в някоя от частните инвитро клиники и там да правиш арт процедурите. Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.