Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:21 16.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема Една от вас  
Автор 4e_to (гледам напред)
Публикувано29.06.05 12:16

Здравейте!И аз да се представя- с три забременявания,свършили в края на първи триместър!С направени всякакви генетични,имунологични и прочее изследвания.Нищо.От медицинска гледна точка,след консултация с генетик това е просто случайно.Надяват се следващия път да е успешно!Аз също!Още нямам спонтанен цикъл след последния кюртаж на 26 май 2005.Ще имам среща с генеколога си след цикъла,дано да дойде скоро!След негова преценка изследване на хормони, евентуално,това остана само!.Няма да ви разказвам за преживяните си три аборта,за емоционалното си състояние,което слава богу въпреки всичко е доста стабилно!Сега сме на етап изчакване на n-броя менструални цикли и след това отново действаме!Е,това е!Поздрави на всички!.Всички вие тук сте страхотни момичета!Кураж!И напред към крайната цел-и аз заедно с вас!

Тема Re: Една от васнови [re: 4e_to]  
Автор Gladly (непознат)
Публикувано29.06.05 13:07

Здравей!Позволи ме да те поздравя ,с изречението, с което и мен ме посрещнаха:Добре дошла и дано не се задържиш дълго тук,всичко това с най- топли чувства.Надявам се всичко при вас да е наред. Успех!

Автор jam (уверено сладко)
Публикувано29.06.05 13:42

здравей!
много ми харесва твоят оптимизъм, аз също го споделям, въпреки, че съм с 2 неуспешни забременявания, завършили с ранен аборт. има и други такива момичета тук, всички сме силни духом.

сподели по-конкретно какви изследвания си правила и къде?
повечето тук, които сме с този проблем, сме правили:

1. имунологични изследвания - антифосфолипидни антитела, общ имунологичен статус, ТАТ и МАТ
2. генетични изследвания - фактор Лайден, антипротромбин ген, хромозомен анализ
3. хормони на щитовидната жлеза.

Автор gybka (чакаща)
Публикувано29.06.05 13:48

Здравей и добре дошла:)))

Автор Marie-Antoinette (с роля в живота)
Публикувано29.06.05 17:10

Привет!
Добре дошла и да не се задържаш, ей!
За спонтанните само да добавя към Джамка-на мен ми откриха ревматизъм, Гинката ми каза, 4е е възможно И това да ми докара в бъдеще неприятности. Много са нещата, дано да не ти се налага да ги излседваш вси4ките. От сърце ти желая четвъртата бременност да завърши след 9 месеца със здраво бебе.
Мари

Всяка глава има своята гилотина.

Тема Re: Една от васнови [re: jam]  
Публикувано29.06.05 22:24

Ей,момичета,благодаря за посрещането и хубавите думи!.,Да кажа сега какво са ми изследвали-антифосфолипидни антитела при проф.Балева-в референтни стойности,токсоплазмоза и хламидии също в норма,фактор Лайден,хромозомен анализ,биопсия на хорион,антипроторбин ген.В интерес на истината останаха само хормони на щитовидната жлеза,но според генетика щом има забременяване,там не би следвало да излезе нещо,но аз съм решила да го направя.Общо взето това е.

Автор zvercheto (optimist)
Публикувано30.06.05 03:12

4е_to,

Много съжалявам, че така естанало при теб. Възхищавам се на оптимизма ти. Дано скоро да се похвалиш с добра новина. Искам да те питам, можеш ли да ми кажеш какви точно генетични изследвания ти правиха точно и къде? Много ти блягодаря предварително и успех

Тема Re: Една от васнови [re: zvercheto]  
Публикувано30.06.05 17:24

Здравей,зверче!Отговарям ти-генетичния тест за,с който се изследват хромозомни промени на мен и съпруга ми,направих в Катедра по медицинска генетика в Майчин дом 14 ет.,в Лаборатория по молекулярна патология в Майчин дом на 13 ет. направих ДНК анализ за протромбин и Лайден,в Лаборатория по клинична имунология/Александровска болница/ правих изследване за антикардиолипинови антитела и в Кандиларов/частна лаборатория/ направих за токсоплазмоза.

Автор morkovche ()
Публикувано30.06.05 18:03

Какво е биопсия на хорион???Задължително си направи изследвания на щитовидната жлеза,при мен май това ще се окаже причината за абортите,след като направих всички останали изследвания.

Редактирано от morkovche на 30.06.05 18:04.

Тема Re: Една от васнови [re: morkovche]  
Публикувано30.06.05 18:20

Здравей,морковче!Задължително ще си направя изследвания на щитовидната жлеза.А биопсия на хорион е материала,който вземат след кюретаж.Много често оттам не излиза никаква информация за това дали има някакъв дефект на плода и затова казват,че резултата е отрецателен,което значи ,че нищо не са открили при изследването,много рядко се открива някаква причина от биопсия на хорион.Поне така ми обясниха.А ти къде прави изследвания на щитовидната жлеза и при кой доктор?Твоя гинеколог ли те изпрати или ти сама реши да си направиш?Забравих да те попитам,ако искаш да ми кажеш ,разбира се,колко аборта си имала и какви бяха -спонтанни,missed или кухо яйце?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.