Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:17 16.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля, за малко помощнови  
Автор dodi ()
Публикувано11.05.05 16:34

Здравейте, от 4 месеца с приятелката ми не се пазим с мисълта за едно бебе, но за сега не се получава. Въпреки, че периода е малък а и секса го правим не по график или нещо такова съм решил да си направя една спермограма. Въпроса ми е къде /от Габрово съм/ и дали е необходимо да посетя първо лекар за консултация.
На 30 г. съм, а на 18 г. имам направена операция от варикоцеле.
Ще съм благодарен за всяка информация.

Тема Re: Моля, за малко помощнови [re: dodi]  
Автор ledena luna (тъжна)
Публикувано11.05.05 16:45

За да бъде достоверна информацията е добре да направишп спермограмата на добро място, ако може примерно в Пловдив-Торас или в София-

или

Тема Re: Моля, за малко помощнови [re: ledena luna]  
Автор Lali (ентусиаст)
Публикувано11.05.05 21:04

Не е необходима консултация с лекар. Отиваш в някоя лаборатория - има удобна стаичка - даваш материал, дават ти резултитате, които обикновено са с реф. стойности и диагноза. Така, че ако всичко е наред, нямаш нужда от лекар. Ако не е, тогава ще мислиш.

Автор Биcтpa (тъжна)
Публикувано11.05.05 22:28

Здрасти градски!
Във всеки случай не я прави в Габрово, не губи време, а направо в София или Пловдив.
Успех!

Автор ot4aqna_i_tujna (ot4aqno momi4e)
Публикувано12.05.05 20:27

моят съвет е да си направиш спермограма и тогава вече му мислете

Автор pinkiwinki (непознат)
Публикувано14.05.05 17:16

SAPRUGA MI SA6TO E OPERIRAN OT VARIKOCELE I OPREDELENO IMA MNOGO PO DOBRI REZULTATI SEGA V SRAVNENIE S TEZI PREDI OPERACIATA. KAKVA BE6E PRI4INATA DA TE OPERIRAT?

Автор Roxana (Ivory)
Публикувано14.05.05 19:26

При всички случаи се изследвате и двамата. Иначе резултатът дава само фактите от едната страна. А в "бебеправенето" винаги участват две конкретни човешки същества. Комбинацията от различни фактори е наистина огромна. Дори само при една двойка комбинацията от фактори и моментни състояния е страшно голяма.

Задавате много въпроси, записвате всичко, което ви кажат. Няма да можете веднага да се ориентирате, за някои неща ще се наложи да питате неведнъж. Няколко месеца са малко. По принцип казват да се чака до 1 година, но щом искате бебе, няма пречка и да не чакате.

И не забравяйте да гледате ведро на нещата. Една голяма част от случаите на стерилитет са на психосоматична нагласа.

За мен е неоспорим факт, че мъжете гледат отвисоко на тия неща и смятат, че при тях е задължително всичко да е наред. Не е точно така.

Това не значи, че ако причината е в нечий организъм, то има нужда да се търси "вина". Никой не е искал да се случи нещо такова. Затова е нужно внимателно да се отнасяте един с друг независимо от резултатите. Никой не е виновен, ако се е случило в момента да има проблем. Едва ли някой ще си причини нещо такова нарочно.

И ако се държите един за друг и минете през всички изпитания, то ще видите и своето бебче, което истински ще ви възнагради. Дай боже да разберете колко е ценен човешкия живот - и дано после имате и още деца, и да забравите как някога сте питали и сте се притеснявали за тия неща.

Данните за стерилни двойки в България варират между 200 000 регистрирани и вероятно поне още 50 000 или дори повече нерегистрирани двойки. Някои източници сочат дори цифрата 300 000 стерилни двойки. Разликата идва от това, че далеч не всяка двойка се изследва и лекува.

Най-добрият начин за превенция на стерилитет е всички да сме добре информирани и да можем сами да преценим кога и какво да направим.

Тема Re: Моля, за малко помощнови [re: pinkiwinki]  
Автор WildberryМодератор (bitter)
Публикувано14.05.05 20:51

Моят съпруг също е опериран, но за съжаление няма подобрение.
Все още.

Тема Re: Моля, за малко помощнови [re: Roxana]  
Автор WildberryМодератор (bitter)
Публикувано14.05.05 22:26

А, ти откри топлата вода.
Леле, колко невежи сме били.
Ние не знаехме, че така седят нещата!
Ще вземем мерки!

Тема Re: Моля, за малко помощнови [re: Wildberry]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано14.05.05 23:39

Защо тази ирония?

МИ да бяхте му казали на човека, темата му седи от поне една седмица отгоре!

Нали знаете много и много помагате!

И понеже навсякъде има много информация и на никого не отказвате....

Препратка: Тема "Идеи" закована горе на клуба. За всеки желаещ да се увери с кого си има работа (последно мнение от Wildberry и Meli).

Нищо лично, но темата на човека стои там непогледната, а сега излиза, че ако съм казала нещо, и то било дори нежелано.

Начи хора, глейте си проблемите, понеже сте много компетентни. Понеже на всеки и за всичко помагате. Иронията е излишна.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.