Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:47 09.05.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема за клиниката в Солуннови  
Автор Ellenka_milenka (непознат )
Публикувано29.06.05 09:08

Мили момичета, за първи път пиша тук, въпреки , че доста чета написаното от вас. Искам да изкажа едно мнение, но и предварително да се извиня за мислите и нещата които ще прочетете, не се сърдете, може да е професионална деформация Аз съм PR специалист и реално погледнато написаното за тази прекрасна и вълшебна клиника в Солун ми се струва много нагласено...Още повече, че се споменава, "че всички, които правели инвитро в България отказали". Това си е направо абсурдно. Питам се и дали наистина тези 2 момичета, правили инвитро там, наистина са бременни или правят добра реклама на тази клиника, като се възползват от отчаянието и болката ни...Съжелявам , но прекалено нагласени и прекалено изчерпателни са и 2-те информации...Е, може аз да съм параноичка и ако е така се извинявам, но искам да кажа на всички тук да не бъдат наивни и , че ние в този клуб сме отлична таргет група за нова клиника, искаща да влезе на българския пазар.

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: Ellenka_milenka]  
Автор Cлaвa (нова)
Публикувано29.06.05 10:19

Като се има пред вид колко се печели от нашата болка, права си да се съмняваш по принцип, но в случая - не. Познавам едното момиче, което доброволно тръгна по пътя на първата, споделила радостта си с нас - истина е. Хората са истински, резултатите са истински. Истина е, че доста преди тях и други са ходили в Солун - но не са споделяли нито успехи, нищо.
Къкъв ти е проблема - по-добре сподели проблема си, за да ти отговорят момичетата. Някои от нас са доста компетентни и не биха могли да бъдат грубо манипулирани.

Автор oganche (мила)
Публикувано29.06.05 10:35

Heaterbg и Svetilo да ме извинят, ако греша, много си ги уважавам. Но...сигурни ли сте момичета, че сте правили ин-витро, а не икси? Много хора бъркат термините, а разликата е голяма. Не ми се обиждайте, аз само проверявам информацията, защото и на мен ми предстоят тези процедури.
За Еленка: мацките със сигурност са бременни, мисля аз. Не може някой да си играе с тези неща?!

Автор fauna (real)
Публикувано29.06.05 11:14

Явно от съвсем скоро четеш, защото иначе щеше да знаеш, че heaterbg пише от доста време в клуба. А това можеше да го провериш ако беше пуснала едно търсене назад за мненията й и да разбереш целия път през който е минала докато стигне до решението за инвитро, и до избора на клиниката в Солун. Спомням си, че когато реши да прави инвитро тя беше проверила и други клиники извън България, а когато описваше самата процедура в Солун с нетърпение очаквах какъв ще е резултата, а тя самата се въздържаше от прехвалвания докато не види крайния резултат.

А във връзка с

В отговор на:

отчаянието и болката ни

можеш да прочетеш
мнение на heaterbg писано през декември 2004г.
Не я познавам лично, но не се съмнявам че е минала през всичко това и в момента е бременна.

Редактирано от fauna на 29.06.05 11:20.

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: Cлaвa]  
Автор White Raven (grachesht)
Публикувано29.06.05 11:32

И аз искам да изкажа моето впечатление, макар и от толкова километри. Преди няколко месеца лично съм изказвала съмнение в успеваемостта на нашите клиники на базата на някаква статистика, която съм си правила като съм изчитала постингите в клуба. (До друга нямам пряк достъп). Тук много често четем "Пак не стана", "Момичета на успях" и пр.
Каква бе огромната ми изненада, когато разбрах за една потребителка която пишеше често, че е забременяла при инвитро процедура.
Стана ми неприятно, че в този клуб се споделят неприятните моменти, търси се помощ и емоционална подкрепа, а когато стане "чудото" някои явно се спотаяват от криво разбрано суеверие ли, що ли, не знам.
Значи от една страна имаме най-високия процент бременности в клиниката във Варна (по твърдения, което съм чела в клуба), а от друга гледна точка, само 2-3 бременности от инвитро, за почти 2 години. Не визирам последните на Бистра и другото момиче.
Сега тази, а и други потребителки сигурно ще си регистрират нови никове и ще пишат в "Бъдещи майки" ни лук яли, ни лук мирисали.
Моля да ме разберете правилно.
Упрекът ми не е към това, че са решили да не казват в началото, но някакси не е етично, поне да дойдеш и да споделиш радостната новина с тези, които са те подкрепяли по пътя.

