Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:32 29.10.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема миоматанови  
Автор Olli (непознат )
Публикувано11.05.05 18:12

Момичета, здравейте. Аз писах преди няколко дена, ако си спомняте. Ходих на доктор, беше доста любезен. Ама наистина много се бях наплашила, този ми се видя съвсем човечен. Само че, май иска да махнеме миомата. Другата седмица ще ме гледат на доплеров ултразвук (мисля, че такова каза), та тогава ще прецени окончателно, но предпочита да я махнеме. На мен не ми се иска, защото ще загубим време, пък и крие рискове. Някоя от вас правила ли е операция на миома, тежка операция ли е? За съжаление не мога да дам подробности за миомата, освен, че е 4,5 см, всичко друго ще се види другата седмица. Да имате някакъв съвет?
Морковче, не се казвам Оля, това ми е само ника, но явно името ми харесва. исках да се включа още вчера, но имам проблеми с интернет връзката.
Аз май не зададох много конкретен въпрос, но ще се радвам да кажете нещо по въпроса. Изчето темите за миоми, но нали все се надяваме на нещо ново, специално за нас
Благодаря ви, момичета.
Успех на всички героини!

Тема Re: миоматанови [re: Olli]  
Автор via ()
Публикувано11.05.05 18:17

Здрасти!
Зависи от това, къде е миомата, може да бъде махната с:
хистероскопия - ако е вътре в матката(бърза и почти безболезнена манипулация), лапароскопия- ако е от външната стена(т.нар. безкръвна операция-пак е бързо и сравнително лесно възстановяване), коремна операция - там вече не знам:). Доколкото знам има миоми, които пречат при бременност или забременяване, а има и такива, които на пречат. Успех!

Тема Re: миоматанови [re: via]  
Автор Olli (непознат )
Публикувано11.05.05 18:20

Благодаря, ти. Този доктор май е на мнение, че миома не може да се махне с хистеро- или лапароскопия, изрично го попитах. Каза "само операция". Не знам защо. Това малко ме притесни

Автор via ()
Публикувано11.05.05 18:30

Признавам си, че тази част не ми е много позната. Потърси второ мнение!:)
А иначе - ако има опция за някое от първите две - трябва да настояваш за нея. Те са щадящи организма.

Автор morkovche ()
Публикувано11.05.05 18:37

Здрасти.Интересува ме как се установява тази миома с ултразвук ли?А иначе via ти е отговорила.

Автор slavva (надежда)
Публикувано11.05.05 21:00

Оли здравей,
Има едно момиче от клуба на което са му правили операция от миома и след нея е имала бремнност. Мисля че операцията е правена в Тина Киркова ако не се лъжа от др Савова. Можеш да се срещнеш с нея и да направиш консултация.
УСпех.

Автор Monnna (новак)
Публикувано11.05.05 21:40

Здравей! По време на лапароскопията ми, се оказало че имам миома и д-р Попов я е махнал. Била е на кофти място - близо до шийката на матката, някак си откъм задната стена (отвътре) на матката. В "Тина Киркова" ми бяха правили цветна снимка, но и там не се виждаше миомата.
Досега мислех, че е 2 см, но днес си взех епикризата от лапароскопията и там пише че е 3Х3 см. Моят съвет е да отидеш в Шейново и да попиташ дали могат да махнат и твоята миома с лапаро. Аз вярвам, че може. Имай в предвид, че преди да я извадят, я нарязват на парченца и могат да я извадят през дупката (аз имам четвърта дупка - долу ниско). Моята е била такава, че определено е пречела на забременяването.

Автор nia72 (vesela)
Публикувано12.05.05 00:05

zdravei.az sa6to sam operirana ot mioma - 11 sm. vazstanovih se mnogo barzo i sled 1 godina zabremeniah. napraviha mi ja v Mai4in dom - prof. Karagiozov.uspeh

Автор White Raven (grachesht)
Публикувано12.05.05 01:21

И аз мисля, вземайки пред вид твоята лична ситуация, че трябва да видиш дали е възможно да се направи лапароскопски. Потърси и второ мнение.
Успех!

Автор Kлep (женствена)
Публикувано12.05.05 09:28

Аз забременях след операция от миома. Направи ми я доц. Попова - най-добрият оперативен гинеколог (заявявам го напълно отговорно!) в България. Миомата ми пречеше на изплантирането и ми причиняваше адски кръвоизливи. Когато са ме отворили, се оказало, че имам още 4 малки. Та са ми махнали цели 5 миоми и доц. Попова ми направила от няколкото парчета матка за чудо и приказ, с която износих безпроблемно бебе 3.700 кг. Други гинеколози ми казаха след това, че доцентката е направила чудо и че друг на нейно място не би се заел да съшива раздробена матка.

Операцията е коремна, не е от най-леките, но лично аз се възтанових доста бързо. След това 8 месеца се пазех (има различни мнения и школи, пазенето варира от 3 до 8 месеца, но аз предпочетох да се пре-осигуря) и на третия месец след пазенето забременях.
По принцип всяка операция крие рискове от сраствания. По време на секциото установиха, че и при мен има такива - прегънала се е тръбата на единия яйчник и всъщност съм можела да забременея само от другия. Но ето че всичко е станало, както трябва, с Божията воля.
Така че, ако се налага, по-добре се оперирай, отколкото да полагаш безплодни усилия за забременяване.

А иначе аз родих и си проследих бременността при д-р Савова от "Тина Киркова", затова по-горе едно момиче е писало за нея, явно е имало предвид мен, но се е объркало.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.