Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 17.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема момичета помагайтенови  
Автор alomita (непознат)
Публикувано02.08.05 14:29

След загубата на бебето с диагноза мисед, отново проблем. Гърдите ми станаха ужасно твърди и големи и болезнени - имам странното усещане че отвътре всичко ми гори, снощи ги масажирах и те просълзиха а сега гинекологът ми обясни че съм направила голяма грешка и да ни ги раздразвам повече и ми каза да си взема бромокриптин и че веднага ще почуствам облекчение. Ако на някоя от вас се е случвало подобно нещо нека да сподели

[url=http://calendar.all-soft.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=alomita]

Тема Re: момичета помагайтенови [re: alomita]  
Автор pinkiwinki (минаващ)
Публикувано02.08.05 14:49

Здравей, мила!
Съжалявам за случилото се, може би си писала за проблема, но мен явно в този период ме е била хванала липсата. Не знам какво означава подобна диагноза, имам предвид това МИСЕД нищо не ми говори, но от това, което пишеш, ми се струва, че имаш завишен пролактин. Изследвала ли си този хормон? Бромокриптин по принцип се изписва в такива случаи. Надявам се по-бързо да се оправиш!

Тема Re: момичета помагайте [re: pinkiwinki]  
Автор alomita (непознат)
Публикувано02.08.05 15:03

диагноза мисед е липсващ пулс на бебето. това се случи миналия четвъртак . търсиха пулс с триизмерен видеозон, с доплеров (не съм сигурна дали така се казва) апарат се опитваха да хванат поне някакви пулсации, но не успяха. Било е мъртво от 9 седмица а го откриха през 11 г. с. А сега и това с гърдите ми - как да не полудее човек наистина

[url=http://calendar.all-soft.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=alomita]

Автор pinkiwinki (минаващ)
Публикувано02.08.05 16:28

Само не се шашкай, знам, че ти е трудно, но имай предвид, че ако проблемът се крие в пролактина, този хормон много се влияе от психическото състояние.
П.С. Според законите на Мърфи положението винаги може да се влоши, така че не му се давай!

Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано02.08.05 21:28

Миличка, това е от идването на кърмата... Понякога се случва при аборт... Мисля, че с бромкиптин ще се оправят нещата. Недей да ги масажираш, защото така стимулираш лактацията и може да стане по-лошо положението. Ако се появят бучки си направи компрес със зелев лист под сутиена - това също облекчава, а също и студените компреси...

Дано да се справиш по-бързо с това, че е много неприятно.

Анна 8.12.2004

Автор Chana (една)
Публикувано03.08.05 12:18

Това е коластра. Появява се около 3 мес. от бременността. И тъ-като горе-долу тогава си направила миседа, въпреки, че е била прекъсната бременността, ти се е появила коластра. Няма нищо страшно. С хапчетата ще се оправиш за около седмица. Малко ще ти е зле, но това е страничен ефект на хапчетата.

Автор Bono (пацифистка)
Публикувано04.08.05 14:31

На мен ми се случи същото, само че две седмици по-рано - пак в четвъртък, на 21.07, разбрах, че бебето няма пулс. Бях в 14 седмица. Направиха ми абразио в събота, в понеделник тръгна кърмата. Много! Вече 10 дни пия Парлодел (бромокриптин) по схема 3*1/2 + схема как се спира (важно е да не го спреш изведнъж, а да намаляваш дозата). май ще го пия доста време, защото още излиза мляко.

Ако имах малко повече смелост, бих си спряла кърмата без хормони, а по най-простия начин - източвам толкова, колкото трябва за да не стимулирам производството й и същевременно да не си докарам възпаление. Но след загубата на бебето нямах толкова сили, че да се преборя с докторката си. На този акъл бих избрала естественото спиране, защото то стимулира контракциите на матката, свиването й и изхвърлянето на остатъците. А сега какво: пия Метергин за свиване на матката, Но-шпа за разтваряне на шийката, фолиева киселина в огромни количества, витамини. Имам някакъв съсирек, който не иска да излезе. А, пазбира се, пих и антибиотик след абразиото. И не е сигурно, че съсирека ще излезе сам или ще трябва да го вадим, пак.

Отделно се чувствам като парцал - ту ми се плаче, ту кипя от ентусиазъм.

Но имам две деца, които ме крепят, прекрасен човек до себе си и повод да оценя колко лесно съм се сдобила с всичко това, без да си давам сметка навремето.

Ако искаш пиши ми
idlo@mail.orbitel.bg

Автор ledena luna (тъжна)
Публикувано04.08.05 16:32

Сетих се за една бабина рецепта, чай от листата на здравец спира кърмата.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.