Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:33 10.11.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Свекървата не ви разбира? Нака си плати за това!нови  
Автор Marie (с роля в живота)
Публикувано04.05.05 18:14

Момичета,
моята свекърва излезе, че не е човешко същество, а бездушна, мазна, гранясала, куха и стара мекица. Намислих как да я вкарам в пътя: понеже се чувства много гузна заради изпражненията, които остави на малки купчинки в живота ни, сега ще се опитва да подкупва с подаръци. Хоп! На хоризонта е моят ден рожден! Охооо, а преди това годишнина от сватбата! Ще се мъчи милата да подпитва мъжа ми, щото мен няма да посмее да ме заговори, какво искам за подарък. Е, намислила съм го: дарение по сметката на "Зачатие". "Зачатие" има нужда от средства, за да има повече информирани хора в България за възможностите и начините. Повече информирани хора, по-качествена медицина. По-качествена медицина, по-бързо решаване на проблемите със забременяването!

Превърнете разочарованието си от вашите свекърви в добро дело за "Зачатие"! Това е единствения начин и от глупавите свекърви да има някаква полза по преблема!

Тема Re: Свекървата не ви разбира? Нака си плати за това!нови [re: Marie]  
Автор ledena luna (тъжна)
Публикувано04.05.05 18:23

Ех Мари, не всички свекърви са такива, моята може да незнае кво е фуликул и т.н. но Знае, че проблема е у сина и се опитва да помага с квяото може, т.е. подпомага с някой лев. Не задава тъпи въпроси.
Убедене е че Торакс-Пловдив е най-добрата болница и праща другата си снаха да ражда там.

Тема Re: Свекървата не ви разбира? Нака си плати за това!нови [re: ledena luna]  
Публикувано04.05.05 18:27

Луничке, случила си значи. А моята празнува с чаша вино спермограмата на сина си. Нали проблема не е в нейното дете, защо да не празнува жената? И парти може да направи даже, ако поиска. Тя е произвела качествен син, има право да празнува.

Автор jam (уверено сладко)
Публикувано04.05.05 18:30

глей ся, първо, ти също по подразбиране си качествена (репродуктивно, иначе не е по подразбиране, а е доказано!) до доказване на противното! а противното, доколкото знам, още не е доказано!
и второ, на твое място аз също бих празнувала качествения мъж, щото техните проблеми по не могат да се оправят от нашите!

Тема Re: Свекървата не ви разбира? Нака си плати за това!нови [re: jam]  
Публикувано04.05.05 18:44

И да ме успокоявате, и да не ме успокоявате-така съм го наумила.
Гледам една английска организация за проблемно забременяване-точно така съществува и си върши работата-с дарения. Имат даже ваучери за подаръци-дарил съм от твое име еди колко си на организацията, честит рожден ден. Забременели и родили, вместо бонбони и цветя-дарение. Нима не е добра идея? Препрочитах днес темата за "искрено и лично", страшно много хора са влизали в сайта и са задавли въпроси на Мели. Нима не е редно организацията да разполага със средства и да има възможност за развитие, да дава качествено инфо, да наема с тези пари професионалисти, които да дават качествени съвети? Да се организират повече срещи, семинари, да се дири връзка с други държави? За всичко това трябват пари и ето един от начините. От свекърва си няма да взема нищо като подарък. Много съм огорчена. Но ще съм доволна, ако преведе пари на организацията. Иначе само с добри намерения ще си останем. Хубава работа се върши, но на фотосинтеза не стават нещата.

А за празнуването-нямам против.Обаче аз защо трябваше да знам?

Автор Diana^ ()
Публикувано04.05.05 18:53

Аз имам най-прекрасната свекърва

Тема Re: Свекървата не ви разбира? Нака си плати за товнови [re: Marie]  
Автор MeliМодератор (de profundis)
Публикувано04.05.05 18:54

Мари, ти си съкровище!

Значи да ти кажа за добрата свекърва - като добрия индианец. Справка - Винету!

Автор White Raven (grachesht)
Публикувано04.05.05 18:57

Мари, идеята ти е много хубава. Имай само предвид, че банков превод от Англ. е 18 лири независимо от сумата.
Другото нещо, което исках да ти кажа, е че от поста ти не става ясно, на какво толкова си се ядосала. Че свекървата "подпитвала" какъв подарък да ти подари?
Не намираш ли, че твоето оплакване е най-малкото несериозно. Ти се радвай, че жената иска да ти подари подарък. В крайна сметка не е длъжна да го прави, нали?
Другото нещо, което искам да споделя е все пак да не забравяш, че душевността и начинът на показване на обич на по-възрастните е много по-различен от този на младежта. Все пак повечето от тях са израснали в пансиони като са виждали родителите си само по празници. Откъде мислиш, че произлиза изразът за "stiff upper lip"?
Ако подхождаш с манталитета- "Никой за нищо не ми е длъжен" мисля, че ще си спестиш много житейски разочарования.
С най-добри чувства.
Т.

Редактирано от Wildberry на 05.05.05 09:52.

Тема Re: Свекървата не ви разбира? Нака си плати за това!нови [re: White Raven]  
Публикувано04.05.05 19:35

Ами аз реших, че не е на ползу роду да разказвам какви точно ги е надробила. Накратко написах: "изръси много изпражнения". Какво, що, аз си знам. Няколко пъти пиша днес и си изтривам постинга, защото от една лична драма няма полза за каузата. Целта на постинга е съвсем друга, не искам да се оплаквам. Не исках и да коментирам неща, свързани с националност и т.н. Това за мен няма значение. Може да си родена африканка и да ходиш по цици пред старейшените и да имаш вроден такт, да подхождаш деликатно към нещата. Може да се занимаваш с политика, да говориш 2-3 езика и да имаш собствен бизнес и да не се усещаш за някои "тънки" работи. Та, не исках да говорим за моята свеки в 4астност, а за това как от една гадна работа можем да извлечем полза. Не исках и да изпадам в детайли за банкови преводи и т.н. Има начини да се уреди едно нещо, ако човек го иска. Ние например сме правили дарение на фондация за амнезия, по желание на младоженци вместо подарък. Та, идеята е да се правят повече дарения за Зачатие, за да има някаква полза от квакането в тоз кокошкарник тук!

Тема Re: моите размишления след друг повод но в същатанови [re: Marie]  
Автор slavva (надежда)
Публикувано04.05.05 19:48

посока
Мари,
аз бях потънала в размисли в същата посока преди два месеца. Питах се надълго и нашироко - защо една инвитро клиника в Бг трябва да изстисква пациентите си до стотинка за всеки опит инвитро? А защо едно семейство, на което са помогнали (има такива, похвалили се и вероятно има доста непохвалили се) - семейство, сдобило се с дете благодарение на инсе или инвитро в същата клиника: защо не направи дарение на клиниката? Така ще могат семейства с налагащи се по 5- и повече опита да намалят малко и без това непосилните си разходи....Питах се питах се и накрая си отговорих по един не много красив начин: просто вероятно не искат да се връщат там, където са изживяли най-големите си кошмари....
Нека се учим на благотворителност, колкото и да е нетипично за българина, на който всеки за всичко му е длъжен....
Подкрепям идеята ти за дарения и нека се замислят тези, които са успяли: дали да не дарят някой лев?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.