Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:39 14.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема bez antibiotici sled kurtaz????нови  
Авторivmontan (Нерегистриран)
Публикувано02.04.04 18:12

Zdraveite, az sam tejkia slucai ot CAnada, v koito sled missed abortion ne iskaha da mi praviat kurtaz. Vse pak namerih bolnica, v koiato se saglasiha, no sega mi obiasniha ce niama smisal ot antibiotici. Vazpalenia se polucavali samo v 5% ot slucaite. Az vece si mislia ce vlizam vav vsicki izklucenia...
Znam ce v Bg i v po-normalnite strani e drugo? Kavi antibiotici se vzimat i kavi drugi lekarstva? Kolko vreme triabva da se pociva sled kurtaz?

Тема Re: bez antibiotici sled kurtaz????нови [re: ivmontan]  
АвторDR (Нерегистриран)
Публикувано02.04.04 18:45

Zdravei.Tuk obiknoveno pravim antibioti4na profilaktika 5 dni/s Gentamycin,Ciprofloxacin/,zaedno s kontrahirasti matkata sredstva/Methergin-3 po 1 tabl./Dobre e da se pazich ot nova bremennost pone 4 meseca.

Тема Re: bez antibiotici sled kurtaz????нови [re: DR]  
Публикувано02.04.04 19:01

Blagodaria za barzia otgovor, nadiavam se da moga da kupia antibiotik bez rezepta ili shte tarsia varianti...

Автор Devina (непознат)
Публикувано02.04.04 19:25

Здравей,
много съжалявам за това което е трябвало да преживееш.

На мен също ми правиха кюретаж (missed abortion) през декември (в Англия) и не ми предписаха никакви антибиотици след това. Обясниха ми го също като на теб, само при 5% от случаите се получават възпаления. Да чукна на дърво, всичко е ок, но и аз реагирах така като теб, когато ми казаха, че няма нужда от антибиотици. Изписаха ми само някакви болкоуспокоителни (CO-didramol, мисля, че бяха) от които ходех като дрогирана и съм взимала два пъти от тях.
Успокой се, не се натоварвай допълнително, всичко ще е наред

Успех!!!

Тема Re: bez antibiotici sled kurtaz????нови [re: Devina]  
Публикувано02.04.04 20:16

Mersi za okurazenieto! Dano otnovo sme silni i preodoleem vsicko bez problem...Ti kolko vreme leja sled kurtaza? Edni mi kazaha kolkoto sedmici e bila bremenostta, tolkova dni da leja. Drugi lekari - vednaga mojesh da se dvijish...

Автор 3apa (променена)
Публикувано02.04.04 20:53

Zdravei, az sym v USA. I na men ne mi predpisaha antibiotik. Iavno e razprostranena praktika na zapad. Ne mi kazaha da leja, kurtiraha me v 9-ta sedmica.
Syjalavqm za sluchiloto se . Bydi zdrava i se opravqi po-byrzo za po-nanatyshni opiti .

Тема Re: bez antibiotici sled kurtaz???? [re: ivmontan]  
Автор Devina (непознат)
Публикувано03.04.04 12:27

За лежане, не се сещам какво точно ми казаха, но определено не беше да лежа повече от 1-2 дни и, че 24 часа след кюретажа не трябва да ползвам никакви електрически уреди, като микровълнова, ел. чайник и др. (не знам какво общо има, но...)

Не съм чувала, че трябва да се лежи толкова седмици, колкото е била бременността. Според мен няколко дни до седмица е достатъчно да си почиваш. Ти сама ще разбереш кога може да се движиш. Аз например 2 дни след кюретажа нямах никакво желание да се движа, понеже малко ме наболяваше.

Успех!

Тема Re: zverski kontrakzii sled kurtaz????нови [re: ivmontan]  
Публикувано05.04.04 04:22

Molia vi pomognete mi? Dali e normalno da imam ujasno silni kontrakzii sled kurtaz? Tuk niama normalen lekar, kogoto da popitam, edna sestra mi kaza, ce moje da e ot svivane na matkata. No tolkova silni... na treti den sled kurtaza.....

Автор thunderbird (Hope)
Публикувано05.04.04 09:06

Мила, тук момичетата могат да споделят дали и на някоя от тях не се е случвало, но единствният логичен и разумен съвет е да се потърси лекарски съвет! Във всеки случай на мен не ми се струва нормално!!! Поне някакви болкоуспокоителни не ти ли изписаха?! Ако нямаш в тая "прекрасна страна" към кого да се обърнеш, вземи координати на лекари от БГ и се консултирай, макар и по телефона, въпреки че и това не е решение, но пак е нещо. Тук едно момиче беше писало в другата ти тема да идеш в болница и да кажеш какъв проблем имаш, явно с местните гинеколози не може да се разбере човек... Продължавам да недоумявам как може да те оставят на произвола на съдбата...
Стискам палци!

Редактирано от thunderbird на 05.04.04 09:07.

Автор veverica (горска)
Публикувано05.04.04 10:06

Не се безпокой - явно контракциите са нормални след кюртаж, защото остава кръв в матката, която трябва да се изхвърли. При мен проблемът по-скоро беше, че нямам контракции, и ми биха специални инжекции за предизвикването им.

Луд умора няма

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.