|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
vapros in-vitro ili plastika-molia vi otgovorete
|
|
Автор |
sarka (непознат
) |
Публикувано | 23.02.05 18:10 |
|
Momicheta molia vi pomognete mi da se orientiram. Niakoi ot vas sa pravili in-vitro a niakoi plastika. Spored vas koe dava po dobar rezultat az oshte se dvoumia. Edinia mi lekar mi preporachva i dvete proceduri da gi napravia v Sofia [plastikata pri Nalbanski] no za in-vitroto ne mi kaza a i az ne sam reshila koe ot dvete. Drugia mi ginekolog napravo mi preporachva in-vitro pri docent Markova. Molia vi spodelete vasheto mnenie. Blagodaria vi.
| |
Тема
|
Re: vapros in-vitro ili plastika-molia vi otgovorete
[re: sarka]
|
|
Автор |
Биcтpa (тъжна) |
Публикувано | 23.02.05 18:20 |
|
Здравей, какво да ти кажа пробвай първо с пластика обаче лапароскопия, по безполезнено е а пък и по-евтино. Аз я правих в Шейново при д-р Попов, само, че все още не съм забременяла но това е нормално като се има в предвид каква съм си късметлийка и като се знае че успеваемостта на претърпелите такава интервенция е 20%. А при ин витро процентите са около 22-25% но лекарите го препоръчват след като не са успяли другите процедури - лапарото, хистеро и инсиминациите. Ти правила ли си до сега инсиминации? И изобщо ако си решила сериозно да вземеш нешата в свои ръце и живееш някъде в страната просто се грабни иди в София, аз така загубих една година да се разправям с лекарите в моя град за да ми доказват колко са велики Успех
| |
Тема
|
[re: Биcтpa]
|
|
Автор |
sarka (непознат
) |
Публикувано | 23.02.05 18:35 |
|
Bistra blagodaria ti mnogo che mi otgovori az sam ot ruse i veche 6-ta godina bia glava s nashite lekari Parvo dve godini me tapkaha s dufaston klostilbegit i pregnil kazvaha vsichko e nared triabva samo malka stimolacia posle namerih edin lekar koito mi pravi produhvane na trabite v kabineta si bili prohodimi na 5-tata godini se molih na drug lekar da mi napravi laparoskopia v chastnata klinika tuk poneje niamah nikakva diagnoza napraviha mi i se okaza che imam golemi srastvania i moga da zabremenea samo s in-vitro ili plastika A biah kazala na lekaria ako ima neshto koeto triabva da se napravi da go napraviat bez znachenie kak she me rejat ili she mahat no da go napraviat za da moga da zabremenea. No uvi ne napraviha nishto a me vikaha sled mesec na operacia. Tova e.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Биcтpa (тъжна) |
Публикувано | 23.02.05 20:15 |
|
Така е в провинцията аз съм от В. Търново най-големият корифей тук каза да ходя в манастирите на Арбанаси да се моля на плачещата икона на Дева Мария . Така аз реших да отида на един преглед в София в клиниката на братя Тодорови и там ми направиха снимка на тръбите но ми искаха баснословна сума за лапаротомия а мен ме достраша, попитах в Шейново кое е по-добре лапароскопия или лапаротомия и те казаха че лапароскопията е много по -добър вариант, пък и в Шейново цената беше на половина . Така стигнах до д-р Попов в Шейново и от тогава той се занимава с мен- правихме 4бр. инсиминации - нищо, оказа се че и при мъжа ми има проблем, така утре отивам в София ще ми правят хистероскопия, а съпруга ми ще правят операция за премахване на варикуцеле Това е от мен засега, можеш само да стискаш палци.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Pyжa (цвете) |
Публикувано | 24.02.05 17:33 |
|
Зависи от много много фактори, мисля че ВЪЗРАСТТА е най-важния.
Трябва да знаеш че процента на успеваемост при ин-витро е по-висок от този при пластика. Има много различни видове пластики, и процента варира от около 25 до 7-8% (дори и тук, където техниката е много по-напреднала).
Трябва да знаеш точно от какъв вид пластика се нуждаеш.
Ако имаш парите и за пластика и за ин-витро , и една година да чакаш да забременееш след пластиката, давай първо пластика. Ще трябва да чакаш една година след операцията да забременееш, и ако не стане, давай с ин-витро.
Когато започваш ин-витрото е добре да си под 34-35 годишна.
Успех, дано да вземеш най-правилното решение.
Кака Лора – 26.Февруари.2004
| |
Тема
|
[re: Биcтpa]
|
|
Автор |
white_rabbit () |
Публикувано | 24.02.05 17:44 |
|
ако тръбите са запушени, няма как да стане пластика с лапароскопия ...
| |
Тема
|
[re: Pyжa]
|
|
Автор |
sarka (непознат
) |
Публикувано | 24.02.05 20:04 |
|
Mnogo vi blagodaria momicheta avgust she navarsha 28 godini no vse poveche se obejdavam che mai e po dobre da pravia opiti s in-vitro.A kolkoto do trabite mi kazaha che moje bi ednata mi traba ne e za pushena. No drug lekar kaza che pri tezi srastvania i dvete ne stavat toest sa zapusheni . Diagnozata mi e Sterilitas Primariia Tubariia ako vi govori neshto molia kajete pitah vseki lekar na kogoto ia pokazah no mi kazvaha samo golemi srastvania.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
white_rabbit () |
Публикувано | 24.02.05 20:59 |
|
направи си пластика - това е моя съвет ..срастванията се отстраняват лесно , а има много жени забременели с една тръба..така че използвай всички шансове 
| |
Тема
|
[re: white_rabbit]
|
|
Автор |
sarka (непознат
) |
Публикувано | 25.02.05 01:09 |
|
Blagodaria ti White rabbit a na vsichki koito mi otgovoriha neznam dali she mi mahat traba ne sa mi kazvali tochno.No mi kazaha Laparotomia tova oznachava li che she mi mahat neshto sigorno vi izglejdam glupava s vaprosa si no ne sam zapoznata s tova. Imam poznata na koiato kazaha che nikoga niama da ima deca no posle drug lekar ia operira ostavi i chast ot edinia iaichnik koito vazproizvejda iacekletki i taka se radva sega na prekrasno detence. Neznam dokolko e viarno no tia taka mi kaza.Ako primerno trabite mi sa zapusheni dali she mi napraviat laparoskopska plastika? Moje li niakoi da mi kaje kakvo predstavliava samata procedura i kolko vreme se leji v bolnicata. Blagodaria na vsichki.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
babyface78 () |
Публикувано | 25.02.05 13:49 |
|
Всичко зависи от това какво е увреждането на тръбата. Това най-добре се вижда на лапарото. Ако се види, че има нужда от пластика тя може да се направи лапароскопски, по време на същата операция. Освен това ако избереш направо ин витро и се окаже, че тръбата има например хидросалпинкс, това ин витро ти е 99.99% неуспешно. Така, че трябва да се прецени. Аз ти препоръчвам първо лапароскопия+пластика(в една операция).
Във всички случаи не прави пластика с коремна операция. Голяма касапщина е, и резултата е отчайващ
Успех
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|