|
Тема
|
Лапаро или хапчета zа киста
|
|
Автор |
elista (усмихната) |
Публикувано | 28.12.04 15:31 |
|
Здравейте момичета,
някои може и да ме помнят, аz много отдавна не сам писала,но редовно чета и следя всичко тук.Сега отново имам проблем и ви моля zа помоЩ и zа ваШето мнение.
Миналата седмица ми откриха киста 4 на 4,6см.Преди това беШе малка само 2см и мислех че сте си отиде с цикала както ми се е случвало и преди,но уви тя расте.Фактите от преди това zа мен накратко Нямам ляв яйчник,лява тръба непроходима,Реzекция на десен яйчник,тръба крива,тясна леко проходима,но явно не достатачно.Много опити zа бебе до сега неуспеШни.Крайно мнение на специалист само Инвитро.
Живея в момента в Германия.
Мнението на лекар "1" zа кистата е лапароскопия,не беШе много притеснен от кистата не ми направи иследвания zа ниЩо,не ми даде особено много инфо,насрочи ми дата zа след един месец самият той Ще ме оперира,каzаха ми че получават доста добри пари от zдравната каса.
Мнение на лекар "2" пълни иzледвания нямам въzпаление,нямам тумор,даже и хормонални,но реzултатите след нова година,каzа че трябва да се лекуват първопричините не само последствията.Не препоръчва операция в моя случай,има голяма опасност от сраствания след всяка операция,а и саЩо вероятност от нова киста.Тя ми препоръчва терапия с лекарства,не било опасно даже и кистата да продължава да расте.
И сега не zнам кое да иzбера,по склонна сам сякаШ на вариант "2",но проблемът е ,е на 17.02 трябва да напусна Германия,а пак не съм сигурна дали искам да си нося кистата в БГ,zатова се страхувам от иzбора.Ами ако до тогава не се махне и се наложи да се оперирам в БГ,май по добрият вариант е операция тук в Германия(поне така си мисля)
Как третират у нас такива случаи с кисти?Операции ли правят???
Моля ви помогнете ми,дайте ми савет и мнение
БЛАГОДАРЯ
| |
Тема
|
Re: Лапаро или хапчета zа киста
[re: elista]
|
|
Автор |
lady_11 () |
Публикувано | 28.12.04 16:02 |
|
Значи първо, трябва да уточниш дали става въпрос за функционална киста.
Моята лично е функционална - 4 на 2 и вече два месеца си седи там. Докторката ми назначи хормонални изследвания ЛХ, ФЛХ, пролактит и прогестерон - всички са в норма. Не ми се пукат фоликулите. Доколкото разбрах от нея има начин за медикаментозно и едва след това се пристъва към лапароскопия. Терапията е на хормонално ниво, но трябва да се прецезира точно.
Аз лично започнах да пия и билки. Дори сега си ги попийвам
Не мога да реша вместо теб, но мнение 2 ми се вижда по-удачно и компетентно. Ако лекар 1 е хирург му е простено, щото както казва една моя позната лекарка, тяхния мозък е на върха на скалпела.
| |
Тема
|
[re: lady_11]
|
|
Автор |
elista (усмихната) |
Публикувано | 28.12.04 18:22 |
|
Неzнам каква е кистата по вид,само zнам че е гладка,и отгоре на това не zнам как е на немски функционална киста и не мога и да питам.Не съм много добре с теzи термини в немския и zатова оЩе повече ме е страх,а и в речниците липсват теzи думи,гони ме zдрава паника
| |
Тема
|
|
|
Автор | Pipe (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.04 21:02 |
|
Ти при 4астен или държавен zастраховател си? Вси4ки лекари оби4ат да лекуват zастраховани при 4астник, zащото са при други коефициенти.
Мое мнение е да отидеш при друг лекар и да потърсиш още едно мнение.
Можеш да ми пуснеШ бележка, аz съм регистрирана със същия ник, но понякога не мога да влеzа с него.
| |
Тема
|
|
|
Автор | repи (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.01.05 20:12 |
|
По принцип се смята че 90% от кистите се дължат на хормонални смущения ,така че мисля че е редно да се опита първо с хапчета,аз много пъти съм била в такава ситуация и моя лекар се е справялс хапчета,но разбира се след хормонални изследвания на кръвта.Ако желеш ще ти дам e-mail-попитай го. Д-р Динчо Георгиев dinko@ medicom.bg това са му координатите.
| |
|
|
|
|