Така, че изводът ми вече е- не са толкова лоши българските клиники. Ако Дамянов е бил в състояние да ги стимулира добре за да се образуват добри фоликули, какъв е проблемът и трансфера да стане тук? Въпросът ми е риторичен разбира се.

Просто момичетата, идват, възползват се от клуба, но накрая дето се казва не оставят за "бакшиш" поне една добра новина.

Редактирано от Meli на 30.06.05 21:56.

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: White Raven]  
Автор solei (непознат )
Публикувано29.06.05 11:45

Изобщо не е достатъчно само едната добра стимулация. Такива д-ри в БГ наистина има много - които да ти направят мн.добра стимулация. Но според мен това изобщо не е най-важния етап от едно ин витро. Лабораторния етап според мен е ключа. На нашите май там им куца.

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: solei]  
Автор jam (уверено сладко)
Публикувано29.06.05 12:25

така е...
освен това, при първия етап от една инвитро/икси процедура - СТИМУЛАЦИЯТА И ОБРАЗУВАНЕТО НА ФОЛИКУЛИ - еднакво важна роля играят и ЛЕКАРЯТ, който назначава и коригира медикамента и дозата (а ние не знаем Дамянов ли е назначавал, или само е изпълнявал указания на Солунската клиника), и ОРГАНИЗМЪТ НА ЖЕНАТА!!!

повечето хора като че ли не си дават сметка за това.... аз малко се подхилнах на израза на heaterbg, че "докторът направи перфектна стимулация"...
колкото той, толкова и самата тя си е направила стимулацията...
жените не са еднакви, момичета... а и зависи много защо се прави инвитро - по мъжки или по женски фактор...

колкото до предупреждението на Еленка за опитите за PR - то е резонно. надявам се, че повечето четящи тук имат достатъчно натрупан опит и разум, за да отсеят елементите на маркетинг и реклама...

Автор MeliМодератор (de profundis)
Публикувано29.06.05 13:57

Принципно си права да се съмняваш, и аз многократно съм казвала, че не бива всичко написано в нета да се приема като светата истина, и с момичетата много пъти сме обсъждали докъде е информацията и откъде започва рекламата. А границата понякога е незабележима. Така че подкрепям призивът ти за внимание.

Все пак искам да уточня нещо - когато едно момиче забременее, нормално е то да е доволно от точно тази клиника, в която са постигнали успех и да критикува всички останали, дори и пресилено. В същото време аз знам за още поне 4 жени, които в момента са бременни след АРТ в България и по някакви свои съображения не желаят това да се коментира публично. А че момичетата са информирани, особено Хийтър, ми как няма да е - след толкова време ходене по мъките!

Има и още един момент - при успеваемост под 30%, очевидно 70% от пациентите ще са недоволни. И с право. Но това е така навсякъде по света, ние няма как да направим изключение. И ако момичетата са се хванали като удавник за сламка за тази нова опция ин витро извън България и са успели, то това може само да ни радва. И в никакъв случай не е критика спрямо българските клиники, напротив, бъдещето е в сътрудничеството ни с други болници и специалисти в Европа, а не в затварянето и изолирането ни от света.

А при тебе какъв е проблемът, ще споделиш ли?

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: oganche]  
Публикувано29.06.05 14:00

Същият въпрос бих задала и аз.

Тема Re: за клиниката в Солуннови [re: White Raven]  
Публикувано29.06.05 14:02

Много си права.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